Hot Now

Recunoașterea muncii și valorile organizaționale – secretele performanței pe termen lung

17 12 2012, Ioana Rijnetu , Comenteaza, 4.092 afisari

Aminteam într-un articol anterior despre un studiu legat de o nevoie tot mai cerută a angajatului de schimbare a locului de muncă în perioada următoare. Făceam referire la nemulțumirile angajaților legate de job și de ce o nouă provocare profesională le poate aduce noi oportunități și satisfacții. 

Astăzi aduc în discuție un alt studiu recent legat de recunoașterea muncii drept factor esențial pentru majoritatea organizațiilor în efortul de a-și păstra angajații motivați și implicați. Compania americană Globoforce desfășoară de două ori pe an un raport numit Workforce Mood Tracker pentru a afla informații despre atitudinile și perspectivele angajaților cu privire la recunoaștere, implicare și performanță.

Fără nicio supriză, principalul motiv pentru care angajații părăsesc organizația este salariul, locul doi fiind ocupat de lipsa recunoașterii muncii și lipsa oportunităților de a avansa pe o altă poziție.

Un procent mare, de 82 la sută din angajați, este de acord că recunoaștere muncii din partea managementului duce la un nivel mai mare de satisfacție a muncii. Însă, o modalitate clasică de a arăta acest lucru, precum angajatul anului sau petreceri cu o tematică anume, nu este suficientă.

Cercetarea arată că recunoașterea punctuală trebuie corelată cu valorile esențiale ale companiei pentru a genera rezultate mai bune, implicit retenția angajaților. Un procent de 79 la sută dintre respondenți spune că recunoașterea și valorile sunt importante și le dau un sentiment puternic de apartenență la obiectivele și scopurile organizației.

88 la sută dintre cei care cunosc valorile organizației sunt și cei mai implicați, în timp ce 54 procente dintre ei au declarat că nu cunosc nicio valoare a organizației din care fac parte.

Mai mult, angajații care au programe de recunoaștere a muncii pe bază de valori au un nivel mai scăzut de frustrare și se simt mai impliniți la locul de muncă. Frecvența și perioada de arătare a recunoașterii joacă, de asemenea, un rol important și îi poate determina pe angajați să vadă cultura companiei drept una pozitivă.

De ce ar trebui companiile să țină cont de aceste două elemente: recunoașterea și valorile organizaționale de bază? În primul rând pentru că s-ar reduce fluctuația cu personalul, ar crește productivitatea care este o prioritate pentru orice organizație și s-ar ajunge duce la o implicare și un efort mai mare depus din partea angajaților pentru atingerea obiectivelor organizației. Pe scurt, recunoașterea cu consecvență a muncii și grija pentru valorile organizaționale ar avea direct asupra ROI-ului.

Descoperă mai mult despre impactul acestor acțiuni asupra performanței individuale și organizaționale din raportul studiului.

Adauga comentariu

Cele mai noi

CIO Council și Revista CARIERE organizează marți 8 decembrie, între orele 15:00-17:00, evenimentul online CIO TALKS – Powered by CIO Council cu tema „The Future of the Digital Business Ecosystem”. Acest webinar explorează cum pot fi folosite în mod practic tendințele tehnologice pentru adaptarea la canale digitale noi și cum pot rămâne competitive companiile având în […]

Detalii

Cum s-au adaptat companiile participante la un eveniment de recrutare 100% online Cel mai mare târg de carieră din România și-a încheiat cele două ediții din această toamnă, desfășurate exclusiv în mediul online. Consacratele ediții Angajatori de TOP s-au desfășurat în mediul virtual, pe platforma Hipo.ro, timp de 30 de zile în Timișoara și la […]

Detalii

Companiile de tehnologie predomină topul realizat de platforma Undelucram.ro Microsoft revine pe primul loc în top Un brand de educație intră pentru prima dată în top Șapte din zece locuri sunt ocupate de companii de tehnologie Singurul top realizat în functie de opiniile propriilor angajați Microsoft România, 2Checkout (now Verifone), Nobel, Softbinator Technologies și Cornerstone […]

Detalii

După un an greu, cu o multitudine de încercări, în perioada 1 decembrie – 31 ianuarie, Learning Architect oferă cadou tuturor românilor, de ziua noastră, un program gratuit prin care ne pregătim mintea pentru a rămâne deschiși, flexibili, conectați cu oamenii , indiferent de contextul extern. Programul „România cu mintea deschisă” poate fi accesat prin […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter