Hot Now

Întrebările candidatului pentru angajator – 5 subiecte care trebuie abordate

20 09 2016, Career Advisor , Comenteaza, 3.090 afisari

Oricât de multă bucurie ți-ar aduce vestea că, în sfârșit, ai fost chemat la interviu, nu trebuie să uiți că ți se oferă o oportunitate nu doar de a le dovedi celor care angajează că ești potrivit pentru poziția vacantă, ci și de a descoperi dacă angajatorul poate să îți ofere un loc de muncă în concordanță cu așteptările tale și nu doar un birou unde să te duci plictisit în fiecare zi.

În plus, un candidat care pun întrebări (nu orice fel de întrebări!) este un candidat care face dovada că s-a pregătit, s-a documentat despre compania angajatoare și are o idee clară despre mediul în care poate performa și aduce valoare. Iar dacă, în procesul de căutare de job, dai peste organizații care nu valorizează aceste aspecte la un profesionist, ar trebui să fie un semnal mare de alarmă pentru tine care să te facă să cântărești și mai bine decizia de a accepta o potențială ofertă.

Printre cele mai frecvente întrebări pe care le pun candidații prezenți la interviuri (dar și în timpul interviului telefonic) este cea legată de nivelul salarial al poziției pentru care recrutează. Deși este o informație esențială, nu cu discuția despre acest aspect ar trebui să începi seria de întrebări pe care vrei să le adresezi unui potențial angajator.

Articolul de pe The Muse pe care vi-l recomandăm azi ne-a adus aminte încă o dată cât de importantă este, pentru candidat, înțelegerea tuturor aspectelor care determină satisfacția la locul de muncă și, implicit, evoluția în viața profesională, autoarea subliniind care sunt 5 din întrebările la care ar fi ideal să ai răspuns din partea angajatorului atunci când mergi la un interviu.

Așadar, asigură-te că:

  1. Afli dacă poziția pentru care se recrutează este una nou creată sau deja existentă în schema organizațională.
  2. Afli care este rata de turnover a echipei în care urmează să lucrezi. Dar și cea a companiei.
  3. Descoperi dacă cei care fac parte din echipă ies în pauza de masă sau mănâncă la birou de cele mai multe ori.
  4. Discuți despre situația financiară a companiei.
  5. Pui întrebarea sensibilă despre rezervele pe care le are intervievatorul față de profilul tău (având în vedere cerințele postului).

E foarte posibil să nu primești un răspuns clar la toate aceste întrebări, dar faptul că ai lansat anumite subiecte în discuție, ai avut ocazia să observi reacții (pozitive sau negative) vizavi de interesul tău pentru aceste subiecte, este în sine un aspect valoros la care nu trebuie să renunți, indiferent că discuți cu cei de la HR sau cu managerul direct al poziției pentru care se derulează recrutarea.

Află mai multe detalii despre fiecare întrebare în parte citind tot articolul de pe The Muse: 5 Questions to Ask in an Interview That’ll Reveal a Lot About the Company.

Voi ce alte întrebări (în afară de cea legată de salariu) mai puneți în interviul cu angajatorul?

Save

Save

Adauga comentariu

Cele mai noi

Pe 30 martie 2023, aproape 300 de membri ai comunității HR Club s-au reîntâlnit live în cadrul celei de-a 15 ediții a decernării Premiilor de Excelență în Resurse Umane, unul dintre cele mai prestigioase evenimente de resurse umane ale anului. Înaintea ceremoniei de premiere, a avut loc o sesiune specială HR Club Talks live, dedicată […]

Detalii

Primul trimestru al anului se încheie cu aproape 100.000 de joburi noi postate pe eJobs.ro, cea mai mare platformă de recrutare online din România, dar și cu 2,7 milioane de aplicări, tablou aproape identic cu cel aferent primului trimestru al anului trecut. „Nu vedem diferențe notabile în ceea ce privește numărul de joburi postate sau […]

Detalii

Articol de Mădălina Trif, Senior Manager PwC România Companiile trebuie să-și regândească strategia de recompensare a angajaților, având în vedere că în ultimii zece ani echilibrul între viața profesională și cea personală, precum și formarea și dezvoltarea carierei, și-au triplat importanța în preferințele angajaților, în timp ce recompensa financiară a scăzut cu 24%, reiese din […]

Detalii

Un lider construiește o lume. E oare de ajuns ca ea să fie Bună și Adevărată? Pare că nu, pare că simțim cu toții și nevoia de Frumos. În 2023 vom vorbi Despre Frumos! Frumosul nu este totuna cu frumusețea estetică, chiar dacă o cuprinde. Frumosul este o filosofie de viață, o etică. Este acel […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter