Revista presei: Cinci mituri despre studiul peste hotare
Mulţi studenţi români se gândesc la posibilitatea de a învăţa în străinătate, dar sunt descurajaţi când se gândesc la costuri sau la admiterile extrem de complicate ale universităţilor. Totuşi, în ţări ca Danemarca sau Suedia, învăţământul este gratuit, iar în alte ţări, precum Marea Britanie, se acordă şi burse care acoperă integral taxele de şcolarizare, informează România Liberă.
Pentru românii care se gândesc să îşi dezvolte educaţia managerială, Ziarul Financiar oferă câteva sfaturi despre vârsta potrivită pentru a urma un program de tipul Master of Business Administration (MBA).
“Indiferent dacă vor să devină antreprenori, vor să promoveze sau să obţină un salariu mai mare, anual 300 de manageri români se înscriu în cadrul unui program de educaţie managerială de tip MBA sau Executive MBA oferit pe plan local. Cu toate acestea, există şi cazuri, mai ales în străinătate, în care tinerii abia ieşiţi de pe băncile facultăţilor deja se gândesc să aplice pentru un astfel de program”, notează cotidianul economic.
În schimb, Business Magazin scrie despre cei mai admiraţi CEO din România, oameni care au reuşit în carieră indiferent dacă au studiat în ţară sau în străinătate ori dacă deţin o diplomă de absolvire a unui MBA.
Merită să citiţi şi:
Evenimentul Zilei: Cât de greu este pentru o femeie din Bucureşti să îşi găsească loc de muncă?
Gândul: Trei poveşti meseriaşe. Azi, doamna Maria: „Păi, cum să ne numim? Ipsosari”
Adevărul: Cel mai eficient meeting se ţine în team building
Capital: Se angajează urgent români pe vase de croazieră. Salarii de până la 3.500 de dolari pe lună
Ziarul Financiar: Grigoriada Stroe, directorul de resurse umane al Ubisoft România: În industria jocurilor video, cei care fac recrutările devin head-hunteri
Income Magazine: Angajare sigură, salarii de mii de euro. Companie din UE caut român
Orlando.ro: Social Media At Work
Newsletter-ul Portal HR
100% fără spam