Hot Now

GROWING – Cultura Organizațională, Valorificarea diversității pentru îndeplinirea obiectivelor, eveniment online: 27 mai 2020

27 05 2020, Portal HR , Comenteaza, 507 afisari

54% dintre companiile unde coachingul este o activitate curentă înregistrează niveluri înalte ale performanței, conform studiului Human Capital Institute (HCI) și International Coach Federation (ICF). Iată de ce, în această perioadă de mari schimbări determinate de pandemia de coronavirus, coachingul poate fi instrumentul capabil să sprijine organizațiile pentru a se menține profitabile.

Studiul citat, realizat în ultimii 6 ani, a măsurat criteriile pentru o cultură de coaching puternică. Există, conform acestuia, o legătură puternică între cultura de coaching și performanța înaltă în companie, atracția pentru brandul de angajator,retenția talentelor cu rezultate foarte bune și punctele forte ale leaderilor.

Inițiativele de coaching în companii încep să fie și în Romania din ce în ce mai prezente, datorită, în mare parte, cerințelor de business la care departamentele de Resurse Umane contribuie din rolul de partener strategic. Pentru a reuși să implementeze astfel de programe cerute de cei care conduc business-ul, HR-ul trebuie să găsească soluții pentru procesul dificil de măsurare a impactului lor în rezultatele și obiectivele afacerii, să le alinieze cât mai bine la cerințele de business și să ofere posibilitatea organizației să se miște în direcția dorită de Top Management și acționari.

Asumarea unei culturi organizaționale de coaching și toate programele și inițiativele care derivă de aici sunt pârghii de schimbare în companii, un proces des întâlnit în această perioadă, în care reinventarea este singura șansă de supraviețuire în afaceri. Iată cum contextul în care ne aflăm ajută la creșterea șanselor ca ele să fie dorite și susținute de cei care sunt aflați la conducere, primul filtru de aprobare a unei astfel de inițiative. Un proces organizațional robust, fie că este vorba despre pivotare, fie despre dezvoltare a unor noi direcții, trebuie să aibă la bază cultura companiei, unde  coaching-ul are o contribuție majoră oferă claritate în intenția de schimbare, le creează liderilor un context adecvat de dezvoltare a competențelor, de stabilire a unor planuri de acțiune și de transformare personală care să poată susține schimbarea dorită.

Liderii viitorului, o combinație între manager, mentor și coach

Cele mai frecvent întâlnite modalități de a aduce coaching-ul în companiile din România sunt cele de a avea propriul coach intern, a lucra cu un coach extern sau a dezvolta la manageri componenta abilitaților de coaching. O tendință tot mai accentuată ne arată că managerii și liderii viitorului au nevoie de o combinație în care să fie manageri, mentori și coachi pentru oamenii lor. Paradigma prin care oamenii sunt conduși se schimbă și avem nevoie de noi abilitați și tehnici prin care să ne adaptăm la oile generații și la noile provocări socio-economice. Și în Romania începe să fie din ce în ce mai evidentă nevoia companiilor de a avea un coach intern care să susțină procesele de transformare ale liderilor în direcția dorită de companie sau să ofere suport în lucrul cu echipele și implementarea în practică a diverselor programe de învățare. Avantajele unui coach intern sunt evidente:ai propria ta resursă internă, avantaje care țin de costuri și faptul că el cunoaște bine organizația.

Studiul Human Capital Institute (HCI) și International Coach Federation (ICF) arată că majoritatea companiilor apelează la coaching pentru dezvoltarea leadershipului (55%), dezvoltarea talentelor (51%) și pentru conversațiile care să susțină performanța, în managementul performanței (49%).

Alegerea unui coach se face în general pe baza recomandărilor de la persoane de încredere, firme de consultanță care asigură un coach profesionist iar, în ultimii ani, devine tot mai evident faptul că multe organizații își pregătesc proprii coachi interni. O modalitate de a consolida cultura de coaching este de a-i expune pe manageri și lideri la cât mai multe contexte, în care să-și dezvolte abilitățile de coaching pentru a lucra cu oamenii din echipele lor.

Valorificarea diversității, tendință de ultimă oră în leadership

Diversitatea este poate cel mai nou subiect aflat în atenția angajatorilor în mod autentic interesați de dezvoltarea talentelor. Comportamentul nostru, ca oameni și angajați, depinde de contextul cultural în care ne găsim. Iată de ce, în multe cazuri, obstacolele în calea progreselor unei persoane pot fi de natură culturală, mai mult decât psihologică ori legată de competențe. Iar acest lucru argumentează necesitatea existenței coachingului pe agenda oricărui lider.

Pentru toți cei interesați de acest subiect, Coaching Partners, cu un invitat special din industria de HR, va organiza miercuri, 27 mai, evenimentul “GROWING – Cultura Organizațională, Valorificarea diversității pentru îndeplinirea obiectivelor”. Detalii la https://www.facebook.com/events/259914291883982/.

Adauga comentariu

Cele mai noi

Apărută de curând la Publica, cartea Catalizatorul de Jonah Berger se adresează tuturor celor care doresc să catalizeze schimbarea. Ea oferă un solid mod de gândire și o varietate de tehnici care pot să conducă la rezultate extraordinare. Fie că încercați să schimbați o persoană, să transformați o organizație ori să schimbați modul în care […]

Detalii

45 de studenți proveniți din centrele universitare Galați, București, Brașov, Iași, Constanța, Craiova și Cluj-Napoca au promovat, cu succes, cea de-a noua ediție a Școlii de Vară organizată de LIBERTY Galați. Timp de 10 săptămâni, studenții au fost angajați cu drepturi depline și au lucrat alături de mentori (specialiști din cadrul Combinatului) pe proiecte reale, […]

Detalii

Catalyst Solutions anunță organizarea celui mai mare târg de carieră din România, Angajatori de TOP care se va desfășura exclusiv în mediul online, pe platforma Hipo.ro. Cu o notorietate de 15 ani pe piața de referință, evenimentul de carieră se adresează tuturor candidaților care se află în căutarea unui loc de muncă în această toamnă, […]

Detalii

Săptămâna aceasta, discutăm despre cum va arăta viitorul organizațiilor și a departamentului de Resurse Umane, la o nouă ediție a evenimentului „HR UNCOVERED” În perioada 23 – 24 septembrie 2020, BusinessMark are plăcerea să vă invite la „HR UNCOVERED”, eveniment online în cadrul căruia se va discuta despre schimbările prin care organizațiile și departamantele de […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter