Organizația studențească „Voluntari pentru Idei si Proiecte” organizează în cadrul comunității Leadership Development un proiect dedicat studenților cu tema leadership-ului care va avea loc între 21 si 28 aprilie.
Proiectul Leadershape se adresează studenților şi masteranzilor cu vârste cuprinse între 18 si 23 de ani. Proiectul a pornit cu viziunea că întregul care poate duce spre performanță este alcătuit din: inteligență emoțională, gândire critică şi gândire strategică. Scopul acestuia este de a dezvolta tineri capabili să devină lideri pentru ca echipele şi organizațiile pe care le conduc să performeze.
Gândirea critică îi este necesară unui lider pentru a realiza conexiuni logice între idei şi argumente şi pentru a rezolva probleme dificile. Odată dobandită această competență, gândirea devine clară, rațională si liberă. Inteligența emoțională este esențială pentru a-şi înțelege propria persoană şi pentru a fi capabil să rezoneze cu ceilalți şi de a-i cunoaşte în aşa fel încât să poată comunica cu ei eficient. Un lider bun îi convinge, inspira şi îi motivează pe ceilalți. Prin gândirea strategică, acesta poate anticipa şi interpreta anumite lucruri intr-un mod corect, ca în final să poată lua decizii bune.
În cele opt zile intense de proiect, vor avea loc training-uri, workshop-uri şi activități practice menite să dezvolte competențele menționate mai sus. Printre activitățile practice se enumeră învățarea experențială, Treasure Hunt-ul, și debate-ul.
Treasure Hunt-ul este un concurs care implică creativitatea și are rolul de a construi echipa, de a facilita comunicarea. Presupune dezlegarea misterelor și găsirea indiciilor ascunse de organizatori.
Învățarea experențială este un proces prin care studenții vor fi puşi în situații pentru a învăța din experiența avută, pentru a trăi direct anumite sentimente, trăiri.
Debate-ul presupune o temă de discuție între două echipe, pro şi contra. Arbitrul va fi cel care va decide în final care echipă a avut argumente mai solide şi puternice şi care a reuşit să convingă.
Pe 29 Martie, a avut loc conferința proiectului Leadershape care a găzduit 50 de studenți. În cadrul conferinței, cei trei speakeri invitați, Daniel Bichis, Cristian Francu si Paul Ardeleanu, au explicat studenților importanța dezvoltării inteligenței emoționale, gândirii critice şi gândirii strategice.
Proiectul Leadershape se află la a doua ediție şi işi doreşte studenți dornici de învățare şi dezvoltare în domeniul leadership-ului. Înscrierile se pot face până în data de 13 aprilie, ora 23:59 completând formularul acesta.
Mai multe informații pot fi găsite pe pagina de Facebook Leadershape: https://www.facebook.com/vipleadershape
Şapte companii de renume din România au intrat în finala competiţiei Top WellBeing Employer, ce premiază implicarea acestora pentru a oferi o stare de bine a angajaților și a comunității în care activează. Arctic SA, BCR, KPMG, Majorel Romania, mindit.io, Phillip Morris Romania și Provident Financial Romania au trecut de semifinala primei ediții a acestei […]
DetaliiRaluca Burghelea este noul Country Managing Director al Accenture România. Raluca și-a început cariera la Accenture în anul 2007, iar în prezent este Managing Director al Accenture Operations în România, rol pe care îl va păstra. În calitate de Operations Lead, ea a jucat un rol esențial în dezvoltarea activității locale din România în 6 […]
DetaliiPe 30 septembrie și 1 octombrie, la Sala Palatului din București, va avea loc IUF – The International University Fair, cel mai important eveniment educațional din Sud-Estul Europei. Reprezentanții universităților din 12 țări vor prezenta elevilor de liceu și studenților programele de licență, masterat și facilitățile la care pot avea acces (burse, surse de finanţare, […]
DetaliiZona micilor întreprinzători din România este, în mod tradițional, una extrem de dinamică, zeci de mii de SRL-uri fiind înființate în fiecare an. De la începutul anului și până în prezent peste 56.000 de SRL-uri noi au fost înregistrate, potrivit datelor publicate de Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC), în timp ce procentul firmelor nou […]
Detalii