Hot Now

Profilul de performanță – 5 motive să îl folosești în recrutare

21 07 2016, Career Advisor , Comenteaza, 3.539 afisari

Pentru cei care lucrează de ceva timp în recrutare, profilul de performanță nu mai este cu siguranță o noutate. Conceptul a fost dezvoltat de Lou Adler, cel care a schimbat modul în care se face evaluarea candidaților, mutând accentul de la setul de competențe pe performanța anterioară.

Pentru cei mai puțin familiarizați cu această metodă de evaluare, iată 5 motive pentru care e momentul să schimbe modul în care derulează interviurile de angajare, utilizând mai degrabă profilul de performanță și nu o fișă a postului rigidă:

  1. Profilul de performanță promite o anticipare mai bună a rezultatelor pe care le va avea noul angajat deoarece performanța anterioară este un predictor mai bun an succesului viitor decât existența unui set de competențe mai mult sau mai puțin dovedite și, adesea, greu măsurabile.
  2. Definirea obiectivelor de performanță specifice postului (etapă necesară în proiectul de recrutare) obligă evaluatorul la o înțelegere mai profundă a naturii poziției pentru care recrutează.
  3. Odată ce evaluatorul a definit și înțeles obiectivele de performanță pe care trebuie să se concentreze în interviu, discuțiile cu candidații vor fi mai eficiente în termeni de colectare de informații utile în procesul de evaluare.
  4. Discuția axată pe obiective de performanță atinse în trecut schimbă accentul evaluării de la impresionism la pragmatism. Chiar dacă nici performanța anterioară nu este un garant absolut al performanței viitoare, ea este un predictor mult mai valoros și îl ajută pe evaluator să contrabalanseze eventuale erori de evaluare inerente atunci când vorbim de relații interumane.
  5. Deși practica interviului bazat pe profilul de performanță este una greu de stăpânit pentru recrutorii la început de drum, efortul de a concentra discuția pe date concrete (și de a evita abstractizările și afirmațiile goale de conținut de genul: „sunt un foarte bun membru în echipă” sau „managerul direct mă apreciază pentru rezultatele pe care le am”) conferă evaluatorului mai multă autoritate, atăt în discuția cu profesionistul intervievat, cât și cu managerul pentru departamentul căruia se derulează recrutarea.

Pentru a înțelege mai bine cum se dezvoltă un profil de performanță, vă recomandăm să citiți tot articolul pe această temă: Profilul de performanță.

Pe de altă parte, cel puțin la fel de important pentru succesul viitorului angajat este și profilul de motivație și valori despre care vom vorbi într-un articol viitor.

 

Save

Save

Adauga comentariu

Cele mai noi

Pe 30 martie 2023, aproape 300 de membri ai comunității HR Club s-au reîntâlnit live în cadrul celei de-a 15 ediții a decernării Premiilor de Excelență în Resurse Umane, unul dintre cele mai prestigioase evenimente de resurse umane ale anului. Înaintea ceremoniei de premiere, a avut loc o sesiune specială HR Club Talks live, dedicată […]

Detalii

Primul trimestru al anului se încheie cu aproape 100.000 de joburi noi postate pe eJobs.ro, cea mai mare platformă de recrutare online din România, dar și cu 2,7 milioane de aplicări, tablou aproape identic cu cel aferent primului trimestru al anului trecut. „Nu vedem diferențe notabile în ceea ce privește numărul de joburi postate sau […]

Detalii

Articol de Mădălina Trif, Senior Manager PwC România Companiile trebuie să-și regândească strategia de recompensare a angajaților, având în vedere că în ultimii zece ani echilibrul între viața profesională și cea personală, precum și formarea și dezvoltarea carierei, și-au triplat importanța în preferințele angajaților, în timp ce recompensa financiară a scăzut cu 24%, reiese din […]

Detalii

Un lider construiește o lume. E oare de ajuns ca ea să fie Bună și Adevărată? Pare că nu, pare că simțim cu toții și nevoia de Frumos. În 2023 vom vorbi Despre Frumos! Frumosul nu este totuna cu frumusețea estetică, chiar dacă o cuprinde. Frumosul este o filosofie de viață, o etică. Este acel […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter