Secțiune susținută de

HR Summit Iași, ediția a doua: 140 de participanți, 13 speakeri și peste 15 subiecte puse în discuții

Portal HR \ Actual \ HR Summit Iași, ediția a doua: 140 de participanți, 13 speakeri și peste 15 subiecte puse în discuții

Săptămâna trecută, pe 23 și 24 octombrie, a avut loc cea de-a doua ediție HR Summit Iași, cel mai important eveniment regional dedicat industriei de HR&Management din zona de Est a țării. Timp de două zile, 140 de participanți au luat parte la workshop-urile, sesiunile de debate și prezentarile susținute de cei 13 speakeri invitați.

Prima zi a evenimentului a fost dedicată workshop-urilor, iar Sergiu Neguț (Mindit), Cristiana Stanciu (Oracle), Lucian Ivan (Bergenbier), Iulian Pădurariu (The Marks), Adriana Aionițoae (Endava) și Magnoliu Stan (Smart HR) au dezbatut alături de participanți subiecte precum : gamification în HR, managementul conflictelor, metrice de recrutare, intraprenoriat și generatia Y : recrutare, retentie, motivare.

În cea de-a doua zi a evenimentului cei 13 vorbitori invitați au pus în discuție teme precum : talent management, engagement, recrutare, leadership, strategie în HR, beneficii extrasalariale, mobilitate și eficiență în procesele de HR.

În cadrul sesiunii de debate despre tendințele în HR din 2015, la care au fost prezenți Sergiu Neguț (Mindit), Iulian Pădurariu (The Marks) și Adriana Aionițoae (Endava) au fost punctate, dar și infirmate, unele idei referitoare la evoluția industriei de HR&Management. Sergiu Neguț (Mindit) a afirmat că „de 3 ani nu mai suntem în criza. Economia se mișcă, iar asta se vede pe piața muncii. În marile orașe, șomajul este scăzut. Există resurse umane pe piața muncii, depinde doar de oamenii de HR sa le aducă în companie pe cele mai bune“. În aceeași idee a mers și Iulian Pădurariu (The Marks) care a precizat că „șocul optimizării ar trebui să însemne să faci altfel lucrurile. Trebuie să uitați metodele vechi și să vă adaptați lumii actuale“.

Antoneta Gales (Sonas) a precizat în timpul prezentării sale, din cadrul HR Summit Iași, că « departamentul HR a depașit de ceva timp rolul ”tranzacțional” (funcțiile clasice: recrutare, retribuire și beneficii, relații de muncă și training) și a trecut la rolul ”transformațional”: concentrarea pe modalitățile de dezvoltare prin alinierea obiectivelor tuturor departamentelor cu obiectivele generale ale companiei, dezvoltarea liderilor și susținerea actelor de leadership, dezvoltarea echipelor, colaborarea inter- și intradepartamentală, managementul performanței și îmbunătățirea comunicării și a calității fluxului de informații. »

Dupa o prima ediție de succes desfășurată anul trecut, HR Summit Iași a revenit în acest an cu o ediție vizibil îmbunătățită care a permis participanților să vadă mai multe studii de caz, prezentari, workshop-uri și să aibă mai multe oportunitati de networking.

Ioana Toma (HR Manager Cargus) le-a vorbit managerilor și specialistilor de resurse umane din sală despre “bagheta magică a HR-ului” : cum poate acesta să își dezvolte activitatea zilnică prin acțiuni mici dar eficiente. Timp de 30 de minute am aflat de la aceasta și de la participanții acestei ediții care sunt etapele și procesele « magice » prin care trebuie să treacă departamentele de resurse umane pentru a deveni un partener strategic al companiilor și pentru a ajuta la dezvoltarea acestora.

HR Summit Iași în cifre :

  • 2 zile de eveniment
  • 140 de participanți
  • 13 speakeri
  • 16 subiecte din aria HR&Management puse în discuție
  • 6 workshop-uri
  • 10 prezentări

 

HR Summit este cea mai mare platformă de întâlnire a specialiștilor HR și managerilor din România, devenind cel mai important eveniment regional de resurse umane. Desfășurată anual în trei locații : Cluj Napoca, Timișoara și Iași, conferința de resurse umane a atras până în prezent reprezentanții a peste 500 de companii din România și Republica Moldova.

Data articol: octombrie 28, 2014

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam