Secțiune susținută de

Românii aleargă după locuri de muncă pe salarii mai mici

Portal HR \ Actual \ Românii aleargă după locuri de muncă pe salarii mai mici

Clasica vorbă care spune că „toamna se numără bobocii” s-ar putea transforma cu usurinţă în “toamna se numără locurile de muncă”, după cum arată o analiză realizată de Evenimentul Zilei. Cotidianul trece în revistă domeniile şi companiile unde românii au cele mai mari şanse de a se angaja în luna octombrie.

În comparaţie cu numărul mare de locuri de munca disponibile la nivel naţional, salariile românilor urmează o uşoară scădere, după cum anunţă Manager.ro. Astfel, câştigul salarial mediu nominal net a fost de 1.543 de lei în august, cu 22 de lei mai mic decât luna anterioară, potrivit datelor consemnate de Institutul Naţional de Statistică.

Câştigul salarial mediu nominal brut a scăzut şi el cu 1,4% in august, comparativ cu luna iulie a acestui an şi a ajuns la 2.117 lei.Cele mai mari salarii medii nominale nete, de peste 3.750 de lei, s-au înregistrat în activităţile de servicii din tehnologia informaţiei şi în activităţile de servicii informatice”, notează Manager.ro.

Scăderea salarială din august evidenţiată prin datele Insitutului Naţional de Statistică reiese, într-o oarecare măsură, şi din numărul total al restanţierilor la bănci. „Peste 200.000 de clienţi persoane fizice înregistrau întârzieri la plata ratelor la finalul lunii august, ceea ce înseamnă că unul din patru români care s-au împrumutat la bănci este restanţier”, arată un articol publicat în Ziarul Financiar.

Economica.net scrie despre beneficiile pe care le primesc angajaţii ca supliment la salariile lunare.  Publicatia subliniază că, în funcţie de ţara unde operează, “companiile tind să aibă practici cu totul diferite în ceea ce priveşte modalitatea de a-şi recompensa angajaţii”. Astfel, unii angajaţi sunt recompensaţi cu vouchere pentru hotel si catering, iar alţii cu lumină gratis pentru acasă ori cu pauze pentru înfrumuseţarea personală.

În vreme ce unele companii par să se preocupe mai mult de starea de spirit a angajaţilor decât altele, la fel se întâmplă şi dorinţa oamenilor de a se autodezvolta. USA Today încearcă să descopere de ce anumitor oameni le dispare dorinţa de a învăţa lucruri noi pe măsură ce îmbătrânesc.

Articol de Liviu Florea.

Data articol: octombrie 8, 2012

Îmi place să cred că sunt scriitor de slove cu sens. M-am apucat de scris din pasiune pentru sport, dar am ajuns să lucrez în presa economică. Cronologic, pentru Curierul Naţional, Ziarul Financiar şi Wall-Street.ro. Cu timpul, am descoperit că imi place domeniul resurselor umane şi am căutat să îmbin pasiunea pentru scris, cu aceea pentru oameni. Dacă aş putea, aş scrie non-stop despre oameni. Suntem uimitori!

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam