Interviul – scurt ghid de utilizare corectă
Deși recrutarea socială ne oferă metode creative de colectare de informații utile în procesul de evaluare a candidaților, interviul rămâne metoda de referință pentru orice proces de recrutare. Ceea ce s-a schimbat în timp a fost accentul. Dacă la început interviul avea ca obiectiv identificarea experienței anterioare, cel puțin la fel de relevante în evaluare au devenit acum: profilul de performanță, motivația și valorile.
Ar fi ideal să ne putem baza pe interviu pentru identificarea profesioniștilor care vor performa pe poziția vacantă odată angajați. Din păcate (sau din fericire) niciuna din metodele de evaluare pe care le putem utiliza în căutarea candidatului potrivit (nicidecum cel mai bun!) nu ar trebui să determine în măsură de 100% decizia de angajare. Nici măcar interviul. 🙂
Ceea ce putem face, însă, pentru a ne asigura că nu ne pierdem timpul cu discuții care nu aduc suficiente informații în economia procesului de evaluare este să pregătim din vreme interviul, să identificăm subiectele care trebuie abordate, aspectele cheie pe care vrem să insistăm în discuție, o tehnică a întrebărilor care să ne ajute etc. În plus, pentru interviuri care au șanse mai mari să ducă la identificarea candidaților potriviți, vă recomandăm azi un ghid pe această temă.
Descărcați 10 Simple Steps to Make Your Interviewing Process World-Class pentru a învăța cum să evitați greșelile frecvente pe care le fac chiar și recrutorii cu experiență. În plus, descoperiți de ce „intuiția” nu poate și nu trebuie să înlocuiască o evaluare corectă dar și cum puteți identifica în ce măsură competențele candidatului sunt potrivite pentru poziția vacantă.
Ghidul îl puteți descărca gratuit completând formularul acesta.
Newsletter-ul Portal HR
100% fără spam