Secțiune susținută de

Mai garantează succesul un ghiozdan plin și temele făcute?

Portal HR \ Actual \ Mai garantează succesul un ghiozdan plin și temele făcute?

Câți bani cheltuiește lunar un părinte pentru meditațiile copiilor? Câte dintre aceste cunoștințe îl ajută în prezent, și îl vor ajuta în viața de adult? Ați aloca un sfert din banii de meditații pentru ca adolescenții să învețe cunoștințe și abilități cu aplicabilitate imediată în viață?

Răzvan Cojocaru și Andrei Bărbat sunt doi tineri de 24 de ani ce au trecut prin sistemul educațional românesc așa cum trec, zi de zi, tinerii României. Nu le-a plăcut să citească lectura obligatorie, nu le-a plăcut să stea în bancă 8 ore pe zi timp de 17 ani de zile, învățând lucruri ce nu păreau să îi ajute pe viitor: cum avea să îi dezvolte teorema lui Pitagora? Ce abilități sociale dobândeau de pe urma comentariilor literare? Cu toate astea, au continuat să învețe, sperând că la un moment dat toate aceste lucruri vor căpăta sens. Din păcate, nu a fost să fie: după master, Răzvan s-a angajat și și-a dat seama că la locul de muncă îi lipsesc abilități esențiale ce l-ar fi ajutat enorm daca le-ar fi învățat din timp, de la școală: cum să faci cunoștință, cum să susții o prezentare, cum să te adresezi unui grup de oameni. Andrei a trecut printr-un drum similar: a studiat actoria și producția de film în Marea Britanie, dar a învățat cel mai mult făcând proiecte de unul singur, și nu pentru o notă între 1 și 10.

Cei doi au realizat că sistemul educațional actual nu mai poate pregăti elevii pentru ziua de azi: îi învață anumite cunoștințe, dar nu îi și dezvoltă. Așadar, au decis împreună să pună bazele Smart Life Education, un centru de educație alternativă menit să ofere cursanților abilități și experiențe necesare pentru a-și atinge potențialul și a face față cu succes problemelor zilei de azi. Centrul SLE își propune să contribuie la dezvoltarea personală a adolescenților prin a învăța cum gestionăm emoțiile, cum scăpăm de timiditate, cum vorbim în fața unui grup sau cum devenim lideri. Cursul se desfășoară în locații non-formale, plăcute adolescenților, cum ar fi Randevu Bistro sau Ceainăria Bernschutz&Co Grădina Icoanei.

Cursul SLE dedicat adolescenților 12-18 ani începe la 1 Iunie.

Printre abilitățile pe care elevii le vor dobîndi se numără:

– creșterea încrederii în sine

– gestionarea emoțiilor

– abilități de comunicare

– abilități de prezentare

Cursul este structurat în 3 module, după complexitate. Primul, începător, se axează pe jocuri de coordonare și improvizație în grup precum și modalități de a dobândi încrederea în sine. Al doilea modul, intermediar, este bazat pe partea tehnică a unei prezentări: dicție, postură, respirație, powerpoint, filmări, interviu cu lavalieră. Ultimul modul, cel avansat, înglobează coerent toate cele învățate în primele două module în așa fel încât cursantul să poată susține o prezentare de impact în fața unui public, fără a lăsa teama și grijile să iasă la suprafață.

Pentru evenimente, cursuri gratuite și alte detalii vizitați site-ul www.smartlifeeducation.ro.

Data articol: iunie 3, 2019

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam