Hot Now

Sa cresti mare cu modelul GROW

01 10 2010, Raluca Mohanu , Comenteaza, 5.994 afisari

Ai multe intrebari si cauti raspunsuri. Uneori simti ca ai probleme si cauti solutii. Ai vise, sperante si ambitii.

Pentru a raspunde acestor dorinte, articolul de astazi iti propune un model de coaching care te poate ajuta sa cresti mare… “la sfat si nu la stat”.

Modelul are acronimul GROW (in limba engleza – a creste) pornind de la cuvintele:

G – goal (obiectiv)
R – reality (realitate)
O – options (optiuni)
W – way forward (plan de actiune)

Pentru a te convinge de eficienta modelului, te invit sa fii propriul tau coach pentru o ora si sa te inarmezi cu un creion, o coala de hartie si disponibilitatea de a invata ceva nou.

Pentru inceput, gandeste-te la o tema din viata ta care te preocupa. Un domeniu in care doresti sa fii mai bun, mai performant si mai implinit. De exemplu, poate fi sanatatea, relatiile personale sau cariera.

Dupa ce ai ales tema, primul pas este stabilirea obiectivului tau din cadrul acestei teme.

Asadar, G – goal reprezinta telul tau. Pentru familiarizarea cu acest model iti propun sa iti alegi un obiectiv relativ simplu. Formuleaza-l intr-o propozitie afirmativa si cu impact. Este ceva important pentru tine si poate fi masurat. Este clar si te reprezinta.

Gandeste-te apoi la modul in care va arata succesul pentru tine. Cum vei sti ca ti-ai atins obiectivul?

Pe langa descrierea rationala, imagineaza-ti ce vei simti atunci cand il vei atinge. Ce vei vedea, ce vei auzi, care va fi starea ta interna? Cat de interesant este acest obiectiv pentru tine? Cat de provocator? Daca raspunsul la aceste doua intrebari este motivant, poti trece mai departe in a explora.

R – reality (realitatea). Pentru a incepe orice calatorie, este nevoie sa ne localizam pe harta, sa stim unde suntem.

Gandindu-te la obiectivul tau, intreaba-te: Ce se intampla acum? Ce lipseste din realitatea ta? Ce eforturi ai depus pana acum? Ce obstacole intampini?

Avand o privire cuprinzatoare a realitatii, a resurselor dar si a potentialelor obstacole din prezent, poti visa. Sau, mai pragmatic spus, sa dezvolti:

O – options (optiuni). Intrucat ai stabilit obiectivul si cunosti situatia prezenta, poti decide incotro vrei sa mergi mai departe. Acum este momentul in care totul este posibil. Lasa-ti mintea libera si necenzurata.

Intreaba-te: Care ar putea fi pasii pe care i-ai putea urma? Ce ai face daca nu ai avea de dat socoteala nimaniu? Ce ai face daca banii nu ar fi o problema? Ce nu ai incercat pana acum pentru a-ti realiza obiectivul? Care ar fi cea mai “nebuneasca” idee?

Din aceasta lista de optiuni, alege-o pe cea care te va ajuta sa faci primul pas inainte. Probabil ca va fi un pas mic, dar va fi inainte! Verifica inca o data daca progresezi. Apoi afla ce vei castiga de pe urma acestui prim pas – te vei simti mai bine, vei castiga mai multi bani sau vei avea o viata mai echilibrata. Cu siguranta trebuie sa fie un beneficiu pentru tine.

Avand optiunea, ceea ce iti ramane de facut este sa ai un plan de actiune (W – way forward). Si ca la orice plan de actiune, raspunde la intrebarile clasice: ce / cine / cand / cum / cu cine vei face? Noteaza deja in agenda ta pasii pe care i-ai decis.

In final, adreseaza-ti 3 intrebari cheie:

  1. Cat de puternica este intentia ta de a face primul pas?
  2. Cat de mare este entuziasmul tau pentru a face primul pas?
  3. Cat de mare este angajamentul tau pentru a face primul pas?

Experienta spune ca un scor mai mic de 7 pe o scara de la 1 la 10 indica faptul ca nu vei face acest pas.

Si atunci intrebarea este:
Care este primul pas pe care esti hotarat sa il faci pentru a-ti indeplini obiectivul?

Si poti relua modelul, pana ce vei gasi primul pas din calatoria ta de 1000 de mile. Pentru ca dupa ce ai invins inertia inceputului si ai facut primul pas, iti va fi din ce in ce mai usor…

Adauga comentariu

Cele mai noi

La o simplă accesare a celui mai utilizat motor de căutare, spre exemplu, pentru ”influencer”, obții rapid (în doar 0,49 de secunde) 473.000 de rezultate. Poți afla că există Social Media Stars Index, care îi ordonează pe cei mai importanți dintre ei, și că, de curând, ANAF a declanșat o campanie de verificări ce vizează […]

Detalii

CIO Council și Revista CARIERE organizează miercuri, 8 decembrie, între orele 14.00-16.00, o nouă ediție din seria de evenimente online CIO TALKS – Powered by CIO Council cu tema: Povești despre date, tehnologie, diversitate, egalitate și incluziune. La această ediție se vor aduce exemple concrete de transformare a afacerii prin tehnologia aliniată la principiile “Diversity Equality and Inclusion” și de instalare […]

Detalii

–          Peste 60% din angajații români care își caută un alt job se consideră subapreciați la locul de muncă actual –          Aproape 19% consideră că și-au îmbunătățit abilitatea de a atrage venituri –          61% s-ar gândi să accepte un loc de muncă în străinătate, dacă acesta le permite să lucreze la distanță Ediția de toamna a studiului Randstad Workmonitor indică […]

Detalii

Creșterea ratei inflației pune presiune pe majorările salariale bugetate de companiile private din România pentru 2022, estimate anterior în medie la 7%, care ar trebui revizuite în sus cu două – trei puncte procentuale, pentru a compensa erodarea puterii de cumpărare, reiese din a doua parte a studiului PayWell 2021, realizat de PwC România. Majoritatea […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter