Hot Now

Nevoia de a câștiga

14 08 2012, Portal HR , Un comentariu, 3.499 afisari

Literatura motivațională bate adesea prea multă monedă pe mesajele despre avantajele eșecurilor pentru a le mai putea înțelege la justa valoare. Acesta este unul din motivele pentru care am fost la început reticenți citind titlul articolului pe care vi-l recomandăm azi. Mânați însă de curiozitate și de spiritul olimpic al zilelor, am continuat să citim și pledoaria ni s-a părut validă și utilă.

Autorul menționează încă de la început că nu e nici pe departe un susținător al concursurilor în care toți participanții primesc o medalie doar pentru că au făcut act de prezență. De fapt, ceea ce analizează el este obsesia de a câștiga cu orice preț, pe care o consideră, pe drept cuvânt credem noi, nocivă. Mentalitatea definită prin afirmația „câștigătorul ia totul” (indiferent dacă se aplică în viața personală sau profesională) nu are cum să dea rezultate pozitive pe termen lung.

De fapt, problema pornește de la modul în care înțelegem și definim succesul. Definiția actuală îl face teribil de greu de atins, doar un procent foarte mic de persoane/profesioniști/atleți ajungând să se poată considera de succes.

Avem nevoie, cum spunea și Alain de Botton, de o filosofie mai blândă a succesului, în vreme ce autorul semnalează câteva modalități prin care putem redefini succesul și câștigătorii pentru o abordare mai generoasă și, ca atare, mai sănătoasă:

1. Câștigătorii sunt cei care investesc cu perseverență efort în ceea ce fac și se îmbunătățesc în permanență, chiar dacă nu câștigă un premiu.

2. Câștigătorii își stabilesc obiective care îi ajută să își defineasă direcția și îi motivează, dar sunt în același timp conștienți de faptul că experiența zilnică a efortului de a înainta către obiectivul propus este în sine valoroasă.

3. Câștigătorii sunt cei cărora nu le este teamă să piardă și își asumă lecțiile care vin la pachet cu eșecul pentru a putea câștiga altă dată.

4. Câștigătorii își folosesc abilitățile nu pentru a se valoriza pe sine ci pentru a aduce valoare în lumea în care trăiesc. Iată, deci, două calități pe care le considerăm esențiale pentru succesul sănătos: generozitatea și modestia.

Tu ce părere ai? Există valoare doar în medalia de aur? Citește tot articolul Our Unhealthy Obsession with Winning și spune-ne părerea ta.

Comentarii (1)
  1. Iuliana Hlovoska spune:

    Castigatori sunt cei ce doresc sa aiba. Daca vrei sa ai ce n-ai avut, trebuie sa faci ce n-ai facut. Sa faci mai mult, lasand fricile, care nu sunt altceva decat inchipuiri ale noastre, pe care le lasam sa ne darame. Si daca s-ar intampla „frica” la care ne gandim ce ar fi? I-am face fata?

Adauga comentariu

Cele mai noi

CIO Council și Revista CARIERE în parteneriat cu Dell Technologies și Intel organizează joi, 16 iulie, între orele 16:00-17:30, evenimentul online cu tema “Leading Change for the Digital Future” care are loc sub umbrela CIO Talks. În ultimele luni am conștientizat cu toții că acum, mai mult ca niciodată, tehnologia trebuie să se afle în […]

Detalii

Deși companiile europene intenționează să accelereze transformarea digitală, este posibil ca investițiile lor mai lente în inovare să nu le permită să ajungă din urmă companiile americane și chineze Două treimi (66%) dintre liderii afacerilor la nivel mondial sunt încrezători că piața europeană va înregistra o revenire relativ rapidă în urma recesiunii economice cauzate de […]

Detalii

Regulamentul intern este un document obligatoriu pentru toți angajatorii și acesta a căpătat o importanță sporită în contextul epidemiei de coronavirus. De ce? Pentru că fiecare angajator trebuie să-și adapteze regulamentul intern la regulile de protecție sanitară stabilite recent prin legislație. Conform Codului muncii, regulamentul intern stabilește aspecte precum regulile de protecție, igienă și securitate în muncă, […]

Detalii

Tehnologiile sigure de colaborare care ajută oamenii să lucreze de oriunde reprezintă o preocupare majoră pentru orice CIO, punând presiune pe echipele IT nevoite să asigure suport atât pentru angajații care lucrează de la distanță, cât și pentru planificarea revenirii la birou. Cisco (NASDAQ: CSCO) anunță câteva îmbunătățiri cheie aduse soluției Webex, pentru a răspunde […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter