Hot Now

De la proces la produs sau de ce avem nevoie de autonomie în job

12 06 2012, Cristi Ariton , Comenteaza, 6.184 afisari

Întotdeauna am crezut că autonomia acordată angajaților este o concesie din partea angajatorului cu scopul îmbunătățirii atmosferei de lucru sau pentru satisfacerea cerințelor unor supertalente. Beneficiile rezultate în urma acestei autonomii s-ar fi resimțit în timp, poate ar fi crescut producția, numărul de clienți satisfăcuți și poate ar fi scăzut fluctuația de personal. Cu alte cuvinte, angajații ar avea un răspuns de bun simț față de deschiderea și flexibilitatea șefilor/mediului lor de lucru.

În urma unor experiențe personale și a unor discuții cu prieteni făcând parte dintr-un spectru larg de companii (de la call-center până la multinaționale telecom) am constatat un beneficiu direct al autonomiei angajaților la locul de muncă.

Un grad ridicat de autonomie în realizarea sarcinilor deplasează accentul dinspre proces spre rezultatul concret. De multe ori respectarea unui proces prestabilit (standardizat) nu conduce la cele mai bune rezultate dar oferă/garantează confortul celor mediocri sau slab performanți. Un promoter care nu are voie să adapteze speech-ul de abordare a clienților va ajunge să repete mecanic o “poezie” care va provoca respingere din partea prospecților.

Desigur, el nu va putea fi tras la răspundere pentru că el respectă ad-literam întregul proces. Exemplele pot fi numeroase și cuprind atât munca fizică, cât și cea intelectuală. Ne dăm seama de acest lucru analizând descrierile de job sau fișele de post. În majoritatea sunt descrise procesele fără a se preciza indicatori ai rezultatului scontat.

Autonomia vizează performanța unui serviciu sau calitatea unui produs și nu modul prin care se ajunge la acestea. Fără a cădea în extrema unei independențe generalizate generatoare de dezordine și lene, cred că autonomia eliberează în companie o cantitate deloc neglijabilă de entuziasm, creativitate, zel și satisfactie.

Parcurgeți articolele din secțiunea “@work” a blogului agenției Spada Digital și veți face cunoștință cu roadele unui mediu de lucru deschis, autonom, dar centrat pe rezultate.

Adauga comentariu

Cele mai noi

CIO Council și Revista CARIERE organizează marți 8 decembrie, între orele 15:00-17:00, evenimentul online CIO TALKS – Powered by CIO Council cu tema „The Future of the Digital Business Ecosystem”. Acest webinar explorează cum pot fi folosite în mod practic tendințele tehnologice pentru adaptarea la canale digitale noi și cum pot rămâne competitive companiile având în […]

Detalii

Cum s-au adaptat companiile participante la un eveniment de recrutare 100% online Cel mai mare târg de carieră din România și-a încheiat cele două ediții din această toamnă, desfășurate exclusiv în mediul online. Consacratele ediții Angajatori de TOP s-au desfășurat în mediul virtual, pe platforma Hipo.ro, timp de 30 de zile în Timișoara și la […]

Detalii

Companiile de tehnologie predomină topul realizat de platforma Undelucram.ro Microsoft revine pe primul loc în top Un brand de educație intră pentru prima dată în top Șapte din zece locuri sunt ocupate de companii de tehnologie Singurul top realizat în functie de opiniile propriilor angajați Microsoft România, 2Checkout (now Verifone), Nobel, Softbinator Technologies și Cornerstone […]

Detalii

După un an greu, cu o multitudine de încercări, în perioada 1 decembrie – 31 ianuarie, Learning Architect oferă cadou tuturor românilor, de ziua noastră, un program gratuit prin care ne pregătim mintea pentru a rămâne deschiși, flexibili, conectați cu oamenii , indiferent de contextul extern. Programul „România cu mintea deschisă” poate fi accesat prin […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter