Secțiune susținută de

La mulți ani, Internet!… din partea HR-ului

Portal HR \ Actual \ La mulți ani, Internet!… din partea HR-ului

Știați că pe 12 martie s-au împlinit 25 de ani de când există internetul? Vă mai puteți imagina viața fără internet? Vă aduceți aminte cum se făceau lucrurile înainte de internet? 🙂

Nouă ni s-a părut interesantă ideea articolului de pe ERE pe care vi-l recomandăm azi, aceea de a trece în revistă cum s-a schimbat HR-ul de când a apărut internetul (și, evident, datorită lui).

Iată câteva din zonele în care internetul a avut un impact major:

1. Brandul de angajator

Înainte de existența internetului, ideea de branding de angajator așa cum o înțelegem azi nici nu exista. Se punea mai degrabă problema de reputație, iar modul în care era construită și gestionată această reputație era mai mult sau mai puțin aleatoriu și, oricum, greu de cuantificat. Orice organizație putea pretinde că este orice atâta vreme cât era dificil dacă nu imposibil să descoperi exact cum se fac lucrurile de fapt.

În plus, abia odată cu apariția și dezvoltarea internetului putem vorbi de o echilibrare a balanței candidat/angajator și o liberalizare a informațiilor (printre altele).

2. Comunicare internă

Oare mai există companii în care singura metodă de comunicare internă este cea a unui newsletter lunar? Ce organizație nu utilizează acum măcar câteva din modalitățile de comunicare online: e-mail, intranet, site de companie, grup de companie etc.?

3. Atragere talentelor

Pentru noi, cei care am început să muncim folosind din start internetul, pare aproape imposibil că acum 25 de ani se putea face recrutare și HR strategic fără el. Și totuși, se făcea. Se dădeau mai multe telefoane decât acum, cârcotașii ar putea chiar spune că pe atunci comunicarea era comunicare și nu paradă socială, dar, pe de altă parte, informațiile vehiculate erau mult mai sărace atât calitativ cât și cantitativ. Credeți că acum 25 de ani își punea cineva problema dezvoltării unei comunități de talente?

Descoperiți cum s-a schimbat HR-ul în ultimii 25 de ani citind tot articolul How 25 Years of the Internet Has Re-Shaped HR.

Data articol: martie 25, 2014

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam