Greșeli pe care (nu trebuie să) le faci pe LinkedIn
În entuziasmul de a-ți face profilul cât mai vizibil și de a beneficia la maxim de avantajele prezenței în această rețea socială de business, există riscul să faci anumite lucruri al căror efect să fie complet contrar intențiilor bune cu care ai pornit la drum.
Articolul de pe The Muse pe care vi-l recomandăm azi trece în revistă ceea ce trebuie și ceea ce NU trebuie să facem pe LinkedIn pentru a ne asigura că profilul pentru care am muncit din greu ne servește și nu ne subminează.
Iată câteva din ideile care ne-au atras atenția:
Recomandare: Conectează-te cu ceilalți imediat după ce v-ați cunoscut într-o discuție/conferință/întâlnire. Cu cât trece mai mult timp de la primul contact, cu atât crește riscul ca persoana respectivă să nu își mai aducă aminte de tine.
Atenție: Nu te conecta cu alți profesioniști dacă îi găsești enumerați într-o listă. Nu vei putea personaliza textul invitației de conectare.
Recomandare: Asigură-te că fiecare cerere de conectare pe care o trimiți este personalizată. Evită formulările standard.
Atenție: Nu trimite cereri de conectare repetate. E suficient să îi aduci aminte celui cu care vrei să te conectezi de intenția ta o singură dată.
Recomandare: Folosește LinkedIn ca metodă de a afla mai multe informații despre companiile pentru care crezi că ai vrea să lucrezi.
Atenție: Nu te grăbi să trimiți mesaje prin LinkedIn unui profesionist care, poate, preferă o altă metodă de comunicare.
Recomandare: Conectează-te cu recrutorii, chiar dacă nu ești în căutare activă.
Atenție: Nu ignora cererile de conectare de la recrutori.
Descoperă și alte reguli importante pentru o experiență de utilizare a platformei LinkedIn cât mai eficientă citind tot articolul 24 LinkedIn Rules You Might Be Breaking.
Newsletter-ul Portal HR
100% fără spam