Pot face orice imi trece prin cap

Ne tot gandim cum sa prezentam acest career renegade si parca niciuna dintre idei nu este suficient de graitoare. Am putea spune despre el ca a lucrat in media (radio si televiziune), dar si in brand management, food design si food styling, dar oricum am spune lucrurile, pana la urma cel mai bine tot Adrian Hadean le spune.
Daca in 2008 inca il mai puteai „incadra” intr-un parcurs oarecum traditional de cariera (sa ii spunem, in marketing si comunicare, desi simplificam lucrurile), acum Adrian Hadean este bucatar calator. Adica? Gateste acolo unde il cheama prietenii (de oriunde ar fi ei). Si atat „zvonerii” cat si „raspandacii” spun ca gateste foarte bine.
Ca de fiecare data cand descoperim un career renegade, ne-am pus intrebarea cum ajungi sa iei astfel de decizii transante, cum ti le asumi si cum te impaci cu ele in fiecare dimineata. Asa ca l-am intrebat si iata ce raspunsuri am primit:
Cum ti-a venit ideea sa faci o schimbare atat de mare in cariera?
Nu a fost un lucru cugetat îndelung. De fapt, a fost mai degrabă necugetat. Viața m-a împins spre ce fac acum și-s foarte recunoscător pentru asta.
Care au fost pasii pe care i-ai facut pentru a lua decizia de schimbare? Ce te-a ajutat sa iei decizia (carti, idei, oameni)?
Am luat doar jumătate de decizie, cealaltă jumătate a luat-o jumătatea mea. De fapt, lucrurile un stau chiar așa. Ei i s-a oferit oportunitatea de a face ceva în plus în carieră, eu am decis să o sprijin cu tot ce implica această decizie, inclusiv renunțarea la un job bun (dar pe care un-l iubeam foarte tare) și mutarea într-un alt oraș, relativ necunoscut. La momentul acela un aveam o altă destinație profesională, chiar socoteam că mi-ar prinde bine o pauză. N-am avut ocazia, pentru că oportunitatea a bătut la ușă încă înainte de a încheia perioada de preaviz la vechiul job.
Cum au reactionat cei din jur, cunoscutii, familia cand le-ai impartasit dorinta si ideile tale?
Am avut mereu suport moral când a fost vorba să muncesc). De altfel de suport n-am avut nevoie niciodată, din fericire. După ce am început să muncesc și am demonstrat ce știu, a apărut și sprijinul de care are nevoie oricine pentru a se dezvolta. A venit de cele mai multe ori de la necunoscuți sau de la persoane cu care un aveam o legătură pera strânsă. Familia și apropiații rămân mereu în jur pentru a te ajuta (dacă-i cazul) când te poticnești.
Pe cine te-ai bazat cel mai mult in acest demers si de unde ti-a venit curajul :-)?
Nu m-am gândit niciodată la munca mea ca la un act de curaj. De bazat, m-am bazat pe mine. Când faci lucruri pe cont propriu trebuie să turezi motoarele, să fii mereu alert și cât mai eficient. Clienții de mâine depind de rezultatele de azi. O “uzină” cu un singur angajat nu poate miza pe sprijin extern, altul decât cel dat de Dumnezeu. Tot suportul pe care-l primești de la colaboratori se raportează strict la seriozitatea ta.
Ce ai aflat despre tine in experienta asta?/ Cum te-a schimbat experienta asta?
Am aflat că pot face orice-mi pun în cap. Dacă m-a schimbat. Cred că da, cred că m-a învățat să mă vând mai bine și să aștept mai puțin de la alții și mai mult de la mine.
Ce ii sfatuiesti pe cei care vor sa isi schimbe radical cariera?
Să se analizeze bine, să învețe să-și stăpânească bine calitățile apoi să acționeze. Lucruri bune li se vor întâmpla.
Citeste blogul lui Adrian Hadean si descopera inca multe alte motive pentru care mancarea spune despre noi mai mult decat ne-am putea imagina.
Newsletter-ul Portal HR
100% fără spam