De ce unii dintre noi nu au (doar) o singură vocație
Cu siguranță că în copilărie v-a fost pusă întrebarea: „Ce vrei să te faci când vei fi mare?” și probabil că, la vârsta fragedă la care a trebuit să răspundeți, răspunsurile au fost pe măsură: pompier, polițist, balerină, cântăreață, fotbalist, doctor etc.
Primim aceeași întrebare, dar sub alte forme, în diferite etape ale vieții noastre și, dacă nu putem veni cu un răspuns coerent, cei cu care stăm de vorbă (profesori, recrutori, manageri) vor avea tendința să ne pună anumite etichete, să considere că avem o problemă, că e ceva în neregulă cu noi. Mai grav este că, sub presiunea culturală, ajungem să credem și noi că, dacă nu am descoperit EXACT ce vrem să facem în viață, suntem cumva „defecți”.
Prezentarea TED pe care v-o recomandăm azi ne-a atras atenția pentru că demontează inspirat mitul vocației absolute și pledează pentru MULTIPOTENȚIALITATE, oferind celor care au interese multiple, din domenii diferite, șansa de a se considera valoroși și de a renunța la nevoia de a-și integra pasiunile într-o singură „chemare”.
În opinia noastră, este o lecție care ar trebui predată încă de pe băncile școlii dar esențială și pentru momentele de criză în carieră, indiferent dacă ea se declanșează în timpul studiilor, la finalul lor sau după mulți ani de „carieră” într-o anumită zonă funcțională.
Vizionare plăcută!
Newsletter-ul Portal HR
100% fără spam