Hot Now

Petrom anunță câștigătorii competiției Fabricat în Țara lui Andrei

26 11 2013, Portal HR , Comenteaza, 5.201 afisari

Juriul condus de Mariana Gheorghe, CEO Petrom, și format din antreprenori de succes precum Măriuca Talpeș, CEO Intuitext, coproprietar Bitdefender, membri ai directoratului și experţi Petrom, dar și reprezentanți media, a avut o misiune dificilă: selectarea celor 10 câștigători Fabricat în Țara lui Andrei. Timp de 12 ore, Juriul a ascultat prezentările celor 20 de finaliști.

„Pe parcursul procesului de evaluare a afacerilor sociale Fabricat în Țara lui Andrei, atât eu, cât sși colegii din Juriu, am avut ocazia să cunoaștem români cu adevărat remarcabili. Am întâlnit antreprenori care au forța de a genera rezultate de business care contribuie la rezolvarea problemelor sociale din comunitățile în care Petrom își desfășoară activitatea operațională. Prin proiectul Fabricat în Țara lui Andrei, ne-am dorit să încurajăm spiritul antreprenorial al românilor și să creăm comunități independente și sustenabile. Rezultatele acestui proiect demonstrează că românii au cu adevărat spirit antreprenorial și își doresc să contribuie la dezvoltarea României.” – declară Mariana Gheorghe, CEO Petrom.

Fiecare dintre cei 10 câștigători va primi finanțare nerambursabilă din partea Petrom de până la 32.000 euro pentru inițierea afacerii. Ideile celor 10 antreprenori sociali abordează zone variate: agricultură (ferme, stâne), industria textilă (prelucrarea lânii), prelucrarea lemnului, fabricarea materialelor de construcții și a mobilei, domeniul alimentar (panificație) sau plafar (plante medicinale).

„Cred că am cucerit Juriul cu sinceritatea. Le-am spus povestea mea: eu sunt cu cârca, nu cu vorbele. Asta fac din clasa a X-a, muncesc. Microferma am pornit-o cu vaca de la părinți. Apoi am luat o vacă Holstein, de lapte. Acum am 4 vaci și tarabă în piață. Cu finanțarea Petrom, voi crea un centru de colectare și procesare a laptelui în comuna Băbana, județul Argeş, și voi crește nivelului de trai a 10 familii din localitatea mea natală.” – Viorel Smarand, câștigător Fabricat în Țara lui Andrei.

„Când am aflat că Asociația Aliat se numără printre cei 10 câștigători, au fost lacrimi de fericire. Am simțit recunoaștere pentru munca enormă depusă în ultimele 8 luni. Faptul că un juriu format din profesioniști are încredere în ideea noastră și în noi ca echipă înseamnă foarte mult. Au fost mai multe elemente care ne-au ajutat să câștigam: ideea de afacere inovativă, entuziasmul și implicarea echipei Aliat din spatele acestei afaceri sociale. Atelierul SimpluŞ (jucării realizate după desenele copiilor, jucării de serie și huse din fetru pentru laptopuri și tablete) va fi deschis în comuna Mănești din județul Dâmbovița. În primul an vom crea 3 locuri de muncă pentru oamenii din această comunitate și alți 6 vor fi formați în domeniul croitoriei.”– declară Loreta Isac, reprezentantă Asociației Aliat, câștigătoare Fabricat în Țara lui Andrei.

Localitățile pentru care cei 10 de câștigători au propus idei de afaceri sociale sunt diverse. Un număr record de 3 afaceri sociale vor deveni realitate în Mănești, Dâmbovița. Altele 2 vor fi implementate în județul Bacău, la Comănești și Moinești. Antreprenorii câștigători în Fabricat în Țara lui Andrei vor dezvolta afaceri pentru a rezolva probleme sociale și în comunitățile: Băbana, Argeș; Burcioaia, Vrancea; Ghimpați, Giurgiu; Independența, Galați; Marca, Sălaj și Suplacu de Barcău, Bihor.

Alături de finanţarea primită, cei 10 câştigători vor beneficia de consultanţă de tip „incubare de afacere” pentru primii ani de activitate, în domenii cheie precum: management financiar, legislativ, marketing şi distribuţie. Astfel, afacerile Fabricat în Țara lui Andrei vor avea un impact social vizibil prin locurile de muncă pe care le creează și vor oferi un model de dezvoltare durabilă pentru comunitățile din întreaga țară.

Mai multe informaţii despre competiție, dar și despre câștigătorii acesteia se găsesc pe www.taraluiandrei.ro.

Adauga comentariu

Cele mai noi

Atragerea și păstrarea talentelor sunt preocupări majore pentru angajatorii din întreaga lume, însă mai mult de o treime (35%) dintre angajați sunt susceptibili să renunțe la locul de muncă în următoarele 12 luni, Generația Z (38%) și milenialii (37%) fiind cei mai predispuși să plece, potrivit studiului EY 2023 Work Reimagined Survey. Sondajul constată o […]

Detalii
Gerke Witteveen, NN Pensii

Gerke Witteveen este noul CEO al NN Pensii SAFPAP S.A., începând din 9 octombrie 2023. Gerke o înlocuiește pe Andreea Pipernea, care a condus NN Pensii SAFPAP S.A. în ultimii șase ani, și care va urma noi oportunități profesionale și antreprenoriale în afara NN. Gerke are o experiență de aproape 20 de ani în domeniul […]

Detalii
Wellnessentially

Wellbeing.ro, unul dintre ei mai importanți furnizori de servicii de wellbeing din România, lansează parteneriatul cu Wellnessentially, o platformă digitală de wellness de ultimă generație care ajută angajatorii să reducă stresul angajaților și să își întărească cultura organizațională prin intermediul experienței gamificate, crescând astfel creativitatea, productivitatea și bună starea generală a acestora. Platforma Wellnessentially este […]

Detalii
Alina Botica / Portal HR

Alina Botica este fotografă, cu specializare în fotografia de beauty, portret și cea de boudoir, reușind să facă femeile să se simtă bine în pielea lor ca să-și poată exprima feminitatea și printr-un shooting foto profesionist. N-a fost mereu simplu și nu și-a găsit nișa de specializare dintr-o dată, ci a trecut prin mai multe […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter