Scurt ghid de recrutare pentru manageri

Din experiența noastră, recrutarea este una din responsabilitățile pe care managerii din alte departamente decât cel de HR le acceptă cu cel mai puțin entuziasm sau pe care le consideră doar un rău necesar. Una din consecințele acestei percepții este impulsul de a se baza foarte mult pe intuiție și de a evita orice încercare a specialiștilor de a-i convinge că există o tehnică a recrutării care ajută efectiv la selectarea unor candidați cu șanse mai mari să performeze în viitor.
Recrutarea este adesea considerată un consumator de timp/resurse, fără rezultate cu adevărat valoroase, încă un motiv pentru care managerii au tendința să o simplifice refuzând un dialog consistent cu cel responsabil de pregătirea listei scurte. Din păcate însă, în absența unui astfel de dialog și a unei preocupări pentru calitatea procesului de recrutare și evaluare, totul se reduce la un cerc vicios în care toate părțile implicate ajung să fie, mai devreme sau mai târziu, nemulțumite.
Acestea sunt câteva dintre motivele pentru care ghidul de recrutare pe care vi-l recomandăm azi ne-a atras atenția. E util atât celor responsabili direct doar cu recrutarea (pentru că îi poate ajuta să înțeleagă cum să pună problema în fața managerului pentru care recrutează) cât și, evident, pentru managerii funcționali care ar putea avea șanse mai mari să-și alcătuiască echipele pe care și le doresc dacă ar acorda mai multă atenție… recrutării. 🙂
Iată, așadar, care sunt etapele unui proces sănătos 🙂 de recrutare:
Newsletter-ul Portal HR
100% fără spam