Hot Now

Manualul angajatului Disney

03 10 2011, Portal HR , Comenteaza, 6.618 afisari

Deși nevoia de a combina o cultură organizațională bazată pe eficiență cu creativitatea și inovația pare sa fie mai degrabă ceva recent, atunci când vine vorba de companii care trăiesc efectiv din inedit și originalitate se poate vorbi deja de o istorie în acest sens. Și pentru că există dovezi despre atenția acordată culturii organizaționale încă in prima jumătate a secolului trecut, recomandarea de azi s-ar putea să vă intereseze.

Mai precis, vă sugerăm o lectură care suntem convinși că vine la pachet cu doze mari de inspirație. Este vorba de Manualul angajatului publicat în 1943 de departamentul de resurse umane al companiei Disney Productions.

Iată cateva din „ideile” care ne-au atras atenția:

1. Manualul este intitulat sugestiv „The Ropes”. Să fie vorba de o clarificare a modului în care se trag „sforile” în organizație? 🙂

2. Politica vestimentară este descrisă prin sintagma „businesslike informality”.

3. Deși tonul e relaxat și democratic, doar Compania este mentionata cu majusculă, în vreme ce angajatul rămâne, totuși, cu minusculă.

4. La Disney nu este acceptat cuvântul „absenteism”. Angajații sunt încurajați să vină la serviciu pentru a se asigura ca în ziua salariului primesc suma așteptată.

5. Joia, o dată la două săptămâni, se plătesc salariile și angajații sunt îndemnați sa își petreacă timp la birou în cursul dimineții pentru a fi siguri ca își primesc „cecul”.

6. Dormitul prea mult dimineața dăunează… salariului.

7. Atunci când o rudă te roagă să îi pui o vorbă bună să se angajeze la Disney, povestește-i care sunt pașii pe care trebuie să îi parcurgă ca să aplice la un job.

8. Corespondența personală nu iși are locul la birou.

9. Apelurile telefonice cu caracter personal trebuie limitate doar la urgențe, chiar daca asta riscă să iți afecteze viața socială.

10. Pe locul 5 în topul motivelor pentru concediere este comportamentul imoral sau indecent. Pe locul 2 este ineficiența în doze alarmante.

11. Daca vrei să îți dai demisia, trebuie să anunți cu 72 de ore înainte.

12. Abia după un an de muncă neîntreruptă îți poți lua un concediu, dar atenție la planificarea lui.

Nu uitați! Disney și-a propus să transmită mai departe imaginea unui angajator amuzant, relaxat și prietenos.

Citește tot manualul angajatului și spune-ne și tu în ce masură ți se pare că documentul comunică acest lucru.

Adauga comentariu

Cele mai noi

BusinessMark are plăcerea să invite specialiștii în resurse umane, employer branding și talent aquisition la conferința „Tomorrow@work”, ce va avea loc marți, 21 martie 2023, la București – JW Marriott Grand Hotel, cât și online. Peste 20 de specialiști români și internaționali vor vorbi despre cum va arăta munca în viitor și cum ne putem […]

Detalii

SoftServe, unul dintre cei mai mari furnizori de soluții digitale din Europa, care a intrat pe piața locală  în mai 2022 și a angajat deja aproape 70 de persoane în centrul de dezvoltare local, a accelerat procesul de recrutare și caută specialiști de top în tehnologii de ultimă generație precum Omniverse și Big Data. Potrivit […]

Detalii

Mullen anunță numirea Ancăi Iuhas în funcția de Head of Strategy, un profesionist cu aproape 20 de ani de experiență în publicitate. În noul rol, Anca va fi responsabilă de dezvoltarea și execuția inițiativelor strategice, consolidând produsul agenției din acest punct de vedere. Expertiza sa contribuie la dezvoltarea soluțiilor creative multi-channel, bazate pe analiza datelor […]

Detalii

Dora, robotul de recrutare, dezvoltat de o echipă de experți, a ajuns la impresionanta cifră de 1 milion de interviuri, în încercarea de a simplifica și eficientiza procesul de recrutare pentru companii și candidați. Un robot de recrutare automatizeză sarcinile repetitive Dora este o unealtă de asistență pentru recrutori, care automatizează anumite sarcini și ușurează […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter