Hot Now

Salariații pot să refuze participarea la programele de formare profesionala asigurate de angajatori?

06 04 2015, Avocatnet , Comenteaza, 3.796 afisari

Angajatorii trebuie să asigure periodic participarea salariaților la programe de formare profesională. În același timp, aceștia pot trimite angajații la cursuri de perfecționare și din propria inițiativă, separat față de obligația stabilită prin lege. Totuși, în ambele situații, salariații sunt nevoiți să accepte participarea sau pot refuza?

Accesul la formare profesionala este unul dintre drepturile salariaților, iar angajatorii au atât dreptul, cât și obligația de a-i include pe aceștia în programe de formare, potrivit Codului muncii.

Mai exact, angajatorii trebuie să asigure participarea la programe de formare profesionala, pe propria cheltuiala, cel puțin o dată la doi ani, dacă au minimum 21 de salariați, sau cel puțin o dată la trei ani, dacă au mai puțin de 21 de salariați. Lăsând la o parte această obligație, actul normativ menționat prevede și posibilitatea ca participarea la formarea profesională să aibă loc la inițiativa angajatorului.

„Modalitatea concret de formare profesională, drepturile și obligațiile părților, durata formării profesionale, precum și orice alte aspecte legate de formarea profesională, inclusiv obligațiile contractuale ale salariatului în raport cu angajatorul care a suportat cheltuielile ocazionate de formarea profesionala, se stabilesc prin acordul părților și fac obiectul unor acte adiționale la contractele individuale de muncă”, este precizat în Codul muncii.

Totuși, în aceste situații, salariații sunt obligați să accepte participarea la formare profesionala sau pot să refuze?

Referitor la acest aspect, reprezentanții Inspecției Muncii sunt de părere că salariații pot să refuze programele de formare profesională daca sunt impuse condiții pe care aceștia le consideră împovărătoare sau dacă este vorba de încalcarea libertății muncii.

„Apreciem că, deși angajatorii au dreptul și obligația, la anumite intervale de timp, de a include salariații în programe de formare profesională, aceștia din urmă nu au obligația acceptării acestor programe dacă, pentru derularea lor, angajatorii le impun condiții apreciate de salariați mult prea oneroase și dacă se constată o încălcare a libertății muncii”, este subliniat într-un răspuns trimis de Inspecția Muncii la solicitarea AvocatNet.ro.

Descoperă care sunt drepturile angajaților dacă angajatorul nu își respectă obligația de formare profesională citind tot articolul de Alexandru Boiciuc pe Avocatnet: Salariatii pot sa refuze participarea la programele de formare profesionala asigurate de angajatori?

Adauga comentariu

Cele mai noi

Peste jumătate dintre angajații români (59%) sunt îngrijorați de impactul incertitudinii economice asupra siguranței locului de muncă, potrivit studiului Randstad Workmonitor, aflat la a  douăzecea ediție. O treime (33%) dintre aceștia sunt îngrijorați de pierderea locului de muncă, procent care crește la 43 % în cazul celor cu vârsta cuprinsă între 45-54 de ani. „Ediția […]

Detalii

Compania Huawei este recunoscută ca angajator de top în România pentru prima oară și pentru a patra oară consecutiv în Europa, în cadrul Top Employers 2023 anunțat recent.  Obținerea certificării Top Employer demonstrează angajamentul organizației de a contribui la o lume mai bună pe piața forței de muncă, care se manifestă prin excelență în politicile […]

Detalii

2022 a fost anul în care angajații au reînceput să se întoarcă la munca de la birou, după doi ani în care stilul de muncă remote a fost mai degrabă regula decât excepția, iar 2023 pare că va continua această tendință. Potrivit datelor celui mai recent sondaj realizat de eJobs România, în acest moment, 46,1% […]

Detalii

Tot mai mulți se plâng de lipsa de pregătirea a noilor generații, însă foarte puțin se adaptează nevoilor lor „Tinerii de azi au nevoie de activități practice și vor teoria doar ca suport.” +1200 tineri și profesori din toată țara au beneficiat de programul ce a inovat educația 72% dintre tinerii de azi regretă că […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter