Hot Now

Greșeli pe care (nu trebuie să) le faci pe LinkedIn

21 04 2015, Career Advisor , Comenteaza, 3.959 afisari

În entuziasmul de a-ți face profilul cât mai vizibil și de a beneficia la maxim de avantajele prezenței în această rețea socială de business, există riscul să faci anumite lucruri al căror efect să fie complet contrar intențiilor bune cu care ai pornit la drum.

Articolul de pe The Muse pe care vi-l recomandăm azi trece în revistă ceea ce trebuie și ceea ce NU trebuie să facem pe LinkedIn pentru a ne asigura că profilul pentru care am muncit din greu ne servește și nu ne subminează.

Iată câteva din ideile care ne-au atras atenția:

Recomandare: Conectează-te cu ceilalți imediat după ce v-ați cunoscut într-o discuție/conferință/întâlnire. Cu cât trece mai mult timp de la primul contact, cu atât crește riscul ca persoana respectivă să nu își mai aducă aminte de tine.

Atenție: Nu te conecta cu alți profesioniști dacă îi găsești enumerați într-o listă. Nu vei putea personaliza textul invitației de conectare.

Recomandare: Asigură-te că fiecare cerere de conectare pe care o trimiți este personalizată. Evită formulările standard.

Atenție: Nu trimite cereri de conectare repetate. E suficient să îi aduci aminte celui cu care vrei să te conectezi de intenția ta o singură dată.

Recomandare: Folosește LinkedIn ca metodă de a afla mai multe informații despre companiile pentru care crezi că ai vrea să lucrezi.

Atenție: Nu te grăbi să trimiți mesaje prin LinkedIn unui profesionist care, poate, preferă o altă metodă de comunicare.

Recomandare: Conectează-te cu recrutorii, chiar dacă nu ești în căutare activă.

Atenție: Nu ignora cererile de conectare de la recrutori.

Descoperă și alte reguli importante pentru o experiență de utilizare a platformei LinkedIn cât mai eficientă citind tot articolul 24 LinkedIn Rules You Might Be Breaking.

 

Adauga comentariu

Cele mai noi

În perioada 11 – 22 septembrie 2023, a avut loc o nouă ediție a Școlii de Vară HR Club Next Gen. Programul a avut ca scop dezvoltarea profesională și personală a celor 12 participanți, printr-o abordare practică și interactivă. Rezultatul? Formarea unei noi generații de profesioniști HR de elită, care să înțeleagă și să poată […]

Detalii

39,4% dintre participanții la cel mai recent sondaj eJobs declară că nu sunt mulțumiți de salariul lor, în timp ce 49,8% spun că este ok, dar s-ar putea și mai bine. Doar 10,7% nu au niciun motiv de nemulțumire din acest punct de vedere. Cu toate acestea, o eventuală renegociere salarială pare a fi o […]

Detalii

Şapte companii de renume din România au intrat în finala competiţiei Top WellBeing Employer, ce premiază implicarea acestora pentru a oferi o stare de bine a angajaților și a comunității în care activează. Arctic SA, BCR, KPMG, Majorel Romania, mindit.io, Phillip Morris Romania și Provident Financial Romania au trecut de semifinala primei ediții a acestei […]

Detalii

Raluca Burghelea este noul Country Managing Director al Accenture România. Raluca și-a început cariera la Accenture în anul 2007, iar în prezent este Managing Director al Accenture Operations în România, rol pe care îl va păstra. În calitate de Operations Lead, ea a jucat un rol esențial în dezvoltarea activității locale din România în 6 […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter