În luna noiembrie, tinerii profesioniști din IT și pasionații de tehnologie sunt invitați să participe online la DevHacks – o serie de 3 hackathoane care se concentrează pe intersecția dintre tehnologie și nevoile actuale ale societății.
Parte a umbrelei DevTalks România, DevHacks va aduce o serie de mentori dedicați din industria IT, care vor conduce echipele către un produs final, prin îndrumare și suport pe parcursul întregii competiții de 24 de ore.
Seria de evenimente virtuale are la bază lucrul în echipă, din care să rezulte idei sustenabile ce pot fi implementate în comunitate, iar la finalul celor 24 de ore echipele își vor prezenta aplicațiile dezvoltate juriului format din experți în domeniu.
Conceptul DevHacks vizează să aducă împreună echipe dornice să răspundă provocării de a realiza o lume mai bună, oferind idei și soluții care pot impacta societatea în fiecare zi.
Agenda DevHacks este organizată după cum urmează:
În toate domeniile este nevoie de idei și proiecte cât mai variate, astfel încât și anul acesta hackathoanele vizează echipe de participanți din România și Republica Moldova, cu accent pe București, Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Brașov, Chișinău.
“Comunitatea IT este invitată să ia parte la schimbare, să creeze linii de cod și, totodată, să câștige premii pentru munca depusă. Așadar, prin îmbinarea pasiunii pentru tehnologie cu dorința participanților de a contribui cu idei valoroase ce pot aduce imbunătățiri la nivel climatic, educational, dar și din punct de vedere al diversității, ne așteptăm să generăm un impact pozitiv în comunitate și să conturăm acțuni care reușesc să fie păstrate și implementate în societate. Prin aceste ateliere ne propunem să dăm voce pasionaților de tehnologie – hackeri, developeri, designeri, freelanceri, antreprenori și studenți – pentru a discuta și a pune în aplicare soluții IT.” Larisa Dima, Project Manager DevHacks
Seria de evenimente reprezintă ocazia prin care echipele pot să genereze idei care se nasc din pasiunea pentru acest domeniu, precum și o modalitate prin care pot inspira comunitatea să aibă astfel de inițiative, prin proiectele propuse.
În plus, participarea la DevHacks este gratuită iar primele trei echipe care vor răspunde provocării de a crea de la zero aplicatii și soluții, care pot contribui printr-un impact pozitiv asupra societății, vor fi premiate.
Mai multe detalii despre structura și agenda evenimentului, precum și despre regulile de participare pot fi accesate pe site-ul oficial: https://www.devtalks.ro/devhacks/agenda/.
Şapte companii de renume din România au intrat în finala competiţiei Top WellBeing Employer, ce premiază implicarea acestora pentru a oferi o stare de bine a angajaților și a comunității în care activează. Arctic SA, BCR, KPMG, Majorel Romania, mindit.io, Phillip Morris Romania și Provident Financial Romania au trecut de semifinala primei ediții a acestei […]
DetaliiRaluca Burghelea este noul Country Managing Director al Accenture România. Raluca și-a început cariera la Accenture în anul 2007, iar în prezent este Managing Director al Accenture Operations în România, rol pe care îl va păstra. În calitate de Operations Lead, ea a jucat un rol esențial în dezvoltarea activității locale din România în 6 […]
DetaliiPe 30 septembrie și 1 octombrie, la Sala Palatului din București, va avea loc IUF – The International University Fair, cel mai important eveniment educațional din Sud-Estul Europei. Reprezentanții universităților din 12 țări vor prezenta elevilor de liceu și studenților programele de licență, masterat și facilitățile la care pot avea acces (burse, surse de finanţare, […]
DetaliiZona micilor întreprinzători din România este, în mod tradițional, una extrem de dinamică, zeci de mii de SRL-uri fiind înființate în fiecare an. De la începutul anului și până în prezent peste 56.000 de SRL-uri noi au fost înregistrate, potrivit datelor publicate de Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC), în timp ce procentul firmelor nou […]
Detalii