LinkedIn îți sugerează schimbarea parolei
Între multele avantaje ale tendinței de a muta cât mai mult din activitatea noastră online, există un mare pericol care își face apariția din când în când: nivelul de vulnerabilitate al informațiilor. De curând a avut loc un asemenea eveniment, un articol pe care l-am văzut sugerat pe twitter de Andrei miercuri confirma că au fost făcute publice parolele a aproximativ 6.5 milioane dintre utilizatorii LinkedIn.
Chiar dacă n-am fost convinsă de la început că este reala situatia, mi-am schimbat parola în momentul citirii articolului, oricum nu mai făcusem asta de ceva timp. La scurt timp după aceea, informația a apărut și pe blogul LinkedIn, care atrage atenția încă o dată și asupra pașilor care ar trebui urmați pentru schimbarea acesteia, dar și abordarii pro-active care ne poate feri să fim ținta unor asemenea atacuri pe viitor.
Dacă vreți să verificați în ce măsură parola pe care o folosiți pentru acest cont, sau poate pentru altele, are mari șanse să fie intuită cu ușurință, poate merită să citiți articolul care cuprinde topul celor mai populare parole LinkedIn, de unde am preluat și infograficul de mai jos.
În cazul în care nu sunteți siguri că parola dvs.este afectată și vreți să verificați necesitatea schimbării acesteia, Cristi a sugerat o resursă care poate fi de folos.
Cred că totuși abordarea potrivită ar fi aceea de a schimba parola, mai ales dacă n-ați mai făcut asta în ultimele câteva luni. Poate nu par multe informații confidentiale, dacă ne gandim doar la rețeaua de contacte, însă în spatele acestei parole se află și toată corespondența avută cu persoanele cu care sunteți conectati, eventualele aplicații la joburi și, nu în ultimul rând, prezentarea profilului profesional. Eu nu mi-aș asuma riscul!
Later edit: a apărut ieri un nou articol pe blogul Linkedin în care sunt mai multe detalii despre ce s-a întâmplat de fapt, stadiul anchetei, care se încheie cu aceeași sugestie: schimbați-vă parola.
Newsletter-ul Portal HR
100% fără spam