Secțiune susținută de

Se caută compania din România care acordă cea mai mare atenție stării de bine a angajaților și comunității

Portal HR \ Actual \ Se caută compania din România care acordă cea mai mare atenție stării de bine a angajaților și comunității

Miercuri, 17 mai 2023, s-a lansat prima ediție a Top Wellbeing Employer of the Year, prima competiție ce își propune să descopere și să premieze companiile din România care acordă cea mai mare atenție stării de bine a angajaților și a comunității în care activează.

Proiectul, inițiat de Bodyshape Transformation Center, își dorește să recunoască public și să aducă în prim-plan cele mai bune acțiuni de wellbeing fizic, mental și emoțional pentru angajați, contribuind astfel la o mai bună cunoaștere a domeniului în România.

Motivatia competiției este de a stimula companiile din România sa se preocupe în mod activ de starea de bine a angajaților, în special în perioada post pandemie și totodată de a premia acele companii care construiesc acțiuni și au deja inițiative coerente în aceasta direcție.

Pentru a participa la Top Wellbeing Employer of the Year, companiile trebuie să activeze pe teritoriul României, indiferent de domeniu de activitate, și să îndeplinească simultan următoarele criterii de eligibilitate:

 • Societate comercială cu capital românesc sau străin
 • Înființată sau înscrisă în România de cel puțin 3 ani
 • Cu o echipă de minimum 10 angajați
 • Cu flux constant de venituri cel puțin în ultimii 2 ani financiari (2020 și 2021)

Înscrierea în concurs este gratuită. Pentru a participa la competiție, companiile pot depune aplicații pe www.bodyshapetransformation.com/top-wellbeing-employer/

Aplicațiile vor fi analizate de un juriu compus din domenii complementare mediului de business și de promovare a stilului de viață sănătos: Irina Alionte – fondator Bodyshape Transformation Centre, Andreea Marin – personalitate media, promotor al vieții sănătoase, Marius Ghenea – antreprenor în serie & Business-Angel, Larisa Iordache – campioană olimpică, mondială și europeană la gimnastică, Costin Tudor – CEO și fondator Undelucram.ro, Andrea Pintican – fondator Școala de HR și Dr. Cezar Amititeloaie – medic cardiolog și antreprenor.

Juriul de specialitate va departaja în funcție următoarele criterii:

 • Viziunea companiei cu privire la wellbeing-ul angajaților (maxim 20 de puncte)
 • Strategia pentru wellbeing-ul angajaților (maxim 20 de puncte)
 • Programe de wellbeing implementate în ultimele 12 luni (maxim 20 de puncte)
 • Impactul pozitiv în organizație, inclusiv modalități de monitorizare și măsurare (maxim 20 de puncte)
 • Inovația adusă în cadrul programelor de wellbeing implementate (maxim 20 de puncte)

Membrii juriului vor stabili, în urma celor două runde de jurizare, câștigătorii următoarelor premii:

1 – Top Wellbeing Employer of the Year

2 – Visionary Wellbeing Employer of the Year

3 – Innovative Wellbeing Employer of the Year

Competiția Top Wellbeing Employer of the Year se va desfășura pe parcursul mai multor etape.

17 mai – 17 iulie 2023 – Depunerea aplicațiilor

18 iulie –18 septembrie 2023 – Interviuri cu reprezentanții companiilor înscrise în competiție

18 septembrie – 18 octombrie 2023 – Jurizarea companiilor aplicante in concurs

23 octombrie 2023 – Gala de premiere a câștigătorilor

Câștigătorii competiției vor beneficia de multiple avantaje, precum:

 • Recunoașterea locală și națională ca o companie care acordă valoare sănătății și stării de bine a angajaților săi.
 • Expunere mediatică
 • Recunoașterea mărcii de angajator de top la capitolul wellbeing
 • Îmbunătățirea percepției angajaților și potențialilor angajați asupra mediului de lucru din cadrul companiei
 • Sigiliu digital pentru utilizarea în scopuri de promovare și recrutare

„Sunt, la rândul meu, antreprenor și în calitate de fondator al unui centru de transformare corporala intru zilnic în contact atât cu angajați cât și cu angajatori. Foarte mulți dintre ei mi-au povestit că vin la sală pentru a scăpa de stresul acumulat zilnic la job. Un stres care tinde să atingă cote din ce în ce mai mari.

Și atunci venim cu câteva întrebări esențiale adresate companiilor de pe piața din România: cât de preocupate sunt de starea de bine a angajaților? Cât de multe fac pentru ca ei să lucreze într-un mediu confortabil atât fizic cât și emoțional? Cât de preocupați sunt angajatorii, în 2023, de wellbeing-ul angajaților?

Top Wellbeing Employer of the Year este așadar o provocare lansată companiilor, care au astfel ocazia să demonstreze că sunt angajatori moderni, care știu ce înseamnă un angajat fericit și își doresc sa ofere un mediu excelent de lucru.
Toate companiile au nevoie de validare externă, prin diplome, trofee și distinctii, mai ales dacă vorbim de un mecanism independent de evaluare și premiere. Pentru că știm cât de important e brandingul de angajator în atragerea de noi talente, o distinctie de tip „Top Wellbeing Employer of the year” îi va ajuta să se diferențieze pe piața muncii drept o companie care se preocupă de starea de bine a angajaților săi.”
spune Irina Alionte, fondatorul Bodyshape Transformation Centre.

Data articol: mai 19, 2023

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam