Mirela ne-a scris:
Am început să lucrez în recrutare acum 7 ani, a fost o decizie de moment pentru că a fost singura ofertă interesantă de job pe care am primit-o la terminarea facultății. Cu timpul mi-am dat seama că nu vreau să fac asta tot restul vieții și am început să mă gândesc către ce alte domenii m-aș putea îndrepta. Mi-ar plăcea ceva în zona de marketing, dar nu sunt sigură că aș putea candida pentru un post, char și de entry-level, cu experiența mea de recrutor.
Noi îi răspundem:
Nu ești nici primul și nici ultimul profesionist care își dă seama că recrutarea nu este drumul pe care trebuie să meargă pentru a se simți împlinit din punct de vedere profesional. De fapt, genul acesta de dileme și crize profesionale sunt foarte frecvente (și nu doar pentru cei care lucrează în recrutare) și pot apărea chiar și după mai mulți ani de carieră într-un anumit domeniu.
Pentru a face schimbarea este important să îți dai seama (printre altele) care sunt abilitățile transferabile a căror existență în profilul tău de performanță o poți dovedi prin exemple clare și realizări concrete.
Prin natura muncii de recrutor, după 7 ani în domeniu, vei putea (probabil) să faci dovada abilităților și/sau cunoștințelor de:
Toate acestea, puse în lumina potrivită, cu exemple din experiența anterioară, te pot susține în încercarea de a obține un job (de entry-level, dar nu neapărat) în domenii precum: administrativ/logistic, public relations, marketing și event planning, HR (o specializare care nu implică recrutarea :-)) etc.
Nu uita! În momentul în care aplici pentru poziții în afara domeniului tău, trebuie să îți organizezi CV-ul în așa fel încât să scoți în evidență acele competențe și experiențe care te pot recomanda pentru jobul vacant.
Pentru mai multe idei despre schimbare profesională, crize și identități, citește neapărat cartea Identitatea profesională de Herminia Ibarra.
Mult succes!
39,4% dintre participanții la cel mai recent sondaj eJobs declară că nu sunt mulțumiți de salariul lor, în timp ce 49,8% spun că este ok, dar s-ar putea și mai bine. Doar 10,7% nu au niciun motiv de nemulțumire din acest punct de vedere. Cu toate acestea, o eventuală renegociere salarială pare a fi o […]
DetaliiŞapte companii de renume din România au intrat în finala competiţiei Top WellBeing Employer, ce premiază implicarea acestora pentru a oferi o stare de bine a angajaților și a comunității în care activează. Arctic SA, BCR, KPMG, Majorel Romania, mindit.io, Phillip Morris Romania și Provident Financial Romania au trecut de semifinala primei ediții a acestei […]
DetaliiRaluca Burghelea este noul Country Managing Director al Accenture România. Raluca și-a început cariera la Accenture în anul 2007, iar în prezent este Managing Director al Accenture Operations în România, rol pe care îl va păstra. În calitate de Operations Lead, ea a jucat un rol esențial în dezvoltarea activității locale din România în 6 […]
DetaliiPe 30 septembrie și 1 octombrie, la Sala Palatului din București, va avea loc IUF – The International University Fair, cel mai important eveniment educațional din Sud-Estul Europei. Reprezentanții universităților din 12 țări vor prezenta elevilor de liceu și studenților programele de licență, masterat și facilitățile la care pot avea acces (burse, surse de finanţare, […]
Detalii