Hot Now

În România nu există date statistice precise referitoare la reconversia profesională, însă există soluții

21 06 2023, Portal HR , Comenteaza, 312 afisari

Reconversia profesională reprezintă procesul de schimbare a domeniului de activitate, a meseriei sau a carierei, prin învățarea de noi competențe și abilități care să permită unei persoane să se adapteze la cerințele pieței muncii și să-și găsească un loc de muncă mai bun sau să-și dezvolte o carieră mai bună.

În România, situația reconversiei profesionale este destul de dificilă, deoarece există o lipsă de investiții în educație și formare profesională precum și o incompatibilitate între cererea și oferta de locuri de muncă. În plus, pandemia COVID-19 a dus la o creștere semnificativă a șomajului și la o scădere a oportunităților de angajare, ceea ce a amplificat nevoia de reconversie profesională. Din păcate, nu există date statistice precise referitoare la reconversia profesională în România, deoarece nu există o monitorizare sistematică a acestei activități la nivel național.

Conform datelor publicate de Institutul Național de Statistică (INS) și Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), cu referire la luna martie 2023, rata șomajului la nivel național este de 4,8%, în scădere față de luna precedentă și de la începutul anului, iar numărul total de șomeri înregistrați la ANOFM este de aproximativ 293.000 persoane, în scădere față de luna precedentă și de la începutul anului.

În țara noastră, ponderea persoanelor cu educație redusă și cu abilități și competențe limitate este mai mare decât media europeană, ceea ce sugerează că există o nevoie crescută de reconversie profesională. Pentru a rezolva această problemă, este necesară o abordare integrată și susținută la nivel național.

Totuși, de 3 ani, echipa unui proiect îndrăzneț care luptă cu o piață care, paradoxal, cere experiență ca să începi o nouă meserie, a adus o soluție. Proiectul se numește Restart Camp și oferă oportunitatea reconversiei profesionale pentru români din țară și din afară, contribuind semnificativ la a aduce mai multe șanse de angajare acestor candidați care sunt omiși de către angajatori de cele mai multe ori. Proiectul este unulsocial, autofinanțat, iar pentru el lucrează ca voluntari zeci de profesioniști cu experiență și expertiză înaltă, care sunt alături și mentorează timp de 6 luni pe fiecare dintre înscrișii care își doresc o nouă carieră. De asemenea, pune la dispoziție și webinarii (cursuri) gratuite în mai multe domenii pentru ca cei care au nevoie să învețe noțiunile de bază pentru noul job și să afle cum pot să îl obțină.

Programul pregătește persoanele înscrise pentru o paletă de 25 de joburi pentru care pot aplica la finalizarea celor 6 luni de practică în 5 domenii ample – Marketing, Social Media, HR (Recrutare & Selecție), Design Grafic (UX & UI) și Editare și montaj video (găsiți la finalul acestui mesaj lista celor 25 de joburi). De asemenea, oferă consultanță pentru orientarea în carieră celor care au nevoie. Iar rezultatele sunt mai mult decât îmbucurătoare: 1 din 3 înscriși reușesc să își găsească un job chiar înainte de absolvirea programului.

Pentru a-și mări șansele de angajare, persoanele înscrise în program primesc 2 zile de training intensiv introductiv în domeniu, sesiuni cu adevărat interactive (cu teme pentru acasă, analize de studii de caz și dezbateri live cu trainerul), 6 luni de practică asistată în task-uri reale, nesimulate, astfel încât să își poată crea un portofoliu real pe care să îl adauge în CV și mentori cu experiență la dispoziția lor timp de 5 zile pe săptămână, pe tot parcursul programului. În plus, înscrișii pot avea acces săptămânal la mini cursuri pe domeniul lor, dar și la altele din alte specializări, dacă își doresc.

Fenomenul reconversiei profesionale este esențial pentru adaptarea la cerințele pieței muncii și pentru dezvoltarea economică. Astfel că este important ca toate părțile interesate să colaboreze pentru a dezvolta soluții sustenabile, pentru a sprijini oamenii în procesul de schimbare a carierei, precum programul Restart Camp.

Adauga comentariu

Cele mai noi

În perioada 11 – 22 septembrie 2023, a avut loc o nouă ediție a Școlii de Vară HR Club Next Gen. Programul a avut ca scop dezvoltarea profesională și personală a celor 12 participanți, printr-o abordare practică și interactivă. Rezultatul? Formarea unei noi generații de profesioniști HR de elită, care să înțeleagă și să poată […]

Detalii

39,4% dintre participanții la cel mai recent sondaj eJobs declară că nu sunt mulțumiți de salariul lor, în timp ce 49,8% spun că este ok, dar s-ar putea și mai bine. Doar 10,7% nu au niciun motiv de nemulțumire din acest punct de vedere. Cu toate acestea, o eventuală renegociere salarială pare a fi o […]

Detalii

Şapte companii de renume din România au intrat în finala competiţiei Top WellBeing Employer, ce premiază implicarea acestora pentru a oferi o stare de bine a angajaților și a comunității în care activează. Arctic SA, BCR, KPMG, Majorel Romania, mindit.io, Phillip Morris Romania și Provident Financial Romania au trecut de semifinala primei ediții a acestei […]

Detalii

Raluca Burghelea este noul Country Managing Director al Accenture România. Raluca și-a început cariera la Accenture în anul 2007, iar în prezent este Managing Director al Accenture Operations în România, rol pe care îl va păstra. În calitate de Operations Lead, ea a jucat un rol esențial în dezvoltarea activității locale din România în 6 […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter