Secțiune susținută de

Managerul tău cum vorbește despre oamenii cu care lucrează în fiecare zi?

Portal HR \ Actual \ Managerul tău cum vorbește despre oamenii cu care lucrează în fiecare zi?

Adesea ne uităm în sus la antreprenori sau manageri de top. Îi credităm cu perseverența și curajul pe care noi, cei care lucrăm ca „negrul pe plantație”, nu le-am avut niciodată. Ceea ce nu vedem, de cele mai multe ori, este modul în care își tratează angajații. Și pentru că avem acest „unghi mort”, evaluăm greșit, construim imagini ale omului de succes, imagini care nu prea se potrivesc cu realitatea.

Oricât de mult te-ai antrena ca om de HR să descoperi ce e în spatele vorbelor frumoase și discursurilor care dau bine pentru brandul personal, nimic nu se compară cu colaborarea directă atunci când vine vorba de evaluarea unui antreprenor sau manager de top. Abia când îl auzi pe managerul sau antreprenorul de succes cum vorbește cu și despre oamenii cu care lucrează, despre cei din echipa pe care și-a format-o, poți începe să înțelegi nu doar caracterul celui cu care stai de vorbă, dar și la ce te poți aștepta de la el în situații neplăcute sau critice.

Hai să vedem câteva scenarii:

Managerul cu care lucrezi își bârfește în mod constant oamenii din subordine în prezența ta. Cum crezi că vorbește despre tine cu ei? Cum te vor percepe ei după discuția cu el/ea?

Antreprenorul care ți-a câștigat respectul pentru curajul de a crește un business care nu avea foarte multe șanse îi descrie pe angajații săi ca fiind „proști” pentru că nu au citit cu atenție o clauză din contractul de angajare. Cum crezi că va reacționa el/ea în momente critice când cel mai ușor e să cauți „țapi ispășitori” decât să îi încurajezi pe cei cu care lucrezi să colaboreze pentru o soluție?

Managerul companiei îți spune că i-ar fi teamă să stea la traversare lângă unul dintre angajații cheie ai organizației de teamă că ar putea fi împins(ă) în stradă de cel pe care, în fața celorlalți, îl consideră o valoare, dar care, la nivel profund, îi inspiră dispreț și frică. Ce concluzii poți să tragi despre scara de valori a celui/celei pe care îl/o admirai? Cum poți veni la muncă în fiecare zi fiind conștient de aceste probleme critice?

Antreprenorul de succes vorbește despre persoana care se ocupă cu vânzările în companie ca despre un nimic, o persoană cu un nivel limitat de cunoștințe și înțelegere a mecanismelor de business. Ce-ți spune asta despre capacitatea managerului de a-și alege oamenii cu care lucrează și despre caracterul său?

Exemplele pot continua, dar morala este cât se poate de evidentă. Dacă lucrezi cu un manager sau antreprenor pe care l-ai văzut comportându-se așa sau care ți-a făcut confidențe de acest gen, cea mai bună soluție este să cauți un alt loc de muncă, indiferent cât de dificil ți-ar fi, din punct de vedere logistic sau emoțional.

Data articol: februarie 19, 2019

Fondată în 2010, Career Advisor este o companie locală de resurse umane, având 3 linii de business: Servicii de Executive Search, Consultanța de Resurse Umane și E-Recruitment. Am dezvoltat în paralel și primul portal local de resurse umane, PortalHR.ro și divese instrumente utile candidaților, cum ar fi CVAdvisor.

Serviciile pe care le oferim se bazează pe expertiza echipei Career Advisor: 7 consultanți cu experiența între 12 – 20 de ani în resurse umane, în companii locale și multinaționale. Consultanții Career Advisor sunt licențiați în Hogan Assessment, Human Synergistics, Thomas International. Sectoarele pentru care lucram: Bunuri de Larg Consum, Servicii Financiare, Tehnologie & Telecomunicații, Farma, Servicii Medicale, Industrie si Servicii Financiare.

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam