Hot Now

Despre bine și rău în termeni de performance management

21 09 2017, Portal HR , Comenteaza, 1.212 afisari

Au mai rămas 2 săptămâni până la Conferința de Resurse Umane, HR Summit Iași, iar agenda evenimentului este complexă, cu tematici interesante și abordări curioase: de la challenging times în HR, leadership, detașări internaționale și gestionarea conflictelor la capcana propriului succes și abordări din perspectiva neuroștiinței asupra managementului performanței.

Despre capcana propriului success și performance management dintr-o cu totul altă perspectivă

Cu siguranță fiecare categorie de angajat a trecut prin momente în cariera sa în care a simțit că munca pe care o face nu îl mai motivează, momente în care simte că aptitudinile pe care le are nu mai aduc progrese. Cum procedează omul de HR în această situație?

Capcana propriului succes sau când nu mai ai nevoie de aceleași calități care ți-au adus reușite” este tematica pe care Mădălina Bălan, Managing Partner, Hart Consulting o abordează în cadrul conferinței HR Summit.

Există o relație directă între succes și performance management, un element important în relația dintre angajat și angajator. Este esențial transferul de informații dintre aceștia pentru o bună îndeplinire a task-urilor. Totodată, „good” leadership nu înseamnă numai capacitatea liderului de a-i inspira pe angajați, ci și de responsabilitatea mutuală dintre cei doi.

Totodată, performance managementul depinde și de modul de percepere a task-urilor primite de către angajați. Dr. Maryam Bigdeli relatează într-un interviu acordat LDL (Leadeship Development Ltd.) despre ganglia bazală sau creierul impulsiv – denumit și „habit brain” – care este activat atunci când sarcinile devin rutină; și amigdala sau „centru de teamă”. Mai exact, creierul uman tinde să creeze stări de anxietate în momentul în care o persoană devine responsabilă de un task pe care nu-l stăpînește, în timp ce atunci când devine responsabilă de un task cu care e obișnuit și pe care îi e ușor să îl îndeplinească, aceasta reușește să fie mult mai productivă. Cătălin Constantin, Head of HR, SCC, va aborda în cadrul conferinței HR Summit un subiect aparte și anume „A Neuroscience approach to Performance Management”.

75% dintre angajați sunt implicați într-un caz de hărțuire la locul de muncă

Relațiile de muncă stârnesc uneori reacții pe care nu ni le dorim. Chiar dacă la prima vedere acestea par inofensive, acestea au rădăcini mult mai adânci și implicații mult mai serioase. Amenințarea, sabotajul, umilirea sau intimidarea sunt forme de hărțuire la locul de muncă. Un studiu realizat de Dr. Judy Blando (University of Phoenix) susține că 75% dintre angajați sunt implicați într-un caz de hărțuire la locul de muncă. E un procent imens! Repercusiunile sunt diverse: de la nivel de stres ridicat, instabilitate emoțională, nivel de performanță scăzut sau demisii. „Cum să gestionezi o reclamaţie de hărţuire a unui angajat” este tematica abordată de Andreea Suciu, Head of Employment, Noerr în cadrul HR Summit Iași. Prin intermediul workshopului pe care îl va susține, Andreea le va împărtăși managerilor de HR cele mai bune practici cu privire la modul de abordare și gestionare a unui subiect atât de sensibil.

Detalii despre înscriere, lista completă a speakerilor și tematicile abordate sunt disponibile pe: www.iasi.hrsummit.ro.

Adauga comentariu

Cele mai noi

Studiul indică modificări semnificative ale riscurilor și priorităților. Talentul este perceput ca fiind unul dintre cele mai mari riscuri de către liderii unora dintre cele mai mari companii din lume. Majoritatea liderilor se concentrează pe asimilarea avantajelor de mediu obținute în perioada de carantină. Doar o treime dintre liderii intervievați privesc cu optimism perspectivele de […]

Detalii

Dacă până acum, în lunile de vară, piața muncii traversa o perioadă de stagnare în ceea ce privește locurile de muncă disponibile și interesul candidaților pentru acestea, putem spune că în vara anului 2020 lucrurile au stat cu totul altfel. Lunile iunie-august au fost marcate de o cerere mare din partea candidaților, care au fost […]

Detalii

Pe 1 octombrie 2020 Erudio dă start celui mai nou program al său de leadership, Etikon – Încredere și Cooperare. Etikon se adresează liderilor, antreprenorilor, managerilor, echipelor de conducere și echipelor care lucrează în proiecte comune. Premisa de la care s-a pornit este că, în perioada pe care o traversăm, liderii sunt cei care au […]

Detalii

Legislația apărută anul acesta dă posibilitatea părinților, în cazul închiderii temporare a școlilor, grădinițelor sau creșelor, să primească zile libere plătite pentru supravegherea copiilor. Autoritățile au venit cu două acte normative, o lege și o ordonanță, fiecare dintre ele stabilind acordarea de zile libere părinților în situația închiderii unităților de învățământ din cauze diferite. De […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter