Hot Now

De ce avem nevoie si de managerii introvertiti?

25 11 2010, Portal HR , Un comentariu, 7.362 afisari

Reactionam adesea in virtutea unor obisnuinte de gandire, a unor etichete pe care le aplicam celor din jur sau situatiilor de care ne lovim pentru a reduce problema la una cunoscuta si a-i face fata mai usor. In evaluare, de exemplu, aceasta este una din erorile de care cu cat devenim mai repede constienti cu atat mai bine vom reusi sa emitem un diagnostic corect privind abilitatea unui candidat de a face sau nu un job.

Cand vine vorba de dihotomia introvertit/extrovertit, ideile preconcepute se simt probabil cel mai in largul lor.

Consideram, nu e asa, ca pentru ca un manager sa aiba succes el trebuie sa fie un extrovert, adica sa fie orientat catre exterior mai degraba decat catre sine, sa fie relaxat si stapan pe el in situatii in care trebuie sa comunice cu persoane necunoscute, sa fie spontan, creativ verbal, jovial, „sufletul petrecerilor”, centrul atentiei in discutii etc.

Ni se pare mai firesc si aparent dovedit empiric, de altfel, ca cei din jur se apropie mai usor si se simt mai bine in compania unei astfel de persoane, de unde usurinta de a colabora si de a produce rezultatele pe care si le doresc organizatiile. Si daca gandim asa suntem, se pare, intr-o companie „selecta” dupa cum arata un studiu prezentat de Harvard Business Review (in 2006, 65% din managerii la nivel de top din organizatii au considerat ca introversiunea este o bariera in ascensiunea pe pozitiile de management).

Se pare insa ca adevarul nu este atat de la indemana. Managerii introvertiti par sa fie mult mai eficienti atunci cand este vorba de gestionarea unor echipe proactive. Este vorba, evident, de un conflict al energiilor. Un manager extrovert care in mod natural are tendinta de a prelua controlul asupra discutiilor se poate simti amenintat de membrii proactivi ai echipei care au nevoie pentru a performa de ascultare activa si deschidere la sugestiile lor. Un introvert insa poate fi un catalizator bun in aceste situatii.

Citeste articolul The Hidden Advantages of Quiet Bosses de pe Harvard Business Review si urmareste si filmuletul de mai jos pentru a vedea de ce combinatiile care garanteaza succesul sunt: manager extrovert cu echipa care are nevoie de indicatii clare si manager introvert cu echipa proactiva.


La nivel de proces de recrutare, concluziile s-ar putea transcrie in recomandarea de a nu cauta cu orice pret un extrovert pentru o pozitie de management, filtrul cel mai inspirat de selectie fiind acela care are in vedere profilul de personalitate al echipei si nevoia de echilibrare a energiilor. Plus cu plus se vor respinge (empiric si teoretic) intotdeauna.

Comentarii (1)
  1. Alexandra spune:

    Un articol grozav. Ca studenta in anul terminal la Psihologie, interesata si de HR, mi se pare natural, daca nu chiar obligatoriu, ca psihologia, cercetarea in psihologie si rezultatele acesteia sa fie valorificate in domeniu. Un bun stimulent si pentru o reconsiderare a unor stereotipuri prejudicioase!

Adauga comentariu

Cele mai noi

Peste jumătate dintre angajații români (59%) sunt îngrijorați de impactul incertitudinii economice asupra siguranței locului de muncă, potrivit studiului Randstad Workmonitor, aflat la a  douăzecea ediție. O treime (33%) dintre aceștia sunt îngrijorați de pierderea locului de muncă, procent care crește la 43 % în cazul celor cu vârsta cuprinsă între 45-54 de ani. „Ediția […]

Detalii

Compania Huawei este recunoscută ca angajator de top în România pentru prima oară și pentru a patra oară consecutiv în Europa, în cadrul Top Employers 2023 anunțat recent.  Obținerea certificării Top Employer demonstrează angajamentul organizației de a contribui la o lume mai bună pe piața forței de muncă, care se manifestă prin excelență în politicile […]

Detalii

2022 a fost anul în care angajații au reînceput să se întoarcă la munca de la birou, după doi ani în care stilul de muncă remote a fost mai degrabă regula decât excepția, iar 2023 pare că va continua această tendință. Potrivit datelor celui mai recent sondaj realizat de eJobs România, în acest moment, 46,1% […]

Detalii

Tot mai mulți se plâng de lipsa de pregătirea a noilor generații, însă foarte puțin se adaptează nevoilor lor „Tinerii de azi au nevoie de activități practice și vor teoria doar ca suport.” +1200 tineri și profesori din toată țara au beneficiat de programul ce a inovat educația 72% dintre tinerii de azi regretă că […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter