Hot Now

Job nou? Cum descoperi ce echilibru între viața personală și cea profesională îți oferă

17 11 2015, Portal HR , Comenteaza, 2.425 afisari

Se vorbește mult despre echilibrul dintre viața personală și cea profesională. Studiile pe acest subiect au evidențiat chiar faptul că generațiile noi pun mare preț pe acest aspect și că iau în considerare nivelul de libertate pe care îl au într-un job atunci când decid dacă sunt sau nu interesați de o ofertă.

Indiferent de intervalul de vârstă în care ne aflăm, o grijă mai mare pentru echilibru nu strică nimănui. Rămâne însă dilema cum aflăm care este realitatea din spatele cuvintelor atunci când discutăm cu un potențial angajator. Tocmai datorită curentului puternic în favoarea timpul flexibil, multe companii vor fi tentate să își modifice discursul din interviuri pentru a incorpora ideea de grijă față de angajat și față de timpul acestuia. Dar de la afirmație la realitate poate fi un drum lung și singura modalitate de a obține cât mai multe indicii despre ce se întâmplă de fapt în organizația respectivă este să folosim cât mai bine momentul interviului adresând întrebări țintite pe acest subiect.

Articolul de pe Business Insider pe care vi-l recomandăm azi ne-a atras atenția pentru că enumeră câteva astfel de întrebări și strategii pentru a descoperi în ce măsură compania angajatoare tratează ca pe o prioritate echilibrul dintre viața personală și cea profesională a angajaților.

Iată, așadar, care sunt subiectele pe care merită să le aduceți în discuție (mai ales dacă vă aflați în etapele finale ale procesului de recrutare și e posibil să primiți o ofertă de angajare):

  1. Întrebați cum arată o zi/săptămână/lună normală de muncă pentru cineva angajat pe poziția vacantă.
  2. Dacă apare în discuție ideea meselor plătite de companie, descoperiți dacă este vorba și de masa de seară (în general, cu cât compania oferă mai multe beneficii care sunt legate de petrecerea timpului liber, cu atât este mai clar că noțiunea de timp personal nu prea există).
  3. Descoperiți dacă este acceptată (nu tolerată!) munca de acasă și în ce condiții.
  4. Descoperiți cum sunt stabilite prioritățile și ce proiecte de anvergură sunt anticipate în viitor.
  5. Aflați cât mai multe despre atmosferă, mod și program de lucru căutând informații pe internet sau discutând cu persoane în măsură să ofere informații pertinente.

Aflați mai multe despre strategiile de mai sus citind tot articolul 5 sneaky ways to uncover the truth about work-life balance in a job interview.

Sursa foto aici.

Adauga comentariu

Cele mai noi

Piața muncii se află într-o continuă dezvoltare ceea ce face ca o mare parte dintre angajatori să caute constant noi talente în cadrul companiilor. Pentru a se integra în piața muncii studenții au nevoie de o dezvoltare majoră atât a competențelor hard, precum și a celor soft: comunicare, lucrul în echipă, creativitate sau responsabilitate. „Profesorii […]

Detalii

Cisco a anunțat un nou portofoliu de soluții axate pe continuitatea afacerii, în cadrul CiscoLive!, eveniment organizat în mediul virtual pentru prima dată, în perioada 16-17 iunie 2020. Trăim într-o lume incertă, de aceea continuitatea operațională a devenit un obiectiv major pentru companii. Conform celui de-al cincilea studiu PwC COVID-19 CFO Pulse Survey în rândul […]

Detalii

Printre problemele ridicate în ultima vreme printre angajați și contabili a fost chestiunea diminuării numărului de zile de concediu de odihnă la care are dreptul un salariat, în contextul în care a stat o perioadă de timp în șomaj tehnic – în unele sectoare de activitate, unde sunt încă restricții, sunt salariați care încă se […]

Detalii

Revista HR Manager împreună cu Humanistic organizează miercuri 8 iulie, între orele 14.00-16.00, evenimentul online „DIGITAL LEARNING ORGANISATION. FAST FORWARD”. Vom afla cum arată și cum construim o strategie de digitalizare a procesului de învățare aplicabilă pentru o organizație care învață în mod constant, și nu doar forțată de împrejurări. Discuțiile despre digitalizarea procesului de învățare […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter