Secțiune susținută de

Greșeli pe care (nu trebuie să) le faci pe LinkedIn

Portal HR \ Actual \ Greșeli pe care (nu trebuie să) le faci pe LinkedIn

În entuziasmul de a-ți face profilul cât mai vizibil și de a beneficia la maxim de avantajele prezenței în această rețea socială de business, există riscul să faci anumite lucruri al căror efect să fie complet contrar intențiilor bune cu care ai pornit la drum.

Articolul de pe The Muse pe care vi-l recomandăm azi trece în revistă ceea ce trebuie și ceea ce NU trebuie să facem pe LinkedIn pentru a ne asigura că profilul pentru care am muncit din greu ne servește și nu ne subminează.

Iată câteva din ideile care ne-au atras atenția:

Recomandare: Conectează-te cu ceilalți imediat după ce v-ați cunoscut într-o discuție/conferință/întâlnire. Cu cât trece mai mult timp de la primul contact, cu atât crește riscul ca persoana respectivă să nu își mai aducă aminte de tine.

Atenție: Nu te conecta cu alți profesioniști dacă îi găsești enumerați într-o listă. Nu vei putea personaliza textul invitației de conectare.

Recomandare: Asigură-te că fiecare cerere de conectare pe care o trimiți este personalizată. Evită formulările standard.

Atenție: Nu trimite cereri de conectare repetate. E suficient să îi aduci aminte celui cu care vrei să te conectezi de intenția ta o singură dată.

Recomandare: Folosește LinkedIn ca metodă de a afla mai multe informații despre companiile pentru care crezi că ai vrea să lucrezi.

Atenție: Nu te grăbi să trimiți mesaje prin LinkedIn unui profesionist care, poate, preferă o altă metodă de comunicare.

Recomandare: Conectează-te cu recrutorii, chiar dacă nu ești în căutare activă.

Atenție: Nu ignora cererile de conectare de la recrutori.

Descoperă și alte reguli importante pentru o experiență de utilizare a platformei LinkedIn cât mai eficientă citind tot articolul 24 LinkedIn Rules You Might Be Breaking.

 

Data articol: aprilie 21, 2015

Fondată în 2010, Career Advisor este o companie locală de resurse umane, având 3 linii de business: Servicii de Executive Search, Consultanța de Resurse Umane și E-Recruitment. Am dezvoltat în paralel și primul portal local de resurse umane, PortalHR.ro și divese instrumente utile candidaților, cum ar fi CVAdvisor.

Serviciile pe care le oferim se bazează pe expertiza echipei Career Advisor: 7 consultanți cu experiența între 12 – 20 de ani în resurse umane, în companii locale și multinaționale. Consultanții Career Advisor sunt licențiați în Hogan Assessment, Human Synergistics, Thomas International. Sectoarele pentru care lucram: Bunuri de Larg Consum, Servicii Financiare, Tehnologie & Telecomunicații, Farma, Servicii Medicale, Industrie si Servicii Financiare.

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam