Hot Now

Job nou? Cum descoperi ce echilibru între viața personală și cea profesională îți oferă

17 11 2015, Portal HR , Comenteaza, 3.436 afisari

Se vorbește mult despre echilibrul dintre viața personală și cea profesională. Studiile pe acest subiect au evidențiat chiar faptul că generațiile noi pun mare preț pe acest aspect și că iau în considerare nivelul de libertate pe care îl au într-un job atunci când decid dacă sunt sau nu interesați de o ofertă.

Indiferent de intervalul de vârstă în care ne aflăm, o grijă mai mare pentru echilibru nu strică nimănui. Rămâne însă dilema cum aflăm care este realitatea din spatele cuvintelor atunci când discutăm cu un potențial angajator. Tocmai datorită curentului puternic în favoarea timpul flexibil, multe companii vor fi tentate să își modifice discursul din interviuri pentru a incorpora ideea de grijă față de angajat și față de timpul acestuia. Dar de la afirmație la realitate poate fi un drum lung și singura modalitate de a obține cât mai multe indicii despre ce se întâmplă de fapt în organizația respectivă este să folosim cât mai bine momentul interviului adresând întrebări țintite pe acest subiect.

Articolul de pe Business Insider pe care vi-l recomandăm azi ne-a atras atenția pentru că enumeră câteva astfel de întrebări și strategii pentru a descoperi în ce măsură compania angajatoare tratează ca pe o prioritate echilibrul dintre viața personală și cea profesională a angajaților.

Iată, așadar, care sunt subiectele pe care merită să le aduceți în discuție (mai ales dacă vă aflați în etapele finale ale procesului de recrutare și e posibil să primiți o ofertă de angajare):

  1. Întrebați cum arată o zi/săptămână/lună normală de muncă pentru cineva angajat pe poziția vacantă.
  2. Dacă apare în discuție ideea meselor plătite de companie, descoperiți dacă este vorba și de masa de seară (în general, cu cât compania oferă mai multe beneficii care sunt legate de petrecerea timpului liber, cu atât este mai clar că noțiunea de timp personal nu prea există).
  3. Descoperiți dacă este acceptată (nu tolerată!) munca de acasă și în ce condiții.
  4. Descoperiți cum sunt stabilite prioritățile și ce proiecte de anvergură sunt anticipate în viitor.
  5. Aflați cât mai multe despre atmosferă, mod și program de lucru căutând informații pe internet sau discutând cu persoane în măsură să ofere informații pertinente.

Aflați mai multe despre strategiile de mai sus citind tot articolul 5 sneaky ways to uncover the truth about work-life balance in a job interview.

Sursa foto aici.

Adauga comentariu

Cele mai noi
Alina Botica / Portal HR

Alina Botica este fotografă, cu specializare în fotografia de beauty, portret și cea de boudoir, reușind să facă femeile să se simtă bine în pielea lor ca să-și poată exprima feminitatea și printr-un shooting foto profesionist. N-a fost mereu simplu și nu și-a găsit nișa de specializare dintr-o dată, ci a trecut prin mai multe […]

Detalii

În perioada 11 – 22 septembrie 2023, a avut loc o nouă ediție a Școlii de Vară HR Club Next Gen. Programul a avut ca scop dezvoltarea profesională și personală a celor 12 participanți, printr-o abordare practică și interactivă. Rezultatul? Formarea unei noi generații de profesioniști HR de elită, care să înțeleagă și să poată […]

Detalii

39,4% dintre participanții la cel mai recent sondaj eJobs declară că nu sunt mulțumiți de salariul lor, în timp ce 49,8% spun că este ok, dar s-ar putea și mai bine. Doar 10,7% nu au niciun motiv de nemulțumire din acest punct de vedere. Cu toate acestea, o eventuală renegociere salarială pare a fi o […]

Detalii

Şapte companii de renume din România au intrat în finala competiţiei Top WellBeing Employer, ce premiază implicarea acestora pentru a oferi o stare de bine a angajaților și a comunității în care activează. Arctic SA, BCR, KPMG, Majorel Romania, mindit.io, Phillip Morris Romania și Provident Financial Romania au trecut de semifinala primei ediții a acestei […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter