Secțiune susținută de

Dincolo de limitele invatarii si dezvoltarii

Portal HR \ HR Pedia \ Dincolo de limitele invatarii si dezvoltarii

Podcast-ul CIPD pe care vi-l recomandam azi porneste de la rezultatele unui studiu privind tehnicile de invatare si dezvoltare folosite de organizatii in 2010 si pozitioneaza aceste rezultate in contextul abordarilor concrete de training si dezvoltare din organizatii care par sa fi integrat deja in strategia lor „diferenta semnificativa” de care este nevoie pentru a avea rezultate concrete.

Mai in detaliu, vorbitorii discuta despre combinatia pe cat de interesanta pe atat de provocatoare intre e-learning si coaching, despre cum o solutie low-cost poate sa raspunda inspirat nevoilor de dezvoltare, dar doar in masura in care este implementata si utilizata corect. Exista e-learning bun si e-learning prost, ca in orice alta strategie de training si in acest caz abordarile trebuie definite in functie de nevoi concrete de business pentru a fi eficiente.

Ne-a placut ideea ca e-learning-ul bun este mai degraba un sistem si nu o colectie de cursuri. Un DVD de Induction pe care il primeste angajatul in primele zile la noul loc de munca nu este e-learning. Noile tehnologii pot sustine cu succes un efort de training si dezvoltare daca ele sunt concepute ca suport si nu ca metoda in sine.

Este interesant de ascultat cum managerul de Training si Dezvoltare ale unei organizatii care a implementat un Learning Management System ca parte a unei strategii coerente de training este dezamagit de perceptia ca un astfel de sistem e folositor (doar) pentru dezvoltarea si alocarea unor programe de training. De fapt, un sistem de e-learning bun ajuta organizatiile sa se transforme in sensul performantei de care au nevoie, al satisfactiei clientilor si motivatiei angajatilor. Este, sau ar trebui sa fie, un suport efectiv pentru performanta accesibil atunci cand angajatii au mai multa nevoie de el.

Aflati mai multe despre cum trebuie abordat un sistem de e-learning eficient in acest podcast CIPD: Pushing the Boundaries of Learning and Development.

Daca nu aveti timp sa-l ascultati, puteti descarca aici dialogul dintre participanti.

Data articol: noiembrie 19, 2010

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam