Hot Now

Managerul tău cum vorbește despre oamenii cu care lucrează în fiecare zi?

19 02 2019, Career Advisor , Comenteaza, 1.063 afisari

Adesea ne uităm în sus la antreprenori sau manageri de top. Îi credităm cu perseverența și curajul pe care noi, cei care lucrăm ca „negrul pe plantație”, nu le-am avut niciodată. Ceea ce nu vedem, de cele mai multe ori, este modul în care își tratează angajații. Și pentru că avem acest „unghi mort”, evaluăm greșit, construim imagini ale omului de succes, imagini care nu prea se potrivesc cu realitatea.

Oricât de mult te-ai antrena ca om de HR să descoperi ce e în spatele vorbelor frumoase și discursurilor care dau bine pentru brandul personal, nimic nu se compară cu colaborarea directă atunci când vine vorba de evaluarea unui antreprenor sau manager de top. Abia când îl auzi pe managerul sau antreprenorul de succes cum vorbește cu și despre oamenii cu care lucrează, despre cei din echipa pe care și-a format-o, poți începe să înțelegi nu doar caracterul celui cu care stai de vorbă, dar și la ce te poți aștepta de la el în situații neplăcute sau critice.

Hai să vedem câteva scenarii:

Managerul cu care lucrezi își bârfește în mod constant oamenii din subordine în prezența ta. Cum crezi că vorbește despre tine cu ei? Cum te vor percepe ei după discuția cu el/ea?

Antreprenorul care ți-a câștigat respectul pentru curajul de a crește un business care nu avea foarte multe șanse îi descrie pe angajații săi ca fiind „proști” pentru că nu au citit cu atenție o clauză din contractul de angajare. Cum crezi că va reacționa el/ea în momente critice când cel mai ușor e să cauți „țapi ispășitori” decât să îi încurajezi pe cei cu care lucrezi să colaboreze pentru o soluție?

Managerul companiei îți spune că i-ar fi teamă să stea la traversare lângă unul dintre angajații cheie ai organizației de teamă că ar putea fi împins(ă) în stradă de cel pe care, în fața celorlalți, îl consideră o valoare, dar care, la nivel profund, îi inspiră dispreț și frică. Ce concluzii poți să tragi despre scara de valori a celui/celei pe care îl/o admirai? Cum poți veni la muncă în fiecare zi fiind conștient de aceste probleme critice?

Antreprenorul de succes vorbește despre persoana care se ocupă cu vânzările în companie ca despre un nimic, o persoană cu un nivel limitat de cunoștințe și înțelegere a mecanismelor de business. Ce-ți spune asta despre capacitatea managerului de a-și alege oamenii cu care lucrează și despre caracterul său?

Exemplele pot continua, dar morala este cât se poate de evidentă. Dacă lucrezi cu un manager sau antreprenor pe care l-ai văzut comportându-se așa sau care ți-a făcut confidențe de acest gen, cea mai bună soluție este să cauți un alt loc de muncă, indiferent cât de dificil ți-ar fi, din punct de vedere logistic sau emoțional.

Adauga comentariu

Cele mai noi

Școala de Valori a lansat pe 20 iulie Tabăra online Laboratorul de cariere, o premieră în educația alternativă românească: primul program de experiențe pentru succes în care tinerii cu vârste între 16 – 20 ani își pot dezvolta abilitățile și identifica oportunitățile de dezvoltare academică și de carieră. Înscrierea în tabăra are loc până pe […]

Detalii

Absolvenții din promoția 2020 de la ciclul de licență și masterat din toată țara, dar și tinerii profesioniști care se află în căutarea unui loc de muncă sau unui program de internship/trainee sunt invitați să acceseze gratuit portalul de carieră Hipo.ro, unde până pe 14 august, se desfășoară Târgul Virtual pentru Absolvenți 2020, un eveniment […]

Detalii

Redacția Avocatnet a scris în ultimele luni despre foarte multe aspecte ce țin de relația angajator – salariat în contextul epidemiei de coronavirus. Acesta este motivul pentru care au putut să pună azi informațiile cap la cap pentru a face un ghid orientativ util pentru orice companie activă în momentul de față sau care se […]

Detalii

În perioada 1-9 septembrie 2020 se va desfășura ediția a XIV-a a Școlii de Vară HR Club Next Generation, dedicată studenților și masteranzilor pasionați de resurse umane. Adaptându-ne “noului normal”, formatul va fi puţin diferit faţă de anii trecuţi, iar cursurile se vor desfăşura pe o platformă virtuală, însă obiectivul rămâne acelaşi: continuăm să ne […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter