Hot Now

Principalele drepturi de care ar trebui să știe orice tată

15 05 2017, Avocatnet , Comenteaza, 1.770 afisari

Tații salariați pot beneficia de aceleași drepturi ca mamele atunci când vine vorba de concedii pentru creșterea celor mici, de zile libere pentru a-i îngriji pe noii membri ai familiei sau pentru a duce copiii la controale medicale de rutină. Cu ocazia Zilei tatălui, care se sărbătorește pe 13 mai, vă prezentăm câteva informații esențiale pe care orice tată trebuie să le știe despre drepturile sale.

Zile libere pentru îngrijirea noului-născut

Așa cum mamele au dreptul la un concediu de maternitate după nașterea celui mic, așa și tații au dreptul să ceară cinci zile libere în care să petreacă alături de noul membru al familiei.

Concediul paternal se acordă oricând în primele opt săptămâni de la nașterea copilului, în baza unei cereri formulate la angajator și a certificatului de naștere al celui mic.

În plus, zilele de concediu sunt plătite tot așa cum sunt plătite cele din concediul de odihnă. Tot ce trebuie să știți despre concediul paternal se regăsește în acest articol.

Concediul de creștere a copilului: o lună e obligatorie

Tații pot cere intrarea în concediul de creștere a copilului (CCC) până la doi sau până la trei ani, după caz, iar în timpul acestuia au dreptul și la o indemnizație. Condiția principală pentru acordarea acestora e ca tatăl să fi realizat venituri impozabile timp de cel puțin 12 luni în ultimii doi ani anteriori nașterii copilului.

Dacă ambele persoane ar avea dreptul la CCC, îndeplinind condițiile de mai sus, regula este că cel puțin o lună din perioada totală a CCC este alocată uneia dintre persoanele care nu a solicitat acest drept. De pildă, dacă mama intră în concediu, tatăl trebuie să stea și el în concediu, în locul mamei, cel puțin o lună. Altfel, mama trebuie să se întoarcă cu o lună mai devreme la birou.

Indemnizația acordată în CCC este de 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni din ultimii doi ani anteriori datei nașterii copilului. Deocamdată, indemnizația nu poate fi mai mică de 1.232,5 lei, dar nu există un plafon al acesteia.

Citește tot articolul pe Avocatnet: Ziua tatălui 2017: Principalele drepturi de care ar trebui să știe orice tată.

 

Adauga comentariu

Cele mai noi

Peste jumătate dintre angajații români (59%) sunt îngrijorați de impactul incertitudinii economice asupra siguranței locului de muncă, potrivit studiului Randstad Workmonitor, aflat la a  douăzecea ediție. O treime (33%) dintre aceștia sunt îngrijorați de pierderea locului de muncă, procent care crește la 43 % în cazul celor cu vârsta cuprinsă între 45-54 de ani. „Ediția […]

Detalii

Compania Huawei este recunoscută ca angajator de top în România pentru prima oară și pentru a patra oară consecutiv în Europa, în cadrul Top Employers 2023 anunțat recent.  Obținerea certificării Top Employer demonstrează angajamentul organizației de a contribui la o lume mai bună pe piața forței de muncă, care se manifestă prin excelență în politicile […]

Detalii

2022 a fost anul în care angajații au reînceput să se întoarcă la munca de la birou, după doi ani în care stilul de muncă remote a fost mai degrabă regula decât excepția, iar 2023 pare că va continua această tendință. Potrivit datelor celui mai recent sondaj realizat de eJobs România, în acest moment, 46,1% […]

Detalii

Tot mai mulți se plâng de lipsa de pregătirea a noilor generații, însă foarte puțin se adaptează nevoilor lor „Tinerii de azi au nevoie de activități practice și vor teoria doar ca suport.” +1200 tineri și profesori din toată țara au beneficiat de programul ce a inovat educația 72% dintre tinerii de azi regretă că […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter