Format inovator de MBA susținut în România de profesori de prestigiu de la INSEAD și MIT
Mai sunt 10 zile pentru înscrierea la Business Mentoring Program, program de mentorat în afaceri, care respectă exigențele INSEAD și MIT, cu o durată optimă pentru specialiștii foarte ocupați și ale cărui costuri se ridică la doar o treime din cele ale unui MBA.
Bill Aulet și Ken Morse, profesori la Martin Trust Center for MIT Entrepreneurship, vor fi prezenți în luna martie, la București, pentru a susține cursuri pe teme de marketing și strategii de vânzări globale, în cadrul Business Mentoring Program (BMP).
Business Mentoring Program este un program de training intensiv a cărui curriculă este gândită la nivelul de complexitate și exigență corespunzător unui MBA și care se desfășoară pe parcursul a 4 luni. Programul se adresează executivilor, top managerilor, antreprenorilor și intraprenorilor care se confruntă cu gestionarea unui business într-un context economic incert și nefavorabil.
Profesorii străini care predau la București cursurile din cadrul Business Mentoring Program fac parte din elita unor renumite centre de învățământ, precum MIT și INSEAD, oferind o pregătire competitivă, o oportunitate, dar și o provocare pentru acei specialiști foarte ocupați care doresc să salveze timp și resurse.
Profesionalismul mentorilor și imediata aplicabilitate a informațiilor oferite de către aceștia fac din Business Mentoring Program atât un element de dezvoltare, cât și de retenție a unui angajat.
„Business Mentoring Program trebuie privit ca un beneficiu și nu ca o investiție pentru un angajator. Absolvenților acestui mini MBA li se deschid noi orizonturi, au posibilitatea de a face schimb de experiență cu manageri din alte industrii, ceea ce ii ajută să-și dezvolte abilitățile manageriale și să își creeze un networking vast” susține Péter Barta, CEO al Fundației Post-Privatizare și cel care a adus programul în România.
Ediția 2013 a Business Mentoring Program va fi deschisă de căte Bill Aulet, Managing Director al Martin Trust Center for MIT Entrepreneurship cu un seminar de marketing programat pentru zilele de 14-15 martie. Printre subiectele și studiile de caz abordate pe parcursul celor două zile de curs se regăsesc importanța unui elevator pitch de succes, modele de afaceri pentru optimizarea succesului și dobândirea unor avantaje competitive, descrierea tipului de marketing din „Blue Ocean Strategy”, principiile de „ inbound marketing”.
Va urma apoi un seminar dedicat strategiilor de vânzări globale, care va fi susținut de profesorul Ken Morse în zilele de 20-21 martie și în cadrul căruia vor fi dezbătute subiecte precum: vânzări de valoare ridicată, managementul vânzărilor și relații strategice previzibile cu clienții, crearea unei culturi concentrate pe vânzare și client, scrierea unui plan de afaceri care să strângă bani, gestionarea unei organizații de vânzări globale, conturi critice, compensare, performanță Q to Q, recrutarea, motivarea și construirea unei echipe de vânzări de top.
În curricula programului sunt integrate și cursuri despre excelența operațională (15 – 16 aprilie, Bill Aulet), investiții și finanțare (21-22 mai, Péter Barta), precum și finanțe pentru nefinanțiși (11 – 12 iunie, Pekka Hietala).
O exclusivitate pe care o oferă ediția 2013 este simularea de afaceri, Bissada Sigma Challenge, prevazută în intervalul 5-7 aprilie 2013. Simularea va fi susținută de Youssef Bissada, profesor emerit la INSEAD și autorul acestui sistem de previziune computerizată. Bissada Sigma Challenge este o simulare complexă de business care reproduce fidel, într-un mediu virtual, evoluția pieței economice internaționale și care ia în calcul toți factorii interni și externi care influențează dezvoltarea unei companii.
Numărul de locuri în cadrul programului este limitat. Înscrierea se face în urma completării unui formular disponibil pe site-ul www.businessmentoring.ro. Tot aici se pot găsi informații suplimentare despre Business Mentoring Program, calendarul cursurilor și modalitatea de participare.
Newsletter-ul Portal HR
100% fără spam