Hot Now

Despre bine și rău în termeni de performance management

21 09 2017, Portal HR , Comenteaza, 1.636 afisari

Au mai rămas 2 săptămâni până la Conferința de Resurse Umane, HR Summit Iași, iar agenda evenimentului este complexă, cu tematici interesante și abordări curioase: de la challenging times în HR, leadership, detașări internaționale și gestionarea conflictelor la capcana propriului succes și abordări din perspectiva neuroștiinței asupra managementului performanței.

Despre capcana propriului success și performance management dintr-o cu totul altă perspectivă

Cu siguranță fiecare categorie de angajat a trecut prin momente în cariera sa în care a simțit că munca pe care o face nu îl mai motivează, momente în care simte că aptitudinile pe care le are nu mai aduc progrese. Cum procedează omul de HR în această situație?

Capcana propriului succes sau când nu mai ai nevoie de aceleași calități care ți-au adus reușite” este tematica pe care Mădălina Bălan, Managing Partner, Hart Consulting o abordează în cadrul conferinței HR Summit.

Există o relație directă între succes și performance management, un element important în relația dintre angajat și angajator. Este esențial transferul de informații dintre aceștia pentru o bună îndeplinire a task-urilor. Totodată, „good” leadership nu înseamnă numai capacitatea liderului de a-i inspira pe angajați, ci și de responsabilitatea mutuală dintre cei doi.

Totodată, performance managementul depinde și de modul de percepere a task-urilor primite de către angajați. Dr. Maryam Bigdeli relatează într-un interviu acordat LDL (Leadeship Development Ltd.) despre ganglia bazală sau creierul impulsiv – denumit și „habit brain” – care este activat atunci când sarcinile devin rutină; și amigdala sau „centru de teamă”. Mai exact, creierul uman tinde să creeze stări de anxietate în momentul în care o persoană devine responsabilă de un task pe care nu-l stăpînește, în timp ce atunci când devine responsabilă de un task cu care e obișnuit și pe care îi e ușor să îl îndeplinească, aceasta reușește să fie mult mai productivă. Cătălin Constantin, Head of HR, SCC, va aborda în cadrul conferinței HR Summit un subiect aparte și anume „A Neuroscience approach to Performance Management”.

75% dintre angajați sunt implicați într-un caz de hărțuire la locul de muncă

Relațiile de muncă stârnesc uneori reacții pe care nu ni le dorim. Chiar dacă la prima vedere acestea par inofensive, acestea au rădăcini mult mai adânci și implicații mult mai serioase. Amenințarea, sabotajul, umilirea sau intimidarea sunt forme de hărțuire la locul de muncă. Un studiu realizat de Dr. Judy Blando (University of Phoenix) susține că 75% dintre angajați sunt implicați într-un caz de hărțuire la locul de muncă. E un procent imens! Repercusiunile sunt diverse: de la nivel de stres ridicat, instabilitate emoțională, nivel de performanță scăzut sau demisii. „Cum să gestionezi o reclamaţie de hărţuire a unui angajat” este tematica abordată de Andreea Suciu, Head of Employment, Noerr în cadrul HR Summit Iași. Prin intermediul workshopului pe care îl va susține, Andreea le va împărtăși managerilor de HR cele mai bune practici cu privire la modul de abordare și gestionare a unui subiect atât de sensibil.

Detalii despre înscriere, lista completă a speakerilor și tematicile abordate sunt disponibile pe: www.iasi.hrsummit.ro.

Adauga comentariu

Cele mai noi

Şapte companii de renume din România au intrat în finala competiţiei Top WellBeing Employer, ce premiază implicarea acestora pentru a oferi o stare de bine a angajaților și a comunității în care activează. Arctic SA, BCR, KPMG, Majorel Romania, mindit.io, Phillip Morris Romania și Provident Financial Romania au trecut de semifinala primei ediții a acestei […]

Detalii

Raluca Burghelea este noul Country Managing Director al Accenture România. Raluca și-a început cariera la Accenture în anul 2007, iar în prezent este Managing Director al Accenture Operations în România, rol pe care îl va păstra. În calitate de Operations Lead, ea a jucat un rol esențial în dezvoltarea activității locale din România în 6 […]

Detalii

Pe 30 septembrie și 1 octombrie, la Sala Palatului din București, va avea loc IUF – The International University Fair, cel mai important eveniment educațional din Sud-Estul Europei. Reprezentanții universităților din 12 țări vor prezenta elevilor de liceu și studenților programele de licență, masterat și facilitățile la care pot avea acces (burse, surse de finanţare, […]

Detalii

Zona micilor întreprinzători din România este, în mod tradițional, una extrem de dinamică, zeci de mii de SRL-uri fiind înființate în fiecare an. De la începutul anului și până în prezent peste 56.000 de SRL-uri noi au fost înregistrate, potrivit datelor publicate de Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC), în timp ce procentul firmelor nou […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter