Secțiune susținută de

Cum te ajută un ATS la organizarea aplicațiilor pe care le primești

Portal HR \ HR Pedia \ Cum te ajută un ATS la organizarea aplicațiilor pe care le primești

Fie că este vorba de aplicațiile pe care le primește spontan de la candidați aflați în căutare activă sau de cele pe care le soliciți prin postarea unui anunț de job pe site-uri specializate, site-ul de cariere al companiei sau rețelele de socializare (în special pe LinkedIn), marea provocare a oricărui recrutor este aceea de a gestiona eficient toate aceste contacte.

Una din modalitățile cele mai bune de a-ți construi o strategie de management a contactelor pornește de la cunoașterea modului în care ai ajuns în posesia informațiilor despre candidatul respectiv. Este evident că vor exista diferențe de abordare a unei aplicații spontane și a unui CV primit în cadrul unui proiect concret de recrutare.

Dacă baza de date cu care lucrezi nu îți oferă o modalitate de clasificare a acestor aplicații, este momentul să iei în calcul un ATS (Applicant Tracking System).

Un ATS bine racordat la realitățile mediului online în care recrutezi îți va permite să:

  • gestionezi fluxul de CV-uri primite, indiferent de sursa din care vin acestea;
  • să vizualizezi rapid data, sursa aplicației și etapa în procesul de selecție în care se află candidatul respectiv;
  • să înțelegi, prin intermediul statisticilor pe care le poți dezvolta pe baza informațiilor din ATS, care surse de atragere de candidați sunt mai eficiente;
  • să ai în vedere sursele cele mai eficiente pentru proiecte de recrutare în derulare (de exemplu, dacă este evident din ATS că un anumit tip de candidați vin mai degrabă din postarea în social media decât de pe alte căi, te vei concentra mai mult în direcția respectivă în proiectele de recrutare care necesită acele profile).

În plus, ATS-urile de ultimă generație permit utilizarea unor tag-uri (asemănătoare cu cele folosite pentru clasificarea articolelor de pe blog-uri) care ușurează identificarea și clasificarea celor mai performante surse de candidați.

Descoperă cum te poate ajuta un ATS aici.

Save

Data articol: aprilie 5, 2016

Fondată în 2010, Career Advisor este o companie locală de resurse umane, având 3 linii de business: Servicii de Executive Search, Consultanța de Resurse Umane și E-Recruitment. Am dezvoltat în paralel și primul portal local de resurse umane, PortalHR.ro și divese instrumente utile candidaților, cum ar fi CVAdvisor.

Serviciile pe care le oferim se bazează pe expertiza echipei Career Advisor: 7 consultanți cu experiența între 12 – 20 de ani în resurse umane, în companii locale și multinaționale. Consultanții Career Advisor sunt licențiați în Hogan Assessment, Human Synergistics, Thomas International. Sectoarele pentru care lucram: Bunuri de Larg Consum, Servicii Financiare, Tehnologie & Telecomunicații, Farma, Servicii Medicale, Industrie si Servicii Financiare.

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam