Secțiune susținută de

HR-ul si productivitatea angajatilor

Portal HR \ HR Pedia \ HR-ul si productivitatea angajatilor

Ne e adesea mai la indemana sa asociem HR-ul cu procese de recrutare, training sau management al performantei. Cand vine insa vorba de productivitate, „mingea” responsabilitatii este adesea pasata intre HR si manageri directi, fara o delimitare exacta a procentului necesar de implicare din partea celor doua parti.

Pornind de la aceasta realitate mai degraba ingrijoratoare (pentru ca daca nu exista o preocupare de calitate pentru imbunatatirea productivitatii, putine organizatii isi pot pune problema unei cresteri sanatoase), John Sullivan face pe ERE o analiza a factorilor care influenteaza performanta individuala si de echipa, clasificati in cateva categorii ale caror titluri vorbesc aproape de la sine.

1. Fundamentele productivitatii (angajatii foarte performanti si inovatori sunt esentiali pentru cresterea productivitatii, managerii si liderii de calitate seteaza directia si asigura executia)

2. Factori de directionare si gestionare (o strategie organizationala si o planificare care sa asigure angajamentul, un scop clar definit al echipelor, obiective individuale si de echipa etc)

3. Factori de suport (sustinerea membrilor echipei, „best practice sharing”, suport activ pentru incurajarea inovatiei, evitarea controlului excesiv si a autoritatii prost aplicate etc.)

4. Factori de abilitati, comunicare si informare (competentele si cunostintele trebuie actualizate in permanenta, o comunicare eficienta si un feedback de calitate pot reduce erorile si minimiza frustrarea etc.)

5. Factori de resurse (bugetele insuficiente pot afecta productivitatea, tehnologia si instrumentele disponibile pot sustine sau afecta productivitatea)

6. Factori aleatori (integrarea proceselor de business poate duce la cresterea productivitatii, factori externi pot afecta productivitatea si nu trebuie ignorati)

Citeste tot articolul lui John Sullivan, Increasing Employee Productivity: The Strategic Role that HR Essentially Ignores si descopera cum poate HR-ul sa isi mareasca impactul in organizatiei prin procese bine la punct de crestere a productivitatii.

Data articol: mai 17, 2011

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam