Elevii de liceu și studenții care vor să plece în Europa pot beneficia de împrumuturi pentru studii de până la 25.000 de euro
Un studiu realizat în 2023 de către FINS, singura instituție financiară care oferă credite special gândite pentru tinerii care vor să studieze peste hotare, arată că numărul tinerilor care aplică pentru un credit de studii în Europa s-a dublat. Acest lucru confirmă apetența tinerilor de a investi în educația lor, lucru care îi va ajuta să-și construiască o carieră de succes cu oportunități cel puțin la nivel european.
FINS își propune să finanțeze ambiția tinerilor de a studia în străinătate sau/și de a aprofunda domenii ce nu sunt încă accesibile în țară la nivel universitar și sprijină parcursul profesional al acestora. În prezent, FINS este singura instituție din Europa Centrală și de Est care pune la dispoziția tinerilor fără experiență de muncă, istoric de venituri sau garanții o soluție financiară pentru a accesa un împrumut dedicat finanțării studiilor lor.
Elevii de liceu și studenții în an terminal care vor să plece la studii în Europa pot beneficia de împrumuturi de până la 25.000 de euro
Costurile de trai într-o țară din Europa de Vest sunt mai mari decât în România și acest lucru reprezintă o barieră reală în calea tinerilor care vor să studieze în străinătate. Dacă împrumuturile guvernamentale oferite de unele țări pot acoperi doar taxele de școlarizare, cu FINS tinerii își pot acoperi atât taxa de școlarizare cât și cheltuielile aferente: chirie, transport, mâncare, materiale didactice, diverse tipuri de echipamente, asigurări medicale, urgențe, cheltuieli neprevăzute sau chiar bani de buzunar.
Spre deosebire de împrumuturile de nevoi personale acordate de bănci, care îi limitează pe elevi din cauza criteriilor rigide de eligibilitate, cu FINS, tinerii pot beneficia de finanțare de până la 25.000 de euro și pot obține creditul fără codebitori, garanții, venituri sau experiență în câmpul muncii.
Mai mult, aceștia vor începe să ramburseze creditul abia după terminarea studiilor și vor beneficia de o perioadă de grație de 6 până la 12 luni, după terminarea studiilor de licență sau master, datorită celor două acorduri de garantare semnate împreună cu Fondul European de Investiții, în cadrul inițiativelor europene SLGF și EFSI Skills & Education, implementate de FINS la nivel european.
Absolvenţii finanţaţi de către FINS vor genera venituri cu 30-50% mai mari decât colegii lor de generaţie, care nu investesc la fel de mult în educaţia lor
Accesul la o cultură nouă, independența câștigată pe perioada studiilor şi programele mult mai nişate pe pasiunile lor sunt printre motivele pentru care, an de an, tinerii aleg să se specializeze în alte ţări.
Olanda este opțiunea numărul unu pentru cei mai mulți dintre tinerii care vor să studieze în străinătate, fiind urmată îndeaproape de Belgia, Germania, Italia și Franța. Domeniile de studiu sunt variate, de la programe de licență în Pharmacy, Medicine sau Computer Science, până la studii de master în Precision Cancer Medicine.
Tinerii care pleacă la studii în străinătate sunt ambițioși, și-au conturat deja o strategie de dezvoltare și își doresc să facă performanță, motiv pentru care sunt dispuși să investească în viitorul lor. „Ne aşteptăm ca, absolvenţii finanţaţi de către FINS, să genereze, pe parcursul vieţii, venituri cu 30-50% mai mari decât colegii lor de generaţie care nu investesc la fel de mult în educaţia lor”, spune Alexandru Ghiță, Președinte FINS.
„Această așteptare este confirmată de tendința celor mai maturi dintre absolvenții noștri, care încep să își ramburseze anticipat creditele de studii”, completează Alexandru Ghiță.
Tinerii pot beneficia de consiliere financiară și de carieră gratuită din partea asistenților financiari FINS
„Îi încurajăm pe tineri să apeleze la asistenții noștri financiari și la instrumentele de planificare financiară pe care le punem la dispoziție, cum ar fi un calculator de buget pentru studii în străinătate și informații care îi vor îndruma pas cu pas să-și construiască un buget pentru studii și să aplice pentru un credit de studii, dacă este soluția potrivită pentru ei. De asemenea, ei pot afla, discutând cu unul din asistenții noștri financiari care sunt țările în care pot folosi creditul de studii, ce costuri presupune fiecare țară, care sunt cele mai ieftine destinații și ce cheltuieli pot acoperi cu un credit de studii FINS”, spune Alexandru Ghiță, Președinte FINS.
FINS sprijină coeziunea europeană prin lansarea tinerilor în drumul lor spre succes
Mobilitatea studenţilor în spațiul economic european, dezvoltarea de abilități relevante în câmpul muncii în cadrul unor universităţi prestigioase și construirea unei cariere de succes reprezintă principalele obiective pentru care FINS pune la dispoziția elevilor și studenților credite de studii 100% personalizate pe nevoile lor.
Elevii și studenții care vor să acceseze un credit de studii pe cont propriu sau vor să învețe cum să își construiască bugetul de studii, sunt încurajați să intre pe www.hellofins.ro și să acceseze gratuit calculatorul de buget sau să programeze o sesiune de asistență financiară.
Newsletter-ul Portal HR
100% fără spam