Hot Now

Descoperă cum poți crește fidelitatea angajaților

25 07 2013, Portal HR , Comenteaza, 4.786 afisari

Concluziile unei cercetări derulate recent de cei de la London Business School au șanse mari să schimbe modul în care ne raportăm la reguli, procese organizaționale și sancțiuni pentru nerespectarea lor. 

Astfel, dacă suntem de acord că avem din ce în ce mai mult nevoie de un nivel ridicat de fidelitate din partea angajaților și dacă acest deziderat ajunge să facă parte integrantă din strategia de resurse umane, trebuie să luăm în calcul faptul că, mai ales atunci când ne raportăm la noii veniți în organizație, este mai avantajos să îi ajutăm să își manifeste individualitatea și modul unic/diferit de a face lucrurile decât să îi obligăm să respecte (adesea fără logică) anumite reguli prestabilite (și adesea neactualizate având în vedere schimbările din paradigma muncii și nu numai).

Ceea ce sugerează concluziile studiului cu care am început acest articol este că nivelul de fidelitate al unui angajat crește direct proporțional din momentul angajării dacă acesta este lăsat să facă lucrurile în modul său particular și nu este… îngrădit. În opinia noastră acest lucru atrage de la sine cel puțin 2 provocări:

1. Dacă cei proaspăt angajați au frâu liber să își manifeste originalitatea/unicitatea, care sunt șansele ca și cei aflați de mai mult timp în organizație să pretindă mai devreme sau mai târziu acest lucru?

2. Dacă manifestarea unicității/originalității devine trăsătură de cultură organizațională recunoscută și răsplătită, cum ne asigurăm, totuși, că se respectă anumite standarde și că lucrurile merg spre deznodământul dorit (atingerea obiectivelor organizaționale)?

Sigur, întrebările pot continua, am lansat doar două teme de găndire.

Așteptăm ideile/comentariile voastre pe această temă. Iar dacă vă interesează subiectul, vă invităm să parcurgeți tot raportul despre rezultatele studiului Breaking Them in or Eliciting Their Best? Reframing Socialization around Newcomers’ Authentic Self-expression.

Adauga comentariu

Cele mai noi
Alina Botica / Portal HR

Alina Botica este fotografă, cu specializare în fotografia de beauty, portret și cea de boudoir, reușind să facă femeile să se simtă bine în pielea lor ca să-și poată exprima feminitatea și printr-un shooting foto profesionist. N-a fost mereu simplu și nu și-a găsit nișa de specializare dintr-o dată, ci a trecut prin mai multe […]

Detalii

În perioada 11 – 22 septembrie 2023, a avut loc o nouă ediție a Școlii de Vară HR Club Next Gen. Programul a avut ca scop dezvoltarea profesională și personală a celor 12 participanți, printr-o abordare practică și interactivă. Rezultatul? Formarea unei noi generații de profesioniști HR de elită, care să înțeleagă și să poată […]

Detalii

39,4% dintre participanții la cel mai recent sondaj eJobs declară că nu sunt mulțumiți de salariul lor, în timp ce 49,8% spun că este ok, dar s-ar putea și mai bine. Doar 10,7% nu au niciun motiv de nemulțumire din acest punct de vedere. Cu toate acestea, o eventuală renegociere salarială pare a fi o […]

Detalii

Şapte companii de renume din România au intrat în finala competiţiei Top WellBeing Employer, ce premiază implicarea acestora pentru a oferi o stare de bine a angajaților și a comunității în care activează. Arctic SA, BCR, KPMG, Majorel Romania, mindit.io, Phillip Morris Romania și Provident Financial Romania au trecut de semifinala primei ediții a acestei […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter