Hot Now

Interviul perfect pentru poziții tehnice

26 09 2018, Career Advisor , Comenteaza, 1.204 afisari

Ca recrutori am trecut toți prin momentele dificile în care a trebuit să facem selecția pentru poziții foarte tehnice. Oricât de mult am insista pe faptul că evaluarea tehnică trebuie derulată de cei în măsură să o facă (ex: managerul direct al poziției pentru care se recrutează, viitori colegi cu experiență etc), clientul (intern sau extern) se așteptă să îi prezentăm candidați al căror profil să bifeze atât cerințele „soft” cât și pe cele „hard”.

Așadar, este firesc să căutăm mereu modalități de a ne rafina tehnica de intervievare atunci când vine vorba de interviuri pentru poziții foarte tehnice, motiv pentru care vă recomandăm și vouă articolul în care un fost VP de la Amazon detaliază care sunt ingredientele unui proces de selecție cu adevărat eficient.

Iată și câteva din ideile care ne-au atras atenția:

  1. La finalul fiecărui interviu trebuie să îți fie clar dacă persoana cu care ai discutat are potențialul de a a contribui la succesul companiei.
  2. Fiecare interviu necesită o muncă detaliată de pregătire. Dacă nu ești dispus să o faci, mai bine nu te implici în partea de selecție.
  3. După ce ți-ai format prima impresie despre candidat (în primele aproximativ 60 de secunde), trebuie să folosești restul interviului pentru a contracara această impresie. 🙂
  4. Trebuie să îți iei multe notițe în timpul interviului pentru a putea susține sau respinge candidatul pe baze bine argumentate.
  5. De obicei, cei mai performanți și cei mai sclipitori candidați au deja joburi, așa că nu e o idee bună să îi respingi pe ceilalți.
  6. Folosește tehnica întrebărilor deschise: „Dă-mi un exemplu…”, cere detalii: „Cine, ce, cum, unde, când…”, diferențiază: „Noi versus eu, membru în echipă versus lider, termen scurt versus termen lung…” etc.

Descoperiți mai multe recomandări de tehnice imediat aplicabile în interviurile tehnice citind tot articolul The Anatomy of the Perfect Technical Interview from a Former Amazon VP.

 

Adauga comentariu

Cele mai noi

Școala de Valori a lansat pe 20 iulie Tabăra online Laboratorul de cariere, o premieră în educația alternativă românească: primul program de experiențe pentru succes în care tinerii cu vârste între 16 – 20 ani își pot dezvolta abilitățile și identifica oportunitățile de dezvoltare academică și de carieră. Înscrierea în tabăra are loc până pe […]

Detalii

Absolvenții din promoția 2020 de la ciclul de licență și masterat din toată țara, dar și tinerii profesioniști care se află în căutarea unui loc de muncă sau unui program de internship/trainee sunt invitați să acceseze gratuit portalul de carieră Hipo.ro, unde până pe 14 august, se desfășoară Târgul Virtual pentru Absolvenți 2020, un eveniment […]

Detalii

Redacția Avocatnet a scris în ultimele luni despre foarte multe aspecte ce țin de relația angajator – salariat în contextul epidemiei de coronavirus. Acesta este motivul pentru care au putut să pună azi informațiile cap la cap pentru a face un ghid orientativ util pentru orice companie activă în momentul de față sau care se […]

Detalii

În perioada 1-9 septembrie 2020 se va desfășura ediția a XIV-a a Școlii de Vară HR Club Next Generation, dedicată studenților și masteranzilor pasionați de resurse umane. Adaptându-ne “noului normal”, formatul va fi puţin diferit faţă de anii trecuţi, iar cursurile se vor desfăşura pe o platformă virtuală, însă obiectivul rămâne acelaşi: continuăm să ne […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter