Recrutarea socială – oportunități și capcane
Recrutarea socială nu mai este de ceva vreme o noutate, iar internetul pune la dispoziție celor interesați multe exemple de campanii de recrutare prin intermediul rețelelor sociale, strategii de recrutare socială, liste de idei/instrumente testate care pot fi aplicate imediat etc. Ceea ce pentru unii recrutori mai pare încă o modă a devenit o realitate cât se poate de palpabilă pentru cei care știu să o integreze eficient într-o strategie de recrutare 2.0.
Rezultatele studiului Jobvite 2014 despre recrutarea socială pe care vi-l recomandăm azi evidențiază încă o dată caracteristicile noului univers al recrutării, pe cât de plin de oportunități, pe atât de presărat de capcane. Concluzia de bază anunță din start potențialele probleme: deși recrutarea socială a devenit în mod evident norma, doar o mână de recrutori se pot considera experți în această practică. În plus, rezultatele mai demonstrează și faptul că deși strategiile de recrutare bazate pe tehnici de marketing pe canale multiple sunt cele mai eficiente în identificarea candidaților, un sistem de referințe interne rămâne cea mai importantă sursă de candidați pentru pozițiile vacante din organizație.
Aceeași situație contradictorie apare și în ceea ce privește recrutatea mobilă. Deși nivelul de accesibilitate mobilă al companiilor este esențial pentru profesioniștii în căutare de joburi, majoritatea companiilor nu oferă încă site-uri mobile de carieră.
Descoperiți toate provocările din universul recrutării sociale descărcând și citind tot Studiul Jobvite despre recrutarea socială în 2014.
Newsletter-ul Portal HR
100% fără spam