Secțiune susținută de

Schimbarea… psihologică

Portal HR \ HR Pedia \ Schimbarea… psihologică

E suficient să intri în orice librarie sau să „răsfoiești” paginile unui magazin de cărți online ca să descoperi multe (dacă nu foarte multe) cărți de auto-dezvoltare care promit să îți ofere calea sigură către împlinire și, evident, fericire. Din păcate, se pare ca multe dintre acestea fac adesea mai mult rău decât bine, o demonstrează Timothy D. Wilson în cartea sa Redirect: The Surprising New Science of Psychological Change.

După mai bine de 30 de ani de studii empirice, autorul a ajuns la o concluzie aparent banală: ceea ce se aplică culturilor, este valabil și pentru indivizi. Cu alte cuvinte, experiențele noastre sunt profund și iremediabil marcate de modul în care interpretăm ceea ce ni se întâmplă, de poveștile pe care ni le spunem, iar aceste povești pot deveni atât de distorsionate încât să ne afecteze sau chiar să ne împiedice în totalitate să ducem o viață echilibrată. Concluzia este că dacă vrem să ne schimbăm trebuie să ne schimbăm „poveștile”.

Deși ideea în sine nu e revoluționară, după cum nici modalitățile efective de a face acest lucru nu sunt ceva nou, cartea lui Timothy Wilson propune o abordare bazată pe studiile care au pus bazele psihologiei sociale (Kurt Lewin).

Citește tot articolul Redirect: A New Way to Think About Psychological Change și descoperă cum te-ar putea ajuta o schimbare a „poveștii” atunci când vine vorba și de viața ta… profesională.

Urmarește și o conferință a autorului aici:

 

Data articol: septembrie 21, 2011

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam