ISACA Romania Chapter and Revista CARIERE organizează evenimentul online cu tema ”Expect the unexpected. Rewind. Reshape. Rethink. Restart” în perioada 2 – 4 Martie 2021. Pe parcursul celor trei zile, în cadrul ISACA Romania Chapter Virtual Event vor fi dezbătute subiecte fierbinți legate de guvernanță și reglementări privind controlul și securitatea informațiilor, dar și de tehnologie și leadership în contextul pandemic apărut anul trecut.
Anul 2020 a adus schimbări radicale în viața profesională și personală, în mod total neașteptat și imprevizibil. 2021 vine de asemenea cu multe incertitudini, însă un lucru este sigur: transformarea digitală, o temă atât de discutată până în prezent, a devenit deja un lucru concret și avansează foarte rapid, forțând organizațiile să reacționeze și să își asume riscuri fără o pregătire îndeajuns planificată.
În acest context, discuțiile vor avea loc în jurul celor mai recente subiecte privind securitatea informațiilor în peisajul legislativ din România: Directiva NIS privind protejarea securității rețelelor și a serviciilor informatice și impactul pe care îl poate avea în sectoare esențiale precum cel bancar, de energie, telecomunicații și infrastructură, noua autoritate de reglementare – Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC), noul Centru european de competențe în domeniul securității cibernetice care va avea sediul la București și multe altele. Vor fi aduse în discuție oportunități și provocări legate de apariția noilor reglementări și autorități publice, precum și care este poziționarea cea ma potrivită pentru a gestiona aceste noutăți, atât ca individ, cât și ca organizație.
Totodată, se vor dezbate aspecte la fel de actuale privind evoluția leadership-ului în raport cu tehnologia, posibile diferențe între perspectiva tehnologică și cea digitală, lecțiile învățate și provocările viitorilor leaderi, efortul comun și sprijinul reciproc între lideri și echipele pe care le conduc pentru creșterea nivelului de motivare și atingerea obiectivelor – pe fundalul amprentei definitive cu care anul 2020 a marcat întreaga lume la nivel personal și organizațional.
Ca asociație globală, independentă, non-profit, ISACA este angajată în dezvoltarea, adopția și folosirea cunoștințelor și a celor mai bune practici în industrie, global acceptate, pentru sistemele informatice. Timp de aproape 50 de ani, ISACA a reprezentat organizația globală care a impus ritmul si a setat normele privind guvernanța, profesioniștii, controlul și securitatea informațiilor din domeniul auditului. ISACA (Information Systems Audit and Control Association®), are în componență peste 165.000 de profesioniști care își desfășoară activitatea în peste 180 de țări și acoperă o varietate de funcții din zona profesională de audit, gestionarea riscului, securitate și guvernanță în IT/IS, precum și educatori, consultanți și autorități de reglementare.
Agenda evenimentului prezintă următoarele teme:
Ziua 1: Marți, 2 Martie, 14:00 – 18:00 EET
Under pressure
The future of IT security in
the Romanian regulatory landscape
Ziua 2: Miercuri, 3 Martie, 14:00 – 18:00 EET
The show must go on
Lessons from the past and
challenges for future leaders
Ziua 3: Joi, 4 Martie, 12:00 – 17:00 EET (exclusiv pentru membrii ISACA)
The game
Morphing information into knowledge
Workshop 1 – Risk management – security and privacy perspective
Workshop 2 – How to audit NIS – perspectives and hands-on
Subiectele alese pentru acest an vor fi discutate alături de speakerii invitați, care aduc conferinței atât expertiză valoroasă, cât și experiența anului 2020 în organizațiile pe care le reprezintă:
Prezentările și discuțiile din cadrul workshop-urilor se vor desfășura în limba engleză sau română, conform opțiunii vorbitorilor. În timpul evenimentului virtual se pot adresa întrebări în cadrul unui chat live.
Participarea este gratuită, în baza confirmării înregistrării pe pagina evenimentului https://revistacariere.ro/eveniment-cariere/expect-the-unexpected-rewind-reshape-rethink-restart/
*Pentru participarea la acest eveniment, membrii ISACA beneficiază de credite profesionale (CPE), conform politicilor asociației.
Atragerea și păstrarea talentelor sunt preocupări majore pentru angajatorii din întreaga lume, însă mai mult de o treime (35%) dintre angajați sunt susceptibili să renunțe la locul de muncă în următoarele 12 luni, Generația Z (38%) și milenialii (37%) fiind cei mai predispuși să plece, potrivit studiului EY 2023 Work Reimagined Survey. Sondajul constată o […]
DetaliiGerke Witteveen este noul CEO al NN Pensii SAFPAP S.A., începând din 9 octombrie 2023. Gerke o înlocuiește pe Andreea Pipernea, care a condus NN Pensii SAFPAP S.A. în ultimii șase ani, și care va urma noi oportunități profesionale și antreprenoriale în afara NN. Gerke are o experiență de aproape 20 de ani în domeniul […]
DetaliiWellbeing.ro, unul dintre ei mai importanți furnizori de servicii de wellbeing din România, lansează parteneriatul cu Wellnessentially, o platformă digitală de wellness de ultimă generație care ajută angajatorii să reducă stresul angajaților și să își întărească cultura organizațională prin intermediul experienței gamificate, crescând astfel creativitatea, productivitatea și bună starea generală a acestora. Platforma Wellnessentially este […]
DetaliiAlina Botica este fotografă, cu specializare în fotografia de beauty, portret și cea de boudoir, reușind să facă femeile să se simtă bine în pielea lor ca să-și poată exprima feminitatea și printr-un shooting foto profesionist. N-a fost mereu simplu și nu și-a găsit nișa de specializare dintr-o dată, ci a trecut prin mai multe […]
Detalii