Tot mai multe companii se confruntă cu probleme în procesul de recrutare și, în special, în cel de fidelizare al angajaților din generația “Millennials”, care reprezintă aproape un sfert din populația Europei. Un rol foarte important în acest proces îl au managerii care trebuie să învețe cum să comunice și cum pot motiva această nouă generație de angajați. În sprijinul managerilor din România vine americanul Jim Bagnola, unul dintre cei mai cunoscuți speakeri motivaționali din lume, care va susține, în luna noiembrie, un masterclass cu tema „Leading Millennials – How to Lead a Millennial Workforce?”.
Cine sunt „Millennials”?
Generația „Millennials” (sau generația Y) este alcătuită din cei născuți între 1980 și anul 2000. Studiile de specialitate efectuate pe acest segment din populație au relevat câteva caracteristici generale care pot fi atribuite acestei generații:
„«Millennials» reprezintă o generație uimitoare. Este fascinant cum reușesc să dărâme mituri, să schimbe tehnologii și să refacă echipe. «Millennials» sunt dornici de cunoaștere, sunt independenți, sunt generația «Eu-Eu-Eu». Ei se simt îndreptățiți să primească tot, fără să depună prea mare efort. Există două valori cu care se identifică mai mult decât orice: timpul lor liber și familia. Acestea sunt două lucruri la care orice manager trebuie să fie atent dacă vrea să aibă «Millennials» în echipă”, declară Jim Bagnola.
Spre deosebire de percepția majoritătii oamenilor, cei mai mulți dintre „Millennials” nu sunt în întregime visători. Ei influențează modalitatea în care vom lucra în anii următori. Pe măsură ce această generație de consumatori digitali a început să iasă de pe băncile facultătilor și să intre pe piața forței de muncă, au existat reacții rapide din partea generațiilor mai în varstă. „Millennials” au fost imediat categorisiți ca fiind leneși și înclinați să ia totul în derâdere.
„Ceea ce mulți nu știu este că «Millennials» sunt în fruntea plutonului atunci când vine vorba de inovarea la locul de muncă. În aproape orice industrie, ei reprezintă un procent din ce în ce mai mare din forța de muncă. Potrivit Centrului de Cercetare Pew, au depăsit Generația X ca fiind angajații cei mai numeroși în demografia pieței muncii”, mai explică Jim Bagnola.
Ce își doresc “Millennials” la locul de muncă?
Millennials reprezintă 24% dintre populația celor 28 de state europene. Prin urmare, există mari șanse ca în echipa unui manager să fie cel puțin un „Millennial”. Ce ar trebui să știe un lider autentic pentru a putea conduce o forță de muncă populată tot mai mult cu reprezentanți ai acestei generații?
Întrebări la care va răspunde masterclass-ul:
Workshop-ul susținut de Jim Bagnola va avea loc pe data de 23 noiembrie, la hotel X din București și va răspunde la întrebări precum:
Mai multe detalii despre masterclass (agendă, preț, teme) sunt disponibile pe site-ul www.jimbagnola.ro.
Despre Jim BAGNOLA
Jim Bagnola, speaker internațional și executive coach, este expert în domeniul leadershipului și în „Body-Mind Management”, cu accent pe influența modelelor de gândire asupra sănătății, fericirii, succesului și capacității de a conduce. Printre clienții cu care a colaborat, de-a lungul timpului, se numără Shell Oil Company, Kroger Company, NASA, US Secret Service, U.S. Department of State, Departamentul Forțelor Aeriene, NATO, Hotelurile Marriott, Siemens, Motorola, Scotiabank (Canada), McEearney Alstons Ltd. (Trinidad), PT ISPAT (Indonezia), Hella, Ecolab, Castle & Cooke (Hawai) si Universitatea din Texas.
Finalul anului universitar înseamnă, pentru mulți tineri, inițierea unui proces de căutare a unui loc de muncă, unii dintre ei fiind la primul demers de acest fel. Companiile fac și ele eforturi să atragă tineri interesați să evolueze pe plan profesional sau să-și înceapă cariera, mai ales în condițiile în care rata de ocupare pe […]
DetaliiExperiența angajaților, parcursul lor în organizație – de la recrutare și până la exit interview -, nevoile acestora într-o piață a muncii post-pandemie, digitalizarea departamentului de HR și integrarea inteligenței artificiale în activitățile angajaților sunt doar câteva dintre subiectele abordate în cadrul conferinței „MAGNETICO. How to attract and retain talents improving employer branding and creating […]
DetaliiUn robot poate suplini lipsa a patru manipulatori de produse şi materiale Roboţii mobili sunt capabili să transporte sarcini de până la 1.350 de kg Baza de roboți va creşte constant cu 30-40% în următorii ani Roboţii mobili autonomi pot fi o alternativă prin care companiile din România pot să depăşească criza de personal necesar […]
DetaliiDupă ce, la finalul anului trecut, a fost anunțată deblocarea a 90.000 de posturi vacante din aparatul de stat, luna mai a venit cu vestea înghețării angajărilor în instituțiile publice, până la sfârșitul anului. Luna aprilie pare, astfel, să fi fost ultima în care numărul de joburi noi scoase în piață a depășit pragul de […]
Detalii