Un contract de muncă greșit întocmit poate obliga angajatorul să plăteasca daune salariatului păgubit prin prevederile documentului. Mai mult decât atât, firmele care includ în contractele de muncă clauze contrare dispozițiilor legale riscă și amenzi din partea inspectorilor ITM, acestea ajungând și la 5.000 de lei.
Pentru a evita toate aceste situații, participă la atelierul „Practic, despre: Greșeli frecvente în contractele individuale de muncă”, organizat de AvocatNet.ro pe data de 26 martie, care va aduce față-în-față un expert in legislația muncii și un reprezentant al Inspectoratului de Muncă.
Evenimentul va prezenta detaliat, timp de patru ore, problemele care pot apărea la întocmirea contractelor de muncă, dar iți va explica și ce poți face pentru a le evita. Abordarea va fi una cât se poate de pragmatică, aducând in fața participanților și opiniile instituției care sancționează modul în care sunt concepute aceste documente.
De asemenea, evenimentul va atinge și o altă tematică sensibilă pentru angajatori: “Prestarea disimulată a muncii. Contractul de munca vs. Convenția civilă”. Deși contractul individual de muncă este singura variantă prin care un salariat poate lucra pentru un angajator, reglementările legale permit și încheierea unui contract de prestări servicii, ce poate aduce beneficii pentru că reduce mult din contribuțiile plătite, dar utilizarea lui este extrem de riscantă.
De ce să participi:
– Te pui la curent cu problemele care pot apărea la întocmirea contractelor de muncă și afli cum le poți evita.
– Discuțiile sunt orientate către rezultate si vizează aspectele practice ale tematicii, prin studii de caz și exemple concrete.
– Afli opinia inspectorilor de muncă, cei care sancționeaza întocmirea greșită a contractelor de muncă.
– Formatul evenimentului este interactiv: poți pune intrebări aplicate la situația ta particulară, iar ele își vor găsi pe loc răspunsul.
– Câștigi timp – în doar patru ore afli direct tot ce te interesează: nu mai pierzi ore prețioase pentru a te documenta și a înțelege cum să aplici corect legislația muncii.
– Evenimentul are loc de la ora 16.00, astfel că programul de lucru nu îți va fi afectat.
Seminarul beneficiază de o tematică extrem de interesantă, pe care o poți vizualiza pe site.
Şapte companii de renume din România au intrat în finala competiţiei Top WellBeing Employer, ce premiază implicarea acestora pentru a oferi o stare de bine a angajaților și a comunității în care activează. Arctic SA, BCR, KPMG, Majorel Romania, mindit.io, Phillip Morris Romania și Provident Financial Romania au trecut de semifinala primei ediții a acestei […]
DetaliiRaluca Burghelea este noul Country Managing Director al Accenture România. Raluca și-a început cariera la Accenture în anul 2007, iar în prezent este Managing Director al Accenture Operations în România, rol pe care îl va păstra. În calitate de Operations Lead, ea a jucat un rol esențial în dezvoltarea activității locale din România în 6 […]
DetaliiPe 30 septembrie și 1 octombrie, la Sala Palatului din București, va avea loc IUF – The International University Fair, cel mai important eveniment educațional din Sud-Estul Europei. Reprezentanții universităților din 12 țări vor prezenta elevilor de liceu și studenților programele de licență, masterat și facilitățile la care pot avea acces (burse, surse de finanţare, […]
DetaliiZona micilor întreprinzători din România este, în mod tradițional, una extrem de dinamică, zeci de mii de SRL-uri fiind înființate în fiecare an. De la începutul anului și până în prezent peste 56.000 de SRL-uri noi au fost înregistrate, potrivit datelor publicate de Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC), în timp ce procentul firmelor nou […]
Detalii