Hot Now

De ce nu muncim cand suntem la birou

29 11 2010, Portal HR , Un comentariu, 6.186 afisari

Filmuletul de pe TED pe care va sugeram sa il vizionati azi propune o abordare neortodoxa asupra procesului muncii, productivitatii si modalitatilor prin care managerii se pot asigura ca la birou angajatii muncesc cu adevarat.

Argumentatia porneste de la ideea ca majoritatea oamenilor, daca sunt intrebati unde se duc atunci cand vor sa faca ceva/ sa termine ceva de facut, nu mentioneaza biroul/ locul de munca.

Raspunsurile se incadreaza mai degraba in trei categorii: se duc intr-un spatiu care le asigura liniste, intr-un obiect care le favorizeaza activarea proceselor de gandire creativa (tren, metrou etc.) sau cauta sa deruleze anumite activitati la momente preferate pe parcursul zilei (dimineata devreme sau seara tarziu). In oricare dintre variantele de raspuns, ceea ce este universal valabil este nevoia de a scapa de intreruperi pentru a putea termina ce avem de facut.

Din acest punct de vedere, munca pare sa semene destul de mult cu somnul: se intampla in faze si daca cineva ne „trezeste” pe parcurs e putin probabil sa reusim sa ne reapucam de treaba/somn de unde ne-a intrerupt. Ceea ce se intampla de fapt este ca o luam mereu de la capat. Biroul pare sa fie, din punctul asta de vedere, locul in care dam la schimb ziua de munca pe o succesiune mai mult sau mai putin coerenta de momente de munca.

Petreceti 15 minute alaturi de Jason Fried pentru a vedea de ce managerii si sedintele sunt inamicii eficientei la locul de munca, dar si pentru a intelege de ce acesta considera ca exista 3 metode usor de aplicat care pot aduce munca la loc in birou si anume:

1. Dupa-amiezile fara discutii (asa cum exista politica zilelor de vineri relaxate din punctul de vedere al imbracamintii, „casual Friday”)

2. Trecerea de la comunicarea activa (fata in fata) la comunicarea pasiva (prin messenger sau e-mail care poate fi controlat de destinatar)

3. Anularea sedintei de luni dimineata si eliberarea timpului angajatilor pentru a le permite acestora sa gandeasca si prin asta sa munceasca mai bine.

Indemnul pentru manageri este simplu: Nu-i mai intrerupeti! Lasati-i pe angajati sa munceasca! Iata cum:

Comentarii (1)
  1. […] This post was mentioned on Twitter by bookblog, Stefan Murgeanu and Andreea Apetroae, Portal HR. Portal HR said: De ce nu muncim cand suntem la birou http://portalhr.ro/?p=895 […]

Adauga comentariu

Cele mai noi

Talentul continuă să fie un element cheie, iar în noua realitate a muncii, capacitatea de a crea condiții colaborative pentru talente crește în importanță. Centrele de inovație importante continuă să se dezvolte și în afara ecosistemului Silicon Valley. Abilitatea de a crea conditii pentru dezvoltarea acestora face diferența între economii cu valoare adaugată mare și […]

Detalii

Majoritatea consumatorilor (83%) spun că firmele ar trebui să fie proactive și preocupate constant de politicile de mediu, sociale și de guvernanță corporativă (ESG), iar 76% arată că vor întrerupe relația cu companii care nu tratează bine angajații, mediul înconjurător sau comunitatea în care își desfășoară activitatea, potrivit sondajului “Consumer Intelligence on ESG” realizat de […]

Detalii

Unul dintre cele mai importante ingrediente ale unei vacanțe reușite sunt lecturile. Dacă nu v-ați hotărât încă ce să puneți în bagaj, avem noi câteva sugestii proaspăt ieșite din tipar. 1. Mentalitatea de cercetaș de Julia Galeff Despre carte: Când vine vorba despre convingerile oamenilor, știm că ei văd ce vor să vadă. Cu alte […]

Detalii

În perioada 6-15 iulie 2021, tineri din 10 țări europene explorează împreună care sunt abilitățile de care următoarele generații vor avea nevoie pentru a se adapta la joburile din viitor, în cadrul unei mobilități co-finanțate prin programul Erasmus+ al Uniunii Europene. Zece organizații de tineret care activează la nivelul Uniunii Europene, Republica Macedoniei de Nord […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter