Secțiune susținută de

De ce e HR-ul atât de plictisitor?

Portal HR \ HR Pedia \ De ce e HR-ul atât de plictisitor?

Cu siguranță că se vor auzi repede voci care vor spune că HR-ul nu este deloc plictisitor sau, cel puțin, nu din interior. Și evident că ne vom grăbi să vă dăm dreptate (altfel nu am scrie despre HR în fiecare zi… :-)).

Și totuși, există această percepție și articolul de pe HR Toolbox pe care vi-l recomandăm azi ne-a făcut să ne gândim serios la această imagine și să vă provocăm și pe voi să vă spuneți părerea.

Pe scurt, autorul observă că din anii 80 (atunci când el și-a început cariera) și până acum, HR-ul a suferit transformări care îl marchează mai degrabă în sens negativ. A devenit prea procedurat și procedural, are o încărcătură legislativă prea mare și se preocupă prea mult de „baricadarea” împotriva unor eventuale procese și prea puțin de motivarea și dezvoltarea oamenilor etc.

Specialistul de la HR este cel pe care îl vezi de cele mai multe ori lângă director atunci când primești înștiințarea de concediere și de prea puține ori este persoana cu care într-adevăr poți să vorbești despre problemele de relaționare sau motivare pe care le ai și care îți afectează implicit performanța.

Aflați mai multe despre această percepție din articolul Why Can’t HR Be More Fun?.

La voi cum este HR-ul? Sau, mai degrabă, cum este perceput HR-ul?

Data articol: septembrie 19, 2012

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam