Secțiune susținută de

Plictiseala generației X

Portal HR \ HR Pedia \ Plictiseala generației X

Vorbim atât de mult în ultima vreme despre generația Y, încât îi uităm adesea pe cei din generația X (născuți între anii 60 și 80), cu alte tipare de gândire și motivaționale, cu priorități diferite și care riscă, în lipsa atenției organizațiilor să devină demotivați și, evident, neperformanți.

Articolul de pe Recruiter.com pe care vi-l recomandăm azi ne atrage atenția asupra câtorva aspecte care trebuie avute în vedere când vine vorba de modalitățile de creștere a nivelului de implicare pentru cei din generația X.

Este vorba de:

1. Importanța familiei

Pentru această generație, familia este adesea pe primul loc (sau tinde să se mute pe primul loc, cel puțin asta este părerea noastră). Soluția ar fi să li se ofere posibilitatea de a lucra și din alte spații decât cel al biroului, de exemplu. În plus, pe măsură ce acumulează ani de muncă și experiență, au nevoie de o libertate mai mare și de teren liber pentru a-și asuma responsabilități (aviz managerilor).

2. Respectul se câștigă

În plus, un titlu/o poziție superioară vine doar ca o consecință a performanței. Și da, respectul (căci de la el am pornit) este ceva ce se câștigă în timp.

3. Siguranță și/sau loialitate?

Cele două nu mai sunt deloc pe același loc, mai ales de când cu criza. Cei din generația X nu mai percep siguranța ca fiind doar consecința unui loc de muncă stabil. Competențele și experiențele acumulate le permit să își mute loialitatea de la nivel de companie la nivel de echipă, cu consecințe ușor de înțeles pentru nivelele de retenție ale organizațiilor în care activează.

Descoperiți de ce și cum să acordați atenție acestei importante resurse organizaționale, citind tot articolul How to Thrill the Cynical Generation.

Aflați mai multe despre cum gândește generația X și în acest articol: Generation X And The New Frugality.

Data articol: februarie 25, 2014

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam