Hot Now

Descoperă dacă ţi se potriveşte să lucrezi de acasă

05 03 2013, Portal HR , Un comentariu, 6.285 afisari

Mulţi dintre voi şi-ar dori, cu siguranţă, să lucreze de acasă, fiind perfect conştienţi de avantajele acestei modalităţi: nu mai pierzi timp în trafic până ajungi la job, ai un program flexibil, ai (teoretic) mai multă linişte, îţi poţi lua oricând pauze și lucrezi în propriul ritm, după un program care îţi aduce rezultatele dorite.

În această situație sunt freelanceri şi antreprenori, dar şi angajaţii cărora li se permite să lucreze în varianta remote, de acasă, fără să fie necesară prezenţa lor fizică la sediul firmei.

Deși pare un scenariu demn de invidiat, lucrurile nu sunt atât de simple şi nu oricine poate lucra de acasă. Articolul de pe BrazenCareerist pe care vi-l recomandăm astăzi evidențiază abilităţile personale necesare pentru a lucra de acasă.

1. Motivaţia, acea capacitate personală de a lucra nesupravegheat şi de a livra rezultatele muncii fără un control permanent din partea cuiva.

2. Organizarea este o altă abilitate importantă pentru cei care vor să lucreze de acasă. Este important să ştii să te organizezi şi să poţi lucra la mai multe proiecte în acelaşi timp, fără a amesteca problemele de la job cu cele din viaţa personală.

3. Singurătatea (sau, mai degrabă, măsura în care ea poate fi suportată) este un alt aspecte definitoriu al celor cu un regim mai special de lucru. Chiar dacă sunt conectaţi permanent la reţelele sociale şi pot comunica foarte uşor cu prietenii, ei lucrează singuri. Nu au colegi cu care să povestească despre diferite subiecte, întâmplări, chiar dacă au în schimb libertatea de a-şi lua oricând pauze mai scurte sau mai lungi.

4. Managementul timpului este, de asemenea, important pentru eficiența muncii de acasă. Chiar şi pentru cei care lucrează într-un birou, există momente când nu reuşesc să-și finalizeze sarcinile, fiind distraşi de diferite probleme personale sau de orice altă natură. Şi mai dificil este pentru cei care lucrează de acasă să-şi gestioneze timpul, fără a avea o presiune externă (din partea managerului și/sau a celorlalți colegi).

5. Independenţa este o altă abilitate utilă persoanelor care îşi desfăşoară activitatea de acasă. Aceștia nu simt nevoia unui feedback constant. Dacă au întrebări, ei pot găsi singuri răspunsul, fiind capabili să ducă la capăt un proiect pe cont propriu.

Lucrul de acasă, o practică din ce în ce mai des întâlnită şi la noi, este util şi recomandat persoanelor care reuşesc să întrunească abilităţile descrise mai sus. Vă lăsăm să descoperiţi mai multe informaţii citind întreg articolul Is Working from Home Really Right for You?

Comentarii (1)
  1. Ciprian spune:

    Am in psate o experienta de cativa ani ca freelancer. La inceput sa lucrez de acasa parea ceva foarte cool, insa dupa un timp mi-am dat seama ca deveneam intocmai adolescentiulor din ziua de azi: Facebook si Twitter. Erau zile intregi in care nu ieseam din casa. Pierdusem inclusiv legatura cu familia.
    Din punct de vedere financiar era foarte bine, castigam cel putin 400 Euro pe saptamana. Mi-am dat seama ca totusi ma „salbaticesc” facand asta si m-am angajat cu 4 ore/zi. Salariul nu este nici la cat castigam inainte intr-o saptamana dar asa ies din casa. Am aproape 2 ani de cand fac asa si cred ca asta e cea mai buna modalitate, cel putin pentru mine.

Adauga comentariu

Cele mai noi

PepsiCo, unul dintre liderii industriei de produse alimentare și băuturi, anunță o nouă schimbare în cadrul echipei locale de management, prin numirea lui Vlad Vlădescu în funcția de East Balkans Snacks Marketing Manager. „Sunt încântat să preiau acest rol și să lucrez în continuare cu echipa noastră talentată pentru a dezvolta strategii care să creeze […]

Detalii

Astăzi, pe o piață din ce în ce mai competitivă, brandul de angajator joacă un rol strategic în promovarea și poziționarea companiilor, dar și în atragerea de talente noi și păstrarea angajaților valoroși actuali. Pe 5 aprilie, Employer Branding Conference 2023, cel mai important eveniment de profil din România, oferă profesioniștilor din HR oportunitatea de […]

Detalii

Discuțiile despre salarii sunt în general tabu, însă în ultimii doi ani, dorința României de a se alinia la tendințele europene privind transparentizarea salariilor a dus către conversații mai deschise, astfel încât angajații să fie conștienți de valoarea lor din punct de vedere profesional. În acest sens, 9 din 10 angajați spun că își doresc […]

Detalii

BusinessMark are plăcerea să invite specialiștii în resurse umane, employer branding și talent aquisition la conferința „Tomorrow@work”, ce va avea loc marți, 21 martie 2023, la București – JW Marriott Grand Hotel, cât și online. Peste 20 de specialiști români și internaționali vor vorbi despre cum va arăta munca în viitor și cum ne putem […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter