Hot Now

Lecții de HR din moartea lui Nicolaescu

15 01 2013, Cristi Ariton , Comenteaza, 3.431 afisari

Moartea lui Sergiu Nicolaescu a stârnit în presa locală valuri de opinii şi controverse. Prea puţini sunt cei care i-au văzut identităţile profesionale şi personale în ansamblul lor. Majoritatea s-au împotmolit în defectele regizorului-actor, în lipsa de viziune a acestuia, în servilismul faţă de comunişti, în stilul lui de lucru.

Respectând proporţiile, cred că acelaşi tratament ne paşte şi pe noi, lideri sau aspiranţi. Cu fiecare decizie pe care o luăm în grupul/echipa/comunitatea de care aparţinem ne expunem unor evaluări subiective greu de controlat. În judecata postumă făcută de către ziarişti lui Sergiu Nicolaescu am identificat 7 puncte. Vi le supun atenţiei sperând că vor rezona cu experienţele voastre în mediul organizaţional şi nu numai.

1)    Dacă vrei să fii relevant trebuie să te reinventezi constant. La timpuri noi unelte noi, nevoi noi, perspective noi.

2)    Toate îşi au vremea lor: exitul trebuie făcut la timp.

3)    Cultul personalităţii ascunde o capcană mortală şi nu produce mai multă apreciere sau adulaţie. Mai mult, alterează percepţia asupra talentului cuiva sau sporeşte ridicolul în cazul în care talentul nu e aşa evident.

4)    Oricât de respectat eşti, pasiunile şi preferinţele tale nu sunt neapărat şi ale altora. Decuplează-te de profesie, distanţează-te de defectele profesionale şi adaptează-te contextului. Nu orice situaţie e un câmp de bătălie din filmele tale, nu orice lucru necesită un tratament milităresc, nu cauta ROI în piatră seacă, nu fi psihanalist la tot pasul.

5)    Nu fi un manager dictator. Respectă valoarea persoanelor din subordinea ta, din echipa ta, din familia ta. Creditează-i şi pe ceilalţi, nu eşti tu singurul capabil să facă toată treaba. Munca se face divizat: nu poţi fi şi regizor, şi sufleur, şi cameraman, şi cascador, să faci şi montajul şi să compui coloana sonoră.

6)    Nu umili pe nimeni, mai ales pe eroii sau talentele cu care lucrezi. Poate ei nu-ţi vor zice/face nimic dar în mediul de lucru vei fi discreditat şi statutul de lider îţi va fi iremediabil mutilat.

7)    Acceptă competiţia. E stimulent de creştere.

Adauga comentariu

Cele mai noi

Şapte companii de renume din România au intrat în finala competiţiei Top WellBeing Employer, ce premiază implicarea acestora pentru a oferi o stare de bine a angajaților și a comunității în care activează. Arctic SA, BCR, KPMG, Majorel Romania, mindit.io, Phillip Morris Romania și Provident Financial Romania au trecut de semifinala primei ediții a acestei […]

Detalii

Raluca Burghelea este noul Country Managing Director al Accenture România. Raluca și-a început cariera la Accenture în anul 2007, iar în prezent este Managing Director al Accenture Operations în România, rol pe care îl va păstra. În calitate de Operations Lead, ea a jucat un rol esențial în dezvoltarea activității locale din România în 6 […]

Detalii

Pe 30 septembrie și 1 octombrie, la Sala Palatului din București, va avea loc IUF – The International University Fair, cel mai important eveniment educațional din Sud-Estul Europei. Reprezentanții universităților din 12 țări vor prezenta elevilor de liceu și studenților programele de licență, masterat și facilitățile la care pot avea acces (burse, surse de finanţare, […]

Detalii

Zona micilor întreprinzători din România este, în mod tradițional, una extrem de dinamică, zeci de mii de SRL-uri fiind înființate în fiecare an. De la începutul anului și până în prezent peste 56.000 de SRL-uri noi au fost înregistrate, potrivit datelor publicate de Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC), în timp ce procentul firmelor nou […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter