Samsung, pe primul loc în top Forbes ,,Cei mai buni angajatori din lume” pentru al treilea an consecutiv
Samsung păstrează primul loc în topul Forbes „Cei mai buni angajatori din lume”, pentru al treilea an consecutiv. Pentru realizarea topului, Forbes, în colaborare cu Statista, o agenție de sondaje din Germania, a intervievat peste 150.000 de angajați din 57 de țări, inclusiv din Coreea, Marea Britanie, Germania, China, India, Vietnam și Statele Unite ale Americii, alcătuind astfel un clasament de 800 de companii.
Sondajul de anul acesta a abordat inclusiv fenomenul „Marea Demisie” (Great Resignation sau Great Quit). Apărută pe fondul pandemiei și a transformărilor pe care le-a suferit modul de lucru peste tot în lume, ,,Marea Demisie” aduce în atenție nevoile actuale ale oamenilor și așteptările pe care ei le au acum de la un angajator. Printre noile așteptări ale candidaților din câmpul muncii se numără: mai multe beneficii, echilibru între viața profesională și cea personală, un loc de muncă ce le oferă un scop cu însemnătate sau posibilitatea de a contribui la o cauză mai mare etc.
Samsung a ocupat prima poziție în ultimii trei ani, surclasând alte mari companii de tehnologie care se aflau până atunci în topul clasamentului. Această poziție reflectă deopotrivă mândria și satisfacția angajaților Samsung, precum și reputația companiei în industria de IT și tehnologie.
Respondenții care au participat la sondajul Forbes & Statica au fost rugați să evalueze dorința lor de a-și recomanda propriul angajator prietenilor și familiei. Aceștia au fost rugați să evalueze companiile luând în considerare criterii precum impactul economic și reputația, dezvoltarea talentelor, egalitatea de gen și responsabilitatea socială. Participanții au fost, de asemenea, rugați să evalueze alți angajatori din industriile lor respective care s-au remarcat fie pozitiv, fie negativ.
Din „Topul Celor Mai Buni Angajatori Din Lume” al anului 2022 fac parte peste 200 branduri americane, 113 germane, peste 80 franceze și peste 60 business-uri din China. În cadrul studiului, companiilor le este interzis să se implice în orice fel, nici măcar pentru a recruta respondenții, iar anonimatul respondenților este garantat.
Newsletter-ul Portal HR
100% fără spam