Hot Now

Noul cod al muncii

03 03 2011, Portal HR , Comenteaza, 5.136 afisari

E probabil una din stirile cele mai vehiculate prin canalele media: noul Cod al Muncii pe care Guvernul l-a aprobat si il promoveaza prin ceea ce in limbajul specific se numeste „asumarea raspunderii”.

La nivel de discurs, modificarile aduse vechiului cod sunt menite sa vina in intampinarea cerintelor repetate ale angajatorilor referitoare la diferite aspecte care adesea le-au ingreunat (in loc sa le usureze)… munca. Pe de alta parte, afirmatiile oficiale sustin si ca aceste modificari ii vor ajuta pe romani sa isi gaseasca mai usor un nou loc de munca si pe salariati sa fie platiti mai bine. Nu in ultimul rand, se afirma o dorinta de ridicare a Romaniei intr-un clasament care ne aseaza in clipa de fata pe locul 114 din 139 de tari in ceea ce priveste rigiditatea muncii. (sursa: Gandul)

Iata si cateva din principalele modificari:

– contractul de munca pe perioada determinata poate dura 36 de luni (nu 24, ca pana acum). Teoretic, aceasta modificare ar trebui sa incurajeze ceea ce mentiona la un moment dat ca este necesar, si anume flexibilizarea pietei muncii. In opinia noastra insa, aici nu este vorba doar de o problema de legislatie, ci de una de mentalitate.

– durata normala a zilei de lucru se stabileste in medie la 8 ore (deci nici vorba de „sclavagismul” de care a fost acuzat noul cod al muncii, sau cel putin asa se afirma).

– prin contractul de munca se stabilesc obiectivele de performanta si modul in care munca va fi evaluata. Din nou, la nivel teoretic, modificarea ni se pare binevenita. Marea dilema este, insa, cum se va face efectiv acest lucru fara a cadea in uniformitate si sindromul mentionarii unor obiective goale de continut doar din nevoia de a se supune rigorilor legii.

Mai multe modificari si interpretarea lor din punctul de vedere al angajatului, poti gasi aici.

Avand in vedere aceste modificari, ne intereseaza parerea ta despre cat de partinitor sau echitabil este acest nou Cod al Muncii.

Poti vota aici:

Vi se pare ca noul Cod al Muncii este in favoarea:

View Results

Loading ... Loading ...

Iti multumim pentru participare, rezultatele le vom comenta intr-un articol viitor de pe PortalHR.


Adauga comentariu

Cele mai noi

În acest an, training session-urile se axează atât pe dezvoltarea personală, cât și pe cea profesională. Deoarece adaptabilitatea reprezintă una dintre cele mai importante și căutate abilități soft, anul acesta ne-am adaptat și noi! Evenimentul se va desfășura în mediul online astfel ești la un click distantă de o saptamână gratuita în care vei avea […]

Detalii

Legislația privind prevenirea și sancționarea discriminărilor și cea privind egalitatea de șanse și de tratament între femei și bărbați au fost modificate de un act normativ ce se aplică de luni. Astfel, de-acum e considerată formă de discriminare și hărțuirea morală la locul de muncă, salariații hărțuiți putând fi despăgubiți, în urma deciziei unei instanțe […]

Detalii

Școala de Valori a lansat pe 20 iulie Tabăra online Laboratorul de cariere, o premieră în educația alternativă românească: primul program de experiențe pentru succes în care tinerii cu vârste între 16 – 20 ani își pot dezvolta abilitățile și identifica oportunitățile de dezvoltare academică și de carieră. Înscrierea în tabăra are loc până pe […]

Detalii

Absolvenții din promoția 2020 de la ciclul de licență și masterat din toată țara, dar și tinerii profesioniști care se află în căutarea unui loc de muncă sau unui program de internship/trainee sunt invitați să acceseze gratuit portalul de carieră Hipo.ro, unde până pe 14 august, se desfășoară Târgul Virtual pentru Absolvenți 2020, un eveniment […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter