Hot Now

Petrom anunță câștigătorii competiției Fabricat în Țara lui Andrei

26 11 2013, Portal HR , Comenteaza, 3.917 afisari

Juriul condus de Mariana Gheorghe, CEO Petrom, și format din antreprenori de succes precum Măriuca Talpeș, CEO Intuitext, coproprietar Bitdefender, membri ai directoratului și experţi Petrom, dar și reprezentanți media, a avut o misiune dificilă: selectarea celor 10 câștigători Fabricat în Țara lui Andrei. Timp de 12 ore, Juriul a ascultat prezentările celor 20 de finaliști.

„Pe parcursul procesului de evaluare a afacerilor sociale Fabricat în Țara lui Andrei, atât eu, cât sși colegii din Juriu, am avut ocazia să cunoaștem români cu adevărat remarcabili. Am întâlnit antreprenori care au forța de a genera rezultate de business care contribuie la rezolvarea problemelor sociale din comunitățile în care Petrom își desfășoară activitatea operațională. Prin proiectul Fabricat în Țara lui Andrei, ne-am dorit să încurajăm spiritul antreprenorial al românilor și să creăm comunități independente și sustenabile. Rezultatele acestui proiect demonstrează că românii au cu adevărat spirit antreprenorial și își doresc să contribuie la dezvoltarea României.” – declară Mariana Gheorghe, CEO Petrom.

Fiecare dintre cei 10 câștigători va primi finanțare nerambursabilă din partea Petrom de până la 32.000 euro pentru inițierea afacerii. Ideile celor 10 antreprenori sociali abordează zone variate: agricultură (ferme, stâne), industria textilă (prelucrarea lânii), prelucrarea lemnului, fabricarea materialelor de construcții și a mobilei, domeniul alimentar (panificație) sau plafar (plante medicinale).

„Cred că am cucerit Juriul cu sinceritatea. Le-am spus povestea mea: eu sunt cu cârca, nu cu vorbele. Asta fac din clasa a X-a, muncesc. Microferma am pornit-o cu vaca de la părinți. Apoi am luat o vacă Holstein, de lapte. Acum am 4 vaci și tarabă în piață. Cu finanțarea Petrom, voi crea un centru de colectare și procesare a laptelui în comuna Băbana, județul Argeş, și voi crește nivelului de trai a 10 familii din localitatea mea natală.” – Viorel Smarand, câștigător Fabricat în Țara lui Andrei.

„Când am aflat că Asociația Aliat se numără printre cei 10 câștigători, au fost lacrimi de fericire. Am simțit recunoaștere pentru munca enormă depusă în ultimele 8 luni. Faptul că un juriu format din profesioniști are încredere în ideea noastră și în noi ca echipă înseamnă foarte mult. Au fost mai multe elemente care ne-au ajutat să câștigam: ideea de afacere inovativă, entuziasmul și implicarea echipei Aliat din spatele acestei afaceri sociale. Atelierul SimpluŞ (jucării realizate după desenele copiilor, jucării de serie și huse din fetru pentru laptopuri și tablete) va fi deschis în comuna Mănești din județul Dâmbovița. În primul an vom crea 3 locuri de muncă pentru oamenii din această comunitate și alți 6 vor fi formați în domeniul croitoriei.”– declară Loreta Isac, reprezentantă Asociației Aliat, câștigătoare Fabricat în Țara lui Andrei.

Localitățile pentru care cei 10 de câștigători au propus idei de afaceri sociale sunt diverse. Un număr record de 3 afaceri sociale vor deveni realitate în Mănești, Dâmbovița. Altele 2 vor fi implementate în județul Bacău, la Comănești și Moinești. Antreprenorii câștigători în Fabricat în Țara lui Andrei vor dezvolta afaceri pentru a rezolva probleme sociale și în comunitățile: Băbana, Argeș; Burcioaia, Vrancea; Ghimpați, Giurgiu; Independența, Galați; Marca, Sălaj și Suplacu de Barcău, Bihor.

Alături de finanţarea primită, cei 10 câştigători vor beneficia de consultanţă de tip „incubare de afacere” pentru primii ani de activitate, în domenii cheie precum: management financiar, legislativ, marketing şi distribuţie. Astfel, afacerile Fabricat în Țara lui Andrei vor avea un impact social vizibil prin locurile de muncă pe care le creează și vor oferi un model de dezvoltare durabilă pentru comunitățile din întreaga țară.

Mai multe informaţii despre competiție, dar și despre câștigătorii acesteia se găsesc pe www.taraluiandrei.ro.

Adauga comentariu

Cele mai noi

Piața muncii se află într-o continuă dezvoltare ceea ce face ca o mare parte dintre angajatori să caute constant noi talente în cadrul companiilor. Pentru a se integra în piața muncii studenții au nevoie de o dezvoltare majoră atât a competențelor hard, precum și a celor soft: comunicare, lucrul în echipă, creativitate sau responsabilitate. „Profesorii […]

Detalii

Cisco a anunțat un nou portofoliu de soluții axate pe continuitatea afacerii, în cadrul CiscoLive!, eveniment organizat în mediul virtual pentru prima dată, în perioada 16-17 iunie 2020. Trăim într-o lume incertă, de aceea continuitatea operațională a devenit un obiectiv major pentru companii. Conform celui de-al cincilea studiu PwC COVID-19 CFO Pulse Survey în rândul […]

Detalii

Printre problemele ridicate în ultima vreme printre angajați și contabili a fost chestiunea diminuării numărului de zile de concediu de odihnă la care are dreptul un salariat, în contextul în care a stat o perioadă de timp în șomaj tehnic – în unele sectoare de activitate, unde sunt încă restricții, sunt salariați care încă se […]

Detalii

Revista HR Manager împreună cu Humanistic organizează miercuri 8 iulie, între orele 14.00-16.00, evenimentul online „DIGITAL LEARNING ORGANISATION. FAST FORWARD”. Vom afla cum arată și cum construim o strategie de digitalizare a procesului de învățare aplicabilă pentru o organizație care învață în mod constant, și nu doar forțată de împrejurări. Discuțiile despre digitalizarea procesului de învățare […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter