Hot Now

Interviul perfect pentru poziții tehnice

26 09 2018, Career Advisor , Comenteaza, 1.950 afisari

Ca recrutori am trecut toți prin momentele dificile în care a trebuit să facem selecția pentru poziții foarte tehnice. Oricât de mult am insista pe faptul că evaluarea tehnică trebuie derulată de cei în măsură să o facă (ex: managerul direct al poziției pentru care se recrutează, viitori colegi cu experiență etc), clientul (intern sau extern) se așteptă să îi prezentăm candidați al căror profil să bifeze atât cerințele „soft” cât și pe cele „hard”.

Așadar, este firesc să căutăm mereu modalități de a ne rafina tehnica de intervievare atunci când vine vorba de interviuri pentru poziții foarte tehnice, motiv pentru care vă recomandăm și vouă articolul în care un fost VP de la Amazon detaliază care sunt ingredientele unui proces de selecție cu adevărat eficient.

Iată și câteva din ideile care ne-au atras atenția:

  1. La finalul fiecărui interviu trebuie să îți fie clar dacă persoana cu care ai discutat are potențialul de a a contribui la succesul companiei.
  2. Fiecare interviu necesită o muncă detaliată de pregătire. Dacă nu ești dispus să o faci, mai bine nu te implici în partea de selecție.
  3. După ce ți-ai format prima impresie despre candidat (în primele aproximativ 60 de secunde), trebuie să folosești restul interviului pentru a contracara această impresie. 🙂
  4. Trebuie să îți iei multe notițe în timpul interviului pentru a putea susține sau respinge candidatul pe baze bine argumentate.
  5. De obicei, cei mai performanți și cei mai sclipitori candidați au deja joburi, așa că nu e o idee bună să îi respingi pe ceilalți.
  6. Folosește tehnica întrebărilor deschise: „Dă-mi un exemplu…”, cere detalii: „Cine, ce, cum, unde, când…”, diferențiază: „Noi versus eu, membru în echipă versus lider, termen scurt versus termen lung…” etc.

Descoperiți mai multe recomandări de tehnice imediat aplicabile în interviurile tehnice citind tot articolul The Anatomy of the Perfect Technical Interview from a Former Amazon VP.

 

Adauga comentariu

Cele mai noi

Anul 2023 a fost unul dificil pentru sectorul IT, atât la nivel global, dar mai ales în România. Pe de o parte, concedieri semnificative în prima parte a anului au lăsat foarte mulți candidați în căutare de job într-o piață cu pretenții tot mai ridicate, iar pe de altă parte, impozitarea veniturilor de peste 10.000 […]

Detalii

Customer Experience Romania organizează CX Conference Bucharest 2023, un eveniment conceput pentru a sustine transformarea domeniul experienței clienților în România. Conferința va avea loc pe data de 25 octombrie la Nord Events Centre și se adresează liderilor din domeniul CX, marketing, resurse umane, customer care, customer service, vânzări, operațiuni și antreprenorilor romani. CX Conference Bucharest […]

Detalii

91,2% dintre angajatorii care au participat la cel mai recent sondaj derulat de eJobs România au declarat că au în plan să facă angajări până la finalul anului. 5,4% spun că au blocat toate angajările, în timp ce 3,4% nu știu exact care va fi cursul evenimentelor până la final de an. Dintre cei care […]

Detalii

Independenți, pragmatici, la curent cu noile tehnologii, tinerii din generația Z sunt deciși să își trăiască viața și să își construiască parcursul educațional și profesional conform propriului set de valori. Anual, la IUF- The International University Fair participă peste 20.000 de elevi și studenți. Datele ultimelor ediții ne arată că tinerii din România sunt din […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter